info@ilonaapartman-hajduszoboszlo.hu
/
+36 (30) 398 5356
Szállást foglalok!
2024

Hajdúszoboszló programok

Húsvéti tojáspark Hajdúszoboszlón

2023. március 24.

2024. március 24-én húsvéti köntösbe öltözik a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár melletti park. Cél a lakosság, a civil szervezetek, egyházak, iskolák, óvodák közreműködésével egy olyan szabadtéri húsvéti park létrehozása, amely illeszkedik a húsvéti ünnepkörhöz, kifejezve városunk újjászületésének kezdetét is, szellemi, kulturális és turisztikai értelemben egyaránt. A park április 7-ig látogatható.

Húsvét a Hungarospa-ban

2024. március 29 - április 1.

A húsvéti ünnepi hétvégén a hajdúszoboszlói Hungarospa fürdőkomplexum ismét ajándékokkal, programokkal várja vendégeit.

A húsvéti hétvégén a hajdúszoboszlói fürdőben a hagyományőrzés és a meglepetés ajándékok mellett szauna szeánsz és gyermek animációs programok várják a fürdőzőket.

Pokorny Piknik

2024. április 6.

2024. április 6-án POKORNY PIKNIKre várják az érdeklődőket Pokorny Lia színésznő és Gönczi Dorka moderátor közreműködésével a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár Színháztermébe.

 

Jakupcsek Gabriella – előadás és közönségtalálkozó

2024. április 18.

A Tavaszi Művészeti Napok keretében Jakupcsek Gabriella „A napos B oldal” elnevezésű előadása lesz közönség találkozóval egybekötve Hajdúszoboszlón április 18.-án 18.30-tól Hajdúszoboszlón a Kulturális Központban.

Tina Turner est

2024. április 26.

2024. április 26-án Tina Turner Estre várják az érdeklődőket a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár Színháztermébe.

Szent György-napi Kihajtási Ünnep, Kézműves Vásár, Világörökségünk, a Puszta napja-Térségi

2024. április 27.

Szent György-napi Kihajtási Ünnep – Kézműves Vásár – Világörökségünk, a Puszta Napja lesz április 27-én.

A pásztorok életének egyik kiemelkedő eseménye volt Szent György-napja. E napon történt az állatok első kihajtása is téli szálláshelyeikről. Találkozzon a Hortobágy pásztoraival, ünnepelje velük együtt a tavasz érkezését!
Ismerkedjen meg a Hortobágy világörökségi értékeivel!

Alma együttes koncertje

2024. április 27.

Minden évben tavasszal Hajdúszoboszlón a kultúráé és a művészeteké a főszerep a rendezvények tekintetében. A Szoboszlói Tavaszi Művészeti Napok rendezvénysorozat keretében az Alma együttes koncertje lesz hallható április 27-én 10.00 órától.

Hungarospa Strandnyitó rendezvény

2024. május 1.

A hajdúszoboszlói nyári strandszezon nyitó bulija a Hungarosparty strandnyitó rendezvénye.

Fellépnek: Dívák Produkciója (Fésűs Nelly, Détár Enikő, Ladinek Judit), Krisz Rudi, Deniz és Orsovai Reni, Yamina

Helye: Hungarospa Nagyszínpad - Mediterrán tengerpart

Majális Hajdúszoboszlón

2024. május 1.

Ha május 1-je, akkor Majális Hajdúszoboszlón, mellyel egyúttal kezdetét veszi nyári programsorozatunk. Az izgalmas bemutatók mellett sokak által ismert és kedvelt művészek lépnek fel jól ismert slágerek csendülnek majd fel. Kicsiket és nagyokat egyaránt várunk szeretettel!

45. Tour de Hongrie Hajdúszoboszlói befutó

2024. május 8.

Ismét Hajdúszoboszlóra érkezik a Tour de Hongrie kerékpáros verseny. Szurkoljunk együtt a fürdővárosban a csapatoknak és a kerékpárosoknak.

Világkóstoló – Róma

2024. május 14.

Rómába kalauzolja el a látogatókat Szabó Miklós idegenvezető, hivatásos világjáró ezen az estén ételkóstolóval egybekötött előadásán.
A rendezvény időpontja: 2024. május 14. Kedd 18:00 óra

XI. Délibáb Kupa Hőlégballon Fesztivál

2024. május 17-19.

Hőlégballonok színezik az eget Hajdúszoboszlón, 2024. május 17-19. között.

Hosszú kihagyás után újra megrendezésre kerül a Délibáb Kupa. Az eseményre kilátogatók reggel- és este gyönyörködhetnek a színes hőlégballonok látványában, ahogy az égbe emelkednek.
Csatlakozz hozzánk egy lélegzetelállító kalandra.

Országos Gulyásverseny és Pásztortalálkozó, Pásztortánc verseny – Térségi

2024. május 18.

Országos Gulyásverseny és Pásztortalálkozó, Pásztortánc verseny lesz a Hortobágyon május 18-án.

A minden évben Pünkösd szombatján megrendezett Országos Gulyásverseny és Pásztortalálkozón idén 28-dik alkalommal, május 18-án gyűlnek össze az ország számos pontjáról érkező gulyások a hortobágyi Pusztai Állatparkban, hogy a pénteki nap selejtezői után szombaton a legjobbak a nagyközönség előtt is számot adjanak mesterségbeli tudásukról.

Pünkösd a Hungarospa strandon

2024. május 19.

Pünkösdi program várja az érdeklődőket pünkösd vasárnap a hajdúszoboszlói strandon.

Hungarospa gyermeknapi animáció

2024. május 26.

Fürdőkomplexumunk idén is invitálja a pancsolni vágyó lurkókat egy strandolással és élményekkel teli napra!
Gyertek és töltsétek a gyermeknapot Európa legnagyobb fürdőkomplexumában, amely gyermek- és pancsoló medencékkel, valamint élménymedencékkel várja az egész családot!

Bizonyítványbuli

2024. június 22.

A Bizonyítványbuli, amely az iskolai tanévet lezáró napok utáni első szabadtéri rendezvény Hajdúszoboszlón, ahol a nyári szünetet és a nyári szezon kezdetét köszöntjük, ünnepeljük.

Az idén újra Bizonyítványbulival indítjuk a nyarat. Várunk benneteket egy kis nyár eleji pörgésre!

Múzeumok Éjszakája a Bocskai Múzeumban

2024. június 22.

Múzeumok Éjszakája alkalmából Hajdúszoboszlón, június 22-én számos program várja az érdeklődőket a Bocskai István Múzeumban.

A Bocskai Múzeum idén is izgalmas programokkal készül.
Találkozzunk a nyár leghosszabb éjszakáján a Bocskai Múzeumban!

S-max Club HUNGARY Rekord kisérlet & Családi hétvég

2023. június 23-25.

Guinness rekord kísérlet, családi hétvége Hajdúszoboszlón a repülőtéren 2023. június 23-25 között.

S-max Club HUNGARY bemutatja.
Magyar és Guinness Rekord kisérlet.
Több mint 800 Ford S-max típusú autó, egy helyen, egy időben.
Nem csak Guinness rekord kísérlet, hanem családi nap is egyben.

Szoboszlói Folkhétvége

2024. július 26-27

Július végén a népművészeté és a néptáncé a főszerep. A színes forgatagban a népművészet mesterei változatos bemutatókkal várják az érdeklődőket a kézművesek utcájában. Esténként országos, nemzetközi hírű népzenekarok, szólisták, táncosok nyújtanak maradandó élményt.

Szoboszlói Nyár programsorozat 2024.

2024. július 1- augusztus 25.

Európa legnagyobb fürdővárosában pezsgő nyári hangulattal várjuk a Hajdúszoboszlón pihenni és szórakozni vágyó vendégeket és a helyi lakosokat.


A Szoboszlói Nyár 2024 nyáresti kulturális programsorozat közreműködői, fellépői töretlen lelkesedéssel és színes programokkal, bemutatókkal, retro és latin utcabálokkal, piknik mozival, nagyszabású koncertekkel és színházi előadásokkal várják a nagyérdemű közönséget.

56. Hortobágyi Lovasnapok-Térségi

2024. július 12-14.

Múlt és jelen találkozása a délibábos Hortobágyon. Három nap a csikósok földjén! A Hortobágyi Lovasnapok az elmúlt évtizedekben a térség meghatározó és országhatárokon átívelő ismertségű rendezvényévé nőtte ki magát.

Múlt és jelen találkozása a délibábos Hortobágyon. Három nap a csikósok földjén !

AEROfest repülőnap Hajdúszoboszlón

2024. július 12-14.

Ha téged is érdekel a felhők közül a kilátás az Alföld legismertebb fürdővárosára és szeretnél repülni Hajdúszoboszló felett, akkor neked is a helyed július utolsó hétvégéjén a városi sportrepülőtéren, ahol a fellegek közül megnézheted Európa legnagyobb fürdőkomplexumát is.

Szoboszlói ART FOOD Fesztivál

2024. július 20 - 21.

Hajdúszoboszlón 2024-ben is megrendezésre kerül a Szoboszlói Art FOOD Fesztivál elnevezésű művészeti-gasztro rendezvény a Szent István Parkban. A több napos esemény középpontjában az igényes szórakoztatás áll!

Hangulatos koncertek, a legmenőbb Street Food ételek, és művészeti alkotások kerülnek központba 2024. július 20. -21. között Hajdúszoboszlón!

Szoboszlói Folkhétvége

2024. július 26-27.

Hajdúszoboszlón 2024. július 26-27 között kerül megrendezésre a népzenei, népművészeti fesztivál a Szoboszlói Folkhétvége.

Hagyomány és értékek találkozása a Hajdúszoboszlói Folkhétvégén!
Minőségi kézműves vásárral valamint a folk zene és tánc legjobbjaival várunk mindenkit a Szent István parkban és a szabadtéri színpadon.

Hungarospa születésnap

2024. július 27.

A hajdúszoboszlói fürdőkomplexum születésnapi programokkal várja a fürdőzőket július 27-én, szombaton

43. Kösely-kupa

2024. augusztus 2-4.

A négy évtizedes múltra visszatekintő Kösely-kupa a régió egyik legszínvonalasabb lovasversenye augusztus 2-. között várja az érdeklődőket.

Városunkban 1981-ben született meg az első szoboszlói lovasverseny ötlete, méltó módon emlékezve lovas hajdú őseinkre és a hajdú hagyományokra. A hagyományápoló szándékkal létrehívott lovasnap az elmúlt 40 évben a szoboszlói nyári rendezvények sorában kiemelkedő helyet vívott ki magának.

XIII. Hajdúszoboszlói Kamionos találkozó

2024. augusztus 8-11.

Négy napig ismét az országutak legnagyobbjaitól lesznek hangosak Hajdúszoboszló utcái, 2024. augusztus 8-tól újra Kamionos Találkozó várja az érdeklődőket a fürdővárosban.

Szoboszlói Dixieland Napok

2024. augusztus 18-19.

Minden évben augusztusában a dixie muzsika szerelmeseit várja Hajdúszoboszló.

2024. Augusztus 18. és 19. között a jazz szerelmeseit várja a Szabadtéri Színpad Hajdúszoboszlón. Játékos improvizációk, szaxofonos dallamok csendülnek fele ezen a két napon a hazai viszonylatban és nemzetközileg is elismert dixieland muzsika művészei előadásában.
A rendezvény ingyenesen látogatható!

Államalapításunk és az Új Kenyér ünnepe

2024. augusztus 20.

Államalapításunk és az Új Kenyér ünnepe

Augusztus 20. az egyik legősibb magyar ünnep, a keresztény magyar államalapítás, a magyar állam fennállásának emléknapja. A városi ünnepség keretében a szabadtéri színpadnál ünnepi kenyér szentelés és további ünnepi programok várják az érdeklődőket.

A rendezvény ingyenesen látogatható

Szoboszlói Birka- és Slambucfőző Örömnap

2024. szeptember 7.

A régió egyik legnagyobb olyan gasztronómiai rendezvénye, ahol a baráti társaságok, egyesületek gyűlnek össze és együtt készítik a finomabbnál finomabb szabad tűzön, bográcsban készült ételeket, mely lehet slambuc, vagy birkából készülő finomság.

Szoboszlói Gasztro- és Bornapok

2024. szeptember 13-15.

Tokaj és számos kiváló hazai borászat és lenyűgöző ételeket bemutató étterem képviselteti majd magát a rendezvényen. A minőségi bor- és ételkínálaton túl a szórakozásé lesz a főszerep! Az ősz legnagyobb gasztrofesztiválján a kulináris élvezetek mellett izgalmas programok, valamint különböző játékok várják kicsiket és nagyokat egyaránt!

Turizmus Világnapja a Hungarospa-ban

2024. szeptember 27.

A turizmusban dolgozóknak, így nekünk is az a célunk, hogy a Turizmus Világnapja legyen minden évben az a nap, amikor kiemelt figyelemben részesítjük a belföldi és külföldi vendégeinket. Hosszú távon azonban azt szeretnénk elérni, hogy ne csak ez a nap legyen Magyarországon a turizmus napja. Egy kedves mosoly, néhány kedves szó, az előzékeny és segítőkész magatartás ugyanis nem kerül semmibe!

Szent Dömötör-napi Behajtási ünnep és Darufesztivál-Térségi

2024. október 26.

Az ősz ünnepe a Szent Dömötör-napi Behajtás a Hortobágyon, mely alkalmával ünnepélyes keretek között a pásztorok behajtják állataikat a pusztából.

A Hortobágyon a régi népszokás hagyományait követve a pásztorok és jószágaik egyaránt a télre készülődnek, amikor is az állatokat behajtják a pusztai legelőkről a téli szálláshelyükre.

Halloween zenés esti fürdőzés az Aqua-Palace-ban

2024. október 31.

2023. október 31-én, kedden 17 órától Halloween jegyében a fürdőzést zenével és lézershow-val fűszerezzük az Aqua-Palace Fedett Élményfürdőben a trópusi medencénél.

Márton-napi Vigadalom

2024. november 8-9.

Novemberben már sokadik alkalommal vár mindenkit a hajdúszoboszlói Márton napi torkoskodás, ahol kulináris élmények mellett zenés-táncos programokból sem lesz hiány.

2024. November 8-9. között Kelet-Magyarország egyik legnagyobb Márton-napi gasztro-rendezvényét szervezzük meg Hajdúszoboszlón. Idén a minőségi étel és ital kínálatra fektetjük a hangsúly, és igyekszünk még hangulatosabbá varázsolni az őszbúcsúztató rendezvényünket.

Hajdúszoboszlóra költözik a Mikulás

2024. december 5.

2024-ben már 12. alkalommal költözik Hajdúszoboszlóra a Mikulás!

Ezen az estén minden a gyerekekről szól majd! A Mikulás Csillagfény otthonában ünnepi hangulat, látványos programok és jó néhány izgalmas újdonság várja a kicsiket és szüleiket!
Ismét találkozhattok a Mikulással Hajdúszoboszlón! A jóságos ősszakállú Mikulás szorgos kis manócskái igazán varázslatos programokat állítottak össze nektek!

Karácsonyi zenés fürdőzés lézer showal

2024. december 25.

2024. december 25-én, szerdán 16:00 órától Karácsony jegyében a fürdőzést zenével és lézershow-val fűszerezzük az Aqua-Palace Fedett Élményfürdőben a trópusi medencénél.

Töltötted már a Karácsony első napját egy medencében csodálatos lézerfények között?
Ha még nem, akkor itt a lehetőség, hidd el varázslatos lesz!
December 25-én vár az Aqua-Palace élményfürdő Hajdúszoboszlón.

Aqua-Palace Szilveszteri party 2024

2024. december 31.

A hajdúszoboszlói Aqua-Palace fedett élményfürdő az év utolsó éjszakáján szilveszteri bulival várja azokat, akik fürdőruhában szeretnék búcsúztatni az óévet, és köszönteni a 2025-ös esztendőt.

Az előző évek sikerére való tekintettel Hajdúszoboszlón idén is megrendezésre kerül a lézershow-val egybekötött szilveszteri mulatság az Aqua-Palace Élményfürdőben 2024. december 31-én.

Szilveszteri csergetés

2024. december 31.

2024. december 31-én Szilveszteri csergetés a város főterén.

A szilveszteri csergetés már hagyománynak számít Hajdúszoboszlón, ugyanis a legenda szerint 1559-ben ezen a napon kergették el az itt élők a török hadsereget ostorpattogtatással és kolompszóval.
A program minden év utolsó estéjén kerül megrendezésre a Hősök terén és mindig rengeteg látogatót vonz.
A csergetés szimbolikus jelentése a gonosz erők elűzése, az óév búcsúztatása, melyet csikós- és pásztorruhába öltözött emberek elevenítenek fel a szemünk előtt. A csergetés mellett szórakoztató koncertekkel, tüzérségi bemutatókkal és szilveszteri tűzijátékkal bűvölik el azokat, akik Hajdúszoboszlón töltik a szilvesztert.

Ilona Apartman I.
Ilona Apartman II.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig napra kész tájékoztatást kapj aktuális ajánlatainkról és híreinkről.
Feliratkozás Footer
© 2024 Ilona Apartman. Minden jog fenntartva
AdatkezelésÁSZFImpresszumHázirendKisfaludy pályázat
crosschevron-down