×
A Bioétel- és Borfesztivál Hjadúszoboszlón már egy hagyományos, bejáratott rendezvény. De minden évben más! Idén is.
Idén is Bioétel- és Borfesztivál Hajdúszoboszlón! – Manna a városközpontban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Idén is Bioétel- és Borfesztivál Hajdúszoboszlón! – Manna a városközpontban

Idén is lesz Bioétel- és Borfesztivál Hajdúszoboszlón, ahogyan minden évben. Ne is számíts másra, csak a legjobbra: egészséges és eszméletlenül finom bioételek és zamatos magyar borok garmadája vár a következő hétvégén a város központjában. Aki egy kicsit is szereti a hasát, annak itt a helye, hogy küzdjön egy kicsit a bőség zavarával!

 

 

Bioétel- és Borfesztivál Hajdúszoboszlón – annyi finomság lesz, hogy akár a szemeddel is jóllakhatnál

 

De nem. A Bioétel- és Borfesztivál Hajdúszoboszlón sosem arról volt híres, hogy mindent a szemnek, semmit a kéznek (és pláne a szájnak). Itt mindenki annyit ehet és ihat, amennyi csak jólesik neki – ráadásul még finom ételhez is jut, ami különleges.

 

Nem egyszerűen csak hagyományos, akár unásig ismert ételekkel várnak, mint például a sült csirkemell, hanem olyan különlegességekkel is, mint a finom, rezgősre sült csülök. (Olyat azért nem eszel Te sem minden hétvégén, igaz?)

 

És nemcsak a húsimádó oroszlántípusok számára jön el jövő hétvégén a Kánaán! Bioétel ugyanis nemcsak hús lehet. A legfinomabb, legzamatosabb bioételeket is megkóstolhatod majd a fesztiválon, hiszen a kicsit több, mint három nap alatt más termelők is felvonulnak kínálatukkal: lesz itt biozöldség, de biosajt is, meg ki tudja, hányféle egyéb biokülönlegesség.

 

És akkor a borpavilonok kínálatáról még szót sem ejtettem! Az ország minden borvidékéről érkeznek a bortermelők, hogy megkóstolhasd a specialitásukat. Mindegy, hogy a fehér-, a rozé- vagy a vörösbort, az édeset, félédeset, félszárazat vagy a száraz „szőlőlét” szereted-e, garantáltan megtalálod azt, amelyet szívesen kóstolsz majd meg. Különösen a finom ételek sora után.

 

Szerintem már most kezdd el a koplalást, hogy jövő hétvégén legyen helye a sok finomságnak!

 

A Bioétel- és Borfesztivál Hjadúszoboszlón már egy hagyományos, bejáratott rendezvény. De minden évben más! Idén is.
A Bioétel- és Borfesztivál Hjadúszoboszlón már egy hagyományos, bejáratott rendezvény. De minden évben más! Idén is.

 

Bioétel- és Borfesztivál Hajdúszoboszlón – nemcsak éheseknek

 

A Bioétel- és Borfesztivál Hajdúszoboszlón még soha nem szólt kizárólag csak a gasztronómiai élvezetekről. A szervezők mindig sokat adtak arra, hogy ez egy többnapos családi rendezvény legyen, ahol életkortól függetlenül mindenki jól érezheti magát, hiszen megtalálja a neki való programot.

 

Így lesz ez most is. És bár a fesztivál hivatalosan háromnapos, azért egy jó fesztiválhoz illően itt is van nulladik nap. Azaz már szeptember 13-án csütörtökön elkezdjük a ráhangolódást egy jó Smith Rock Family koncerttel.

 

Aztán pénteken, azaz szeptember 14-én délután egy órától belecsapunk a lecsóba (nem szó szerint, kár lenne a biolecsóért J), és délután egy órától mindent elkezdünk, ami csak egy jó bulihoz kell: eszünk, iszunk, zenélünk, táncolunk, felvonulunk. Annyi lesz a program, hogy felsorolni is szinte lehetetlen.

 

Csak néhány fellépőt sorolok fel, hogy lásd, nem akármivel készülnek a szervezők. Itt lesz a hajdúszoboszlói Főnix Mazsorett Együttes, akiknek a helyi Zichy Géza Zeneiskola Fúvószenekara szolgáltatja majd a felvonuló indulókat. Lesz Beatles emlékzenekar, és utcabál. Aztán nótaegyüttes és táncstúdió is. Tombolasorsolás Sári Mariann futónagykövettel, és Magashegyi Underground koncert. És persze ne feledkezzünk meg a Bihari Bandáról, a Gólyalábas Komédiás Kompániáról, és a Blues from Hell zenekarról sem.

 

Mindezt természetesen állandó és ingyenes kóstolók, közönségszavazás, tombola, népi mesterségek bemutatója, népi játszóház és kézművesfoglalkozások is kísérik a három nap alatt.

 

Hát hogyan lehetne egy ilyen bulit kihagyni???

 

Bioétel- és Borfesztivál Hajdúszoboszlón – ezt heverd ki!

 

A Bioétel- és Borfesztivál Hajdúszoboszlón már „gyakorlott” fesztiválozókkal, azaz visszajáró vendégekkel is büszkélkedhet. Éppen ezért, mivel ők már tapasztalatból beszélnek, érdemes rájuk hallgatnod – pihenés dolgában is. Hangozzék ez ugyanis bármilyen furán, a Bioétel- és Borfesztivál általunk megkérdezett vendégei egybehangzóan állították, hogy bizony még egy ilyen gasztrofesztivál is határozottan fárasztó elfoglaltság.

 

Ennek fényében pedig egyáltalán nem elhanyagolható körülmény, hogy a bő három napot hol és hogyan akarjátok kipihenni. Menet közben is. Hogy legyen elég erőtök és energiátok a következő nap forgatagába is belevetni Magatokat.

 

Ezen a gondon igyekszik segíteni az Ilona apartman. Mindegy, hogy a központi fekvésű Ilona apartman I.-be érkezel a babáddal, a kisgyermekeiddel, vagy idősebb vendégünkként, vagy az Ilona apartman II. vendégszeretetét élvezitek a kertvárosi környezetben a pároddal. Mindkét szállás jól felszerelt, és birtokolja a Magánszállásadók Országos Szövetségének legmagasabb minőségi elismerését, a négykoronás minősítést. Mindkettő tökéletes hely a pihenésre, a feltöltődésre.

 

A kiadó szállások azonban vészesen fogynak! (Más is szereti a hasát ritka különlegességekkel megtölteni – akár napokig is. 🙂 ) Foglalnál? Egy percig se habozz tovább! ›››

 

Fotó: hajduszoboszlo.hu – köszönet érte!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Nem akarsz lemaradni hajdúszoboszlói programokról, eseményekről, az Ilona Apartmanok akcióiról? Akkor kérlek add meg neved és e-mail címed!
FELIRATKOZOM
close-link

Pin It on Pinterest

Share This