info@ilonaapartman-hajduszoboszlo.hu
/
+36 (30) 398 5356
Szállást foglalok!
« Összes bejegyzés

Milyen augusztusi programok várnak Hajdúszoboszlón?

Hosszú hétvége augusztus 20-án Hajdúszoboszlón - igen, ez egy határozottan klassz ötlet! Mutatom, hogy miért.
Közzétette
Ilona Apartman
Megjelenés dátuma
2023.júl.21

Az augusztusi programok kínálata széles választékot kínál a Hajdúszoboszlóra látogatóknak. Aki a vizes élményeket némi kulturális csemegével ötvözné számos lehetőség közül választhat. Szinte minden napra jut valami izgalmas program.

Augusztusi programok, rendezvények bősége

Augusztusban is rengeteg élménnyel párosul, ha ellátogattok hozzánk. A nyár utolsó hónapja egy több évtizedes múltra visszatekint, hagyományőrző programmal indul Hajdúszoboszlón. A Kösely-kupa a régió egyik legszínvonalasabb lovasversenye. Az esemény leglátványosabb programpontja a péntek esti lovas felvonulás, mely a helyiek és a nyaralók számára egyaránt hatalmas élmény.

Augusztus második hétvégéjén az országutak legnagyobbjaitól lesznek hangosak Hajdúszoboszló utcái, ugyanis kamionos találkozó lesz a fürdővárosban. A program hatalmas bulival indul csütörtökön, pénteken este látványos felvonuláson csodálhatjuk meg a hatalmas járműveket, majd vasárnap gyorsulási versennyel zárul a rendezvény.

Erre az igazi apa-fia programra a BBQ és sörfesztivál teszi fel a koronát, mely szintén ezen a hétvégén kerül megrendezésre. A fesztivál három napja alatt 4 BBQ csapat és 4 sörház különlegességeit kóstolhatjuk meg, és persze kiváló családi program vagy baráti összejövetel is, érdemes kilátogatni.

Augusztus 20-i hétvége Hajdúszoboszlón

Az ünnepi hétvégén kerül megrendezésre a Szoboszlói Dixieland napok, amikor a város több pontján is a dixie és jazz zene kedvelői jobbnál jobb koncerteket élvezhetnek. Idén is a legnevesebb zenekarok adnak élő koncertet a hajdúszoboszlói szabadtéri színpadon, valamint számos kísérőprogram közül válogathatunk.

A repülőtér egy különleges program helyszíne lesz augusztus 19-20. között; a Kvasir-Kupa kerül megrendezésre. Az Európában egyedülálló, 2020 óta létező verseny, egy nyugati stílusú középkori vívótorna, és csak a 8-11. század közötti fegyverekkel és pajzsokkal lehet indulni. Történelmi szórakozás kicsiknek és nagyoknak.

Államalapításunk ünnepén, az augusztus 20-i hétvégére mindig fergeteges hangulatba kerül Hajdúszoboszló. A városi ünnepség keretében a szabadtéri színpadnál ünnepi kenyérszentelésre várnak, illetve további ünnepi programok színesítik az emléknapot.

Augusztus 20-i programok Hajdúszoboszló környékén

Karnyújtásnyira tőlünk, Debrecenben az augusztus 20-i héten a debreceni virágkarneválon látványos virágkompozíciókban és nemzetközi művészeti együttesek felvonulásában gyönyörködhetünk.  A karnevál társrendezvénye idén másodjára a Botanica Expo, ahol akár néhány zöld növényt otthonra is beszerezhetünk.

Jó mókának ígérkezik a karneváli élményfutás. A rajtnál a résztvevők egyszerre dobnak magasba porfestéket, majd a hatalmas színes felhő alól a karnevál útvonalán futnak a nézők biztatása közben. “A vidámság, a sport és az élénk színek kerülnek a középpontba a virágkarneváli felvonulást megelőző mindössze 2,6 kilométeres élményfutáson.” - olvasható a program leírásában.

2023. augusztus 16-20. között rendezik meg Debrecenben a Galiba Gyermekfesztivált. A Lúdas Matyi-ihlette fesztivál idén egy időutazásra invitál Debrecenben. Interaktív játékokon keresztül visszautazhatnak a dínók világába, megnézhetik hogyan küzdöttek a viking harcosok és a középkori katonák, számtalan fotóponton ölthetik magukra a korhű jelmezeket, és a legkíváncsibbak megnézhetik magukat – a modern technika segítségével – hogyan fognak kinézni 20-30 év múlva.

A régió másik jelentős eseménye a Hortobágyi Hidi Vásár, ami idén a Máta Majorban kerül megrendezésre. Fontos tudnivaló, hogy idén a látogatása belépődíj ellenében lehetséges. A vásárban megtalálhatók a népi-, kézműves-, bio-, termékek mellett a régiségek és modernkori vívmányok.

Debreceni Virágkarnevál 2023

Téged mi vonz inkább egy jó koncert vagy egy hagyományőrző esemény? Összefutott a nyál a szádban a BBQ fesztivál gondolatára? Egy biztos, garantáltan nem unatkozhatsz az augusztusi programok sorát elnézve és egy hajdúszoboszlói nyaralás mellett döntve!

Foglaljon szállást könnyedén!
Foglalás űrlap Össz

Legfrisseb híreink

Hajdúszoboszló Aquapark árak 2024
Elolvasom
Közzétéve: 2024.márc.28
Hajdúszoboszló gyógyfürdő kezelések - egészség és pihenés
Elolvasom
Közzétéve: 2024.márc.28
Nyugdíjasbarát apartman kényeztető csomagajánlatban!
Elolvasom
Közzétéve: 2024.febr.01
Szeretnél értesítést kapni
hasonló cikkekről?
Iratkozzon fel, hogy ne maradjon le újdonságainkról.
Feliratkozás egyszerű

További híreink

Megnézem az összeset!
Megnézem az összeset!
Foglaljon szállást könnyedén!
Foglalás
Ilona Apartman I.
Ilona Apartman II.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig napra kész tájékoztatást kapj aktuális ajánlatainkról és híreinkről.
Feliratkozás Footer
© 2024 Ilona Apartman. Minden jog fenntartva
AdatkezelésÁSZFImpresszumHázirendKisfaludy pályázat
crosschevron-down