Hajdúszoboszló

Grill- és sörfesztivál Hajdúszoboszlón – terülj, terülj, asztalkám pünkösdkor

Grill- és sörfesztivál Hajdúszoboszlón - amit vétek lenne kihagyni!

Ha eddig azt hitted, hogy nálunk a gasztronómia csúcsát a gulyás jelenti, akkor most bebizonyítom, hogy tévedsz! Nálunk már pénteken megkezdődik a pünkösd, és a grill- és sörfesztivál Hajdúszoboszlón igazi dekadens ünnepet csinál belőle.

 

 

Grill- és sörfesztivál Hajdúszoboszlón – miért pont itt?

 

Ha rövid akarok lenni a válasszal, akkor gyors kérdéssel felelek: miért ne?

 

A grill- és sörfesztivál Hajdúszoboszlón semmivel sem kisebb vagy rosszabb buli, mintha Budapesten, vagy bárhol máshol lenne az országban. A grillezés sosem volt hagyományosan a népi konyha része (nem úgy, mint a görögöknél meg a horvátoknál), a és a sör sem echte magyar nemzeti ital (bár mindig voltak Magyarországon sörfőzdék is).

 

Vagyis a grill- és sörfesztivál Hajdúszoboszlón csakis egy célt szolgál: hogy három napig mindenki olyan jól érezze magát itt, hogy kirúgja a ház oldalát.

 

Grill- és sörfesztivál Hajdúszoboszlón - amit vétek lenne kihagyni!

fotó: Hajdúszoboszlói Vendéglátók Egyesülete – a kép a tavalyi grillfeszten készült

 

Grill- és sörfesztivál Hajdúszoboszlón – OK, de mit tud?

 

Ami kézenfekvő: a három napos eszem-iszom. De azt nagyon.

 

Ami kevésbé kézenfekvő: hogy itt nemcsak degeszre eheted és ihatod Magad, hanem szórakozhatsz is! Ráadásul úgy szórakozhatsz, hogy közben a fölös kalóriákat is lemozoghatod, ha nagyon szeretnéd.

 

Péntek délután a grill- és sörfesztivál Hajdúszoboszlón azzal kezdődik, hogy rádiós körkapcsolás részese lehetsz a Best FM jóvoltából. Aztán pedig „felavatjuk” a fesztivált: megadva a módját egy old timer autóval érkezik a fesztivál első hordó söre, amit fúvószenekar és mazsorettek bemutatója kísér. (Mondtam, hogy megadjuk a módját!)

 

Ezen kívül indulhat a „mulatási” is, táncolhatsz kivilágos-kivirradtig: néptáncbemutatótól kezdve a modern táncokon át a Children of Distance élő koncertjén keresztül a napot záró utcabálig sok-sok alkalmad lesz a széles jókedved táncba öntésére.

 

És ha érdekelnek a különleges sörök, akkor a kézműves sörökről is sokat megtudhatsz egy pódiumbeszélgetésen (csak hogy a gasztronómia nemes tudományának is adózzunk).

 

És akkor ez még csak a péntek volt!

 

Szombatra nem árt, ha jól beosztod az erőidet. Akár a fizikait, akár az gasztronómiait, mert a bőség zavarával fogsz küzdeni.

 

Már délelőtt kísérőrendezvények tömege vár minden korosztályt, délutántól pedig egymást érik a zenés-táncos bemutatók. Mindezt este egy Wolf Kati koncert, majd pedig egy Retro Dj-party fogja megkoronázni. Közben pedig még izgulhatsz is egy kicsit egy szuper tombolasorsoláson. (Mindeközben természetesen annyi finomságot kóstolhatsz grillből és sörből is, amennyi csak Beléd fér.)

 

Ha azt hitted, hogy a grill- és sörfesztivál Hajdúszoboszlón vasárnapra kifullad, akkor megint csak tévedtél. Óriásit!

 

Mert ezen a napon is sok zenés és mozgásos program vár, viszont a gasztronómiai programok csak most indulnak be igazán! Lesz olyan programpont is, aminek az a neve, hogy „Frissen sütött, szaftos grillek, öblítse le hideg sörrel!” És ha erre még nem futott volna össze nyál a szádban, akkor lesz olyan program is, amely kifejezetten a grillreceptekről szól majd – nemcsak háziasszonyoknak.

 

Vasárnap hirdetik ki a Fesztivál étele és a Fesztivál söre verseny nyerteseit is, és több élő koncert is lesz a programok zárásaként.

 

Grill- és sörfesztivál Hajdúszoboszlón – nem hiányzik valami?

 

Dehogynem. A pihe-puha ágy, ahol kellemes, de fárasztó nap után megpihenhetsz, és gyúrhatsz a következő napi gasztronómiai kihívásokra. Akár családostul is. Vagy csak a pároddal. Akkor is, ha már nem vagy fiatal, és akkor is, ha még csak pár hónapos babával jössz.

 

Akárhogyan, akárkivel is érkezel, az Ilona apartmanok szívesen látnak.

 

Fotó: Hajdúszoboszlói Vendéglátók Egyesülete és hajduszoboszlo.hu 

További cikkek