Hajdúszoboszló

Megújult Szent István park élményelemei – ismerd most meg!

Élménypont a Szent István parkban

Kíváncsi vagy, milyenek a megújult Szent István park élményelemei? Hivatalosan is átadásra került a nagyszabású fejlesztés eredményeként létrejött, látványos és izgalmas élménypontokkal teli park és környéke; nézzük meg mik várnak!

A megújult Szent István park és Mátyás király sétány

Nemrégiben került átadásra Hajdúszoboszló legújabb látványosságának számító turisztikai fejlesztés, amely a gyógyfürdő környékét teszi még vonzóbbá. Alig több mint egy év alatt megújult a város központi ütőere, a Mátyás király sétány és vele együtt a Szent István park.

Elolvashatod blog rovatunkban korábbi cikkünket a közvetlenül velünk szemben található nyugodt, csendes, igazi rekreációs park és környékének újjászületéséről. Sokan kíváncsiak rá, így most megosztjuk veletek, milyen élményelemekkel is gazdagodott a megújult Szent István park Hajdúszoboszlón.

Milyen élményelemek várnak a Szent István parkban?

A koncepció ötletének alapjául a sétány patakja szolgált, melynek végpontja a Szent István park egyik élményeleme lett. A további élménypontok elhelyezésére a hullámos vonalvezetésből adódó kiszélesedő terek szolgáltak. A pezsgő gyalogos sétányról letérve itt szusszanhatunk, miközben felfedezhetjük a város és a régió sokszínűségét.

Az őszi-téli nyugdíjasbarát ajánlatunk keretében érkezve hozzánk, még az elsők között ismerkedhetsz meg személyesen is a megújult Szent István park élményelemeivel. A gyógyfürdő és a park alig pár lépés apartmanházunktól, így feltétlenül sétálj reggel, délután egy kiadósat, ismerd meg az izgalmas élménypontokat!

A hajdúszoboszlói gyógyfürdő bejáratának közelében található az 1100 méter mélyen lévő termálvíz barlangjainak szimbóluma. A lelőhely mélységérzetét egy 3D-s burkolatfestéssel érték el, amelyet a kijelölt helyről fotózva remekül visszaad a kép.

A gyógyfürdő előtti téren áll Dr. Pávai-Vajna Ferenc geológus szobra, akinek munkássága előtt tiszteleg ezzel is az alkotó. Mögötte látszódik a Hungarospa épülete, így mint a vendéglátó szerepét is betölti a fürdőbe igyekvők számára.

A „Föld hangja” élményelem remek szórakozást ígér nem csak a legkisebbeknek. A földből kiálló tölcsérek továbbítják a hangunkat, mely az ellenoldali párjában hallatszik, mint egy izgalmas, játékos beszélgetés. A távolabbi, páratlan tölcsér a föld hangjait közvetíti egy 3 méterre leásott hengeren keresztül.

A körszökőkút a nyaralást, strandolást megelevenítő szobraival megteremti a fürdőhangulatot már a belépést megelőzően. A párásító funkciója kifejezetten a gyógyfürdő hangulatát idézi meg. A szökőkútban egy acélból készült Hajdúszoboszló felirat áll, amely bizonyára számtalan fotón szerepelni fog majd.

A hangulatot fokozzák a mobilisan elhelyezett, színes fekvőpadok, amiken bátran elnyújtózkodhatunk jó időben, nyárestéken pedig baráti beszélgetések remek helyszíne lehet. Fiatalok és idősebbek, családok és társaságok üdítő színfoltja és kitűnő közösségi tere alakult így ki.

Igazán üdítő élményelem a kishajó úsztatómedence, melynek közepén egy papírhajót a vízre eresztő kislány ül. A vízfolyam zsilipekkel szabályozható, ezért a vízre bocsátott kishajók sebessége, útvonala változó. Nem titkolt cél a szórakozás, amolyan kis regatták rendezése. Lenyűgöző látvány este a kivilágított medence a végében kialakított vízeséssel.

Mostantól nemcsak képletesen, hanem kézzelfoghatóan van városunknak kapuja. A Szent István park élményelemeként áll egy Hajdúszoboszló felirat, avagy installáció, aminek két szárnya a tengelye körül elforgatható. A „Hajdú” és a „Szoboszló” szavak, a kapu két szárnya, és mozgatásukkal a város rendezvényeit, programjait ténylegesen is meg tudják nyitni.

A „városkapu” élménypontjában egyébiránt a városra és a régióra vonatkozó kiemelt információk sokasága is megtalálható. Találkozhatsz itt az aktuális programok, események listájával, menetrendekkel, időjárás előrejelzéssel vagy épp a kevésbé ismert látnivalókról információkkal.

Látványos élménypontok karnyújtásnyira

Tervezésnél szempont volt, hogy a víz és Hajdúszoboszló szoros kapcsolata hangsúlyos legyen; hogy a kialakított élményelemek tükrözzék Debrecen, a Hortobágy és a Tiszta-tó adottságait. Cél, hogy az adottságokat figyelembe véve egy olyan kikapcsolódásra alkalmas hely legyen, ami helyieknek, látogatóknak egyaránt vonzó.

Vedd fel a kapcsolatot velünk, ha bármilyen kérdésed van, szívesen segítünk a legmegfelelőbb időpontot és apartmant megtalálni számodra! A tényleg karnyújtásnyira lévő Szent István park élményelemeiről pedig személyesen bizony még többet megtudhattok! Ajánljuk szívből ezt az élményt, és reméljük, hamarosan találkozunk!

További cikkek