Hajdúszoboszló

Milyen augusztusi programok várnak Hajdúszoboszlón?

Hosszú hétvége augusztus 20-án Hajdúszoboszlón - igen, ez egy határozottan klassz ötlet! Mutatom, hogy miért.

Az augusztusi programok kínálata széles választékot kínál a Hajdúszoboszlóra látogatóknak. Aki a vizes élményeket némi kulturális csemegével ötvözné számos lehetőség közül választhat. Szinte minden napra jut valami izgalmas program.

Augusztusi programok, rendezvények bősége

Augusztusban is rengeteg élménnyel párosul, ha ellátogattok hozzánk. A nyár utolsó hónapja egy több évtizedes múltra visszatekint, hagyományőrző programmal indul Hajdúszoboszlón. A Kösely-kupa a régió egyik legszínvonalasabb lovasversenye. Az esemény leglátványosabb programpontja a péntek esti lovas felvonulás, mely a helyiek és a nyaralók számára egyaránt hatalmas élmény.

Augusztus második hétvégéjén az országutak legnagyobbjaitól lesznek hangosak Hajdúszoboszló utcái, ugyanis kamionos találkozó lesz a fürdővárosban. A program hatalmas bulival indul csütörtökön, pénteken este látványos felvonuláson csodálhatjuk meg a hatalmas járműveket, majd vasárnap gyorsulási versennyel zárul a rendezvény.

Erre az igazi apa-fia programra a BBQ és sörfesztivál teszi fel a koronát, mely szintén ezen a hétvégén kerül megrendezésre. A fesztivál három napja alatt 4 BBQ csapat és 4 sörház különlegességeit kóstolhatjuk meg, és persze kiváló családi program vagy baráti összejövetel is, érdemes kilátogatni.

Augusztus 20-i hétvége Hajdúszoboszlón

Az ünnepi hétvégén kerül megrendezésre a Szoboszlói Dixieland napok, amikor a város több pontján is a dixie és jazz zene kedvelői jobbnál jobb koncerteket élvezhetnek. Idén is a legnevesebb zenekarok adnak élő koncertet a hajdúszoboszlói szabadtéri színpadon, valamint számos kísérőprogram közül válogathatunk.

A repülőtér egy különleges program helyszíne lesz augusztus 19-20. között; a Kvasir-Kupa kerül megrendezésre. Az Európában egyedülálló, 2020 óta létező verseny, egy nyugati stílusú középkori vívótorna, és csak a 8-11. század közötti fegyverekkel és pajzsokkal lehet indulni. Történelmi szórakozás kicsiknek és nagyoknak.

Államalapításunk ünnepén, az augusztus 20-i hétvégére mindig fergeteges hangulatba kerül Hajdúszoboszló. A városi ünnepség keretében a szabadtéri színpadnál ünnepi kenyérszentelésre várnak, illetve további ünnepi programok színesítik az emléknapot.

Augusztus 20-i programok Hajdúszoboszló környékén

Karnyújtásnyira tőlünk, Debrecenben az augusztus 20-i héten a debreceni virágkarneválon látványos virágkompozíciókban és nemzetközi művészeti együttesek felvonulásában gyönyörködhetünk.  A karnevál társrendezvénye idén másodjára a Botanica Expo, ahol akár néhány zöld növényt otthonra is beszerezhetünk.

Jó mókának ígérkezik a karneváli élményfutás. A rajtnál a résztvevők egyszerre dobnak magasba porfestéket, majd a hatalmas színes felhő alól a karnevál útvonalán futnak a nézők biztatása közben. “A vidámság, a sport és az élénk színek kerülnek a középpontba a virágkarneváli felvonulást megelőző mindössze 2,6 kilométeres élményfutáson.” – olvasható a program leírásában.

2023. augusztus 16-20. között rendezik meg Debrecenben a Galiba Gyermekfesztivált. A Lúdas Matyi-ihlette fesztivál idén egy időutazásra invitál Debrecenben. Interaktív játékokon keresztül visszautazhatnak a dínók világába, megnézhetik hogyan küzdöttek a viking harcosok és a középkori katonák, számtalan fotóponton ölthetik magukra a korhű jelmezeket, és a legkíváncsibbak megnézhetik magukat – a modern technika segítségével – hogyan fognak kinézni 20-30 év múlva.

A régió másik jelentős eseménye a Hortobágyi Hidi Vásár, ami idén a Máta Majorban kerül megrendezésre. Fontos tudnivaló, hogy idén a látogatása belépődíj ellenében lehetséges. A vásárban megtalálhatók a népi-, kézműves-, bio-, termékek mellett a régiségek és modernkori vívmányok.

Debreceni Virágkarnevál 2023

Téged mi vonz inkább egy jó koncert vagy egy hagyományőrző esemény? Összefutott a nyál a szádban a BBQ fesztivál gondolatára? Egy biztos, garantáltan nem unatkozhatsz az augusztusi programok sorát elnézve és egy hajdúszoboszlói nyaralás mellett döntve!

További cikkek