info@ilonaapartman-hajduszoboszlo.hu
/
+36 (30) 398 5356
Szállást foglalok!
« Összes bejegyzés

Nyíregyháza megér egy kirándulást! – Egész napos programajánlat

Nyíregyháza - Ócenárium
Közzétette
Ilona Apartman
Megjelenés dátuma
2017.szept.08

Nyíregyháza nem esik annyira vészesen távol Hajdúszoboszlótól, hogy egy egész napos kirándulást ne érdemelne meg a város, ha nálunk jársz. Ez az ősz közeledtével egyre aktuálisabb lesz. Hiszen a nappalok már hűvösödnek. A fürdő ugyan egész évben üzemel, de egyre jobban fog esni a gyógyvízben vagy a fedett fürdőben pancsolni, semmint a strandon. Így egyre valószínűbb, hogy a hajdúszoboszlói üdülésbe bele fog férni egy egész napos, hosszabb kirándulás is. Mert miért is ne?

 

 

Nyíregyháza megér egy külön napot!

 

Korábban már írtam róla, hogy Hajdúszoboszló azért is jó hely, mert elérhető távolságon belül sok helyre ellátogathatsz. Hajdúszoboszló ezért lehet jó bázis, hiszen innen kiindulva Debrecen látványosságait is megnézheted – a templomtól kezdve a múzeumokon át a virágkarneválig.

 

Ugyanez vonatkozik arra az esetre is, ha Nyíregyháza is tervezett kirándulási cél. Az időjárás egyre inkább alkalmas a kiruccanásokra is, nem kell kidögleni a hőségtől séta és vonatozás, buszozás közben, és nézelődni is egyre jobban esik a kellemesen langymeleg időben. Akkor meg miért is ne?

 

Irány Nyíregyháza!

 

Nyíregyháza különlegessége – a Nyíregyházi Állatpark, azaz a Sóstó-Zoo

 

Nyíregyháza egyik legismertebb nevezetessége, ha nem a legismertebb, a Nyíregyházi Állatpark, másnéven a Sóstó-Zoo. Ahogyan a neve is mutatja, Nyíregyháza Sóstó nevű üdülő városrészében található, egy 30 hektáros tölgyerdőben.

 

Az erdős vidék terepadottságait messzemenőkig ki is használták az állatpark építésekor. Mindezt annak érdekében, hogy az állatok kifutói minél inkább emlékeztessenek a természetes környezetükre. (Ezt majd akkor fogod látni, ha pl. a medvékhez látogatsz el, vagy megnézed a zergéket, hogyan ugrálnak a sziklafalon.)

 

Nyíregyháza - itt is van ám medve, nemcsak Veresegyházon!

Nyíregyháza - itt is van ám medve, nemcsak Veresegyházon!

 

Az állatkert azonban nemcsak látványosság. Nagyon fontos zoológiai-állatfajmentési munka is folyik itt. Az állatpark számos másik állatkerttel működik együtt, számos szaporító programban dolgozik a kihalófélben lévő állatfajok megmentése érdekében, ahogyan nagy hangsúlyt fektetnek a fiatalok környezeti nevelésére is. (Ebből a célból táborokat, erdei iskolákat és állatbemutatókat is szerveznek rendszeresen.)

 

Az állatkert ennek érdekében folyamatosan fejleszt. Jelenleg 5000 állat van a parkban, amelyek az állatvilág 500 különböző állatfaját képviselik. Ahogyan a tudományos munka során egyre többet tudnak meg arról, miként is élnek egyes fajok, mik az igényeik, úgy fejlesztik az itteni élőhelyeiket is. Nem véletlen, hogy mostanság nem lehet úgy a parkba belépni, hogy valahol ne folyna valamilyen építkezés, felújítás, bővítés.

 

Nyíregyháza és az állatpark különleges programjai

 

Az állatkertben több különleges bemutató és program is vár Benneteket. Ezeket nemcsak akkor érdemes megnézni, ha gyerekekkel vagytok. Szerintem még felnőtteknek is sok érdekeset elárul arról a világról, amelyben élünk – és egy kicsit arról is, hogy hol is van ebben a világban a helyünk nekünk, embereknek.

 

Nyíregyháza - Tarzan ösvénye

Tarzan ösvénye azért jó, mert itt az állatok szabadon járnak - a látogatók között.

 

Az egyik ilyen érdekes program a majomerdő Tarzan ösvényén. Itt a madagaszkári gyűrűsfarkú makik teljesen szabadon járnak-kelnek az emberek között. Bár etetni és simogatni nem szabad az állatokat, mégis testközelből figyelhetitek meg, hogyan mozognak, élnek társas életet, és milyen kis kíváncsiak ezek az állatkák.

 

A majomerdő szeptemberben még minden nap nyitva van, októberben azonban már csak az őszi szünetben nyit ki. Azután pedig már csak jövő áprilisban lesz nyitva.

 

Az Ócenáriumban cápák látványetetését nézheted meg. (A cápák látványetetése minden hétfőn és pénteken 9.30-tól látható.) Míg a fókák és a papagájok látványos show-t is előadnak egy-egy jutalomfalatért. A papagáj- és fókashow időpontjairól pedig a park területén különböző helyeken kaphatsz információt, hiszen az állatok életritmusának megfelelően változhatnak az időpontok.

 

Nyíregyháza - Ócenárium

A Nyíregyházi Állatpark Ócenáriumában elkaphatod a cápaetetést is.

 

Tevegelni már 5 éves kortól lehet. Rossz hír azonban, hogy erre mér nem sokáig van lehetőség. Tevegelésre ugyanis csak augusztus végéig van lehetőség. Helye: a Hüllőovival szemben.

 

Nyíregyháza – hajdúszoboszlói starttal

 

Ha Hajdúszoboszlóról kirándulsz Nyíregyházára, akkor már csak két dologra kell nagyon figyelned:

 

  • hogyan jutsz el Nyíregyházára Hajdúszoboszlóról
  • hol szállsz meg Hajdúszoboszlón

 

Nyíregyháza 70 km-re fekszik a városunktól, így a legkényelmesebben egy bő egy órás vonatúttal tudod áthidalni a távolságot. Ezen kívül még autóval tudsz gyorsan a nyírségi megyeszékhelyre eljutni. Vagyis a választás első számú szempontja, hogy gyorsan vagy bámészkodásra is lehetőséget adó kényelemben szeretnéd-e megtenni a két város közti távolságot.

 

A szállásra pedig ne legyen gondod, mert az Ilona apartman I.-ben és az Ilona apartman II.-ben is szeretettel várunk – attól függően, hogy kivel érkezel.

 

Az Ilona apartman I. nagyszerű szállás babával, kisgyerekkel utazó családoknak, és gyógyüdülésre érkezőknek. Tágas és jól felszerelt apartmanokban kényelmesen pihenhetitek ki a fürdőzés és a kirándulások fáradalmait. Az Ilona apartman I.-ről bővebben itt olvashatsz.

 

Az Ilona apartman II.-t pedig pároknak ajánljuk. Nyugodt, békés és csendes kertvárosi környezetben, két személynek alkalmas lakrészekben tudtok elbújni a világ zaja elől – kicsit távolabb a városközponttól. Itt igazán egymásra tudtok figyelni. Az Ilona apartman II.-ről még többet tudhatsz meg itt.

 

Mivel nálunk egész évben nagyüzem van, foglalni bármikor tudsz – szeretettel várunk!

 

Fotók: sostozoo.hu - köszönet érte!

Foglaljon szállást könnyedén!
Foglalás űrlap Össz

Legfrisseb híreink

Hajdúszoboszló Aquapark árak 2024
Elolvasom
Közzétéve: 2024.márc.28
Hajdúszoboszló gyógyfürdő kezelések - egészség és pihenés
Elolvasom
Közzétéve: 2024.márc.28
Nyugdíjasbarát apartman kényeztető csomagajánlatban!
Elolvasom
Közzétéve: 2024.febr.01
Szeretnél értesítést kapni
hasonló cikkekről?
Iratkozzon fel, hogy ne maradjon le újdonságainkról.
Feliratkozás egyszerű

További híreink

Megnézem az összeset!
Megnézem az összeset!
Foglaljon szállást könnyedén!
Foglalás
Ilona Apartman I.
Ilona Apartman II.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig napra kész tájékoztatást kapj aktuális ajánlatainkról és híreinkről.
Feliratkozás Footer
© 2024 Ilona Apartman. Minden jog fenntartva
AdatkezelésÁSZFImpresszumHázirendKisfaludy pályázat
crosschevron-down