info@ilonaapartman-hajduszoboszlo.hu
/
+36 (30) 398 5356
Szállást foglalok!
« Összes bejegyzés

Unalom ellen beoltva – októberi programok Hajdúszoboszlón

Októberi programok Hajdúszoboszlón - a Szoboszlói Szüreti Mulatság nagy buli a gyomrodnak is, és a lábadnak is. :)
Közzétette
Ilona Apartman
Megjelenés dátuma
2017.okt.04

Programok Hajdúszoboszlón mindig szép számmal voltak – most pedig megmutatom, hogy ez alól nem kivételek az őszi hónapok sem. Lehet, hogy az idő már nem döglesztő nyárias meleg, de ez még nem elég ok arra, hogy ne lehessen jókat szórakozni a városban – a fürdőzésen kívül is.

 

 

Októberi programok Hajdúszoboszlón – Az unalom nem opció!

 

Amikor belenéztem a városi rendezvénynaptárba, elképedve vettem tudomásul, hogy máris 8 különféle program, rendezvény jött velem szembe – csak október első hetében! A többit még nem is számoltam...

 

Ráadásul külön jó a programokban, hogy mind másféle. Így lényegében mindegy, milyen érdeklődéssel, ízléssel jössz el hozzánk ősszel, garantáltan találsz majd Magadnak olyan szórakozást, amit szeretni fogsz!

 

Októberi programok Hajdúszoboszlón – Ha mozirajongó vagy...

 

...akkor többször is lesz alkalmad moziba menni a hónapban.

 

Október 5-én 3D-ben vetítik a LEGO Ninjago című premierfilmet – igazi családi mozi, nemcsak a gyerekek érzik jól magukat közben. (Egyébként gyerekfilmek folyamatosan műsoron lesznek a hónapban.) Ugyanezen a napon pedig az Amerikai bérgyilkos című filmet is megnézheted a Bocskai rendezvényközpont mozitermében.

 

Október 12-én újabb premier lesz a moziban, az Egyenesen át című film remake-jét (feldolgozását, újraforgatott változatát) nézhetitek majd meg. Október 19-én a Szárnyas fejvadász 2049 következik (ha láttad az eredetit, akkor ezt semmiképp se hagyd ki!), október 26-án pedig a borzongásra vágyóknak ajánljuk a Fűrész – Újra játékban című mozit.

 

Októberi programok Hajdúszoboszlón – Ha kultúrarajongó vagy...

 

...akkor akár az egész hónapra is ide költözhetsz!

 

Már ezen a héten, október 2-7 között, az Országos Könyvtári Napok keretében lesznek rendezvények a Kulturális Központban. A gyerekeknek szánt interaktív előadásoktól kezdve a babaolvashow-n át az író-olvasó találkozókig és a kvízjátékokig sokféle programmal várják az érdeklődőket egész héten.

 

Októberi programok Hajdúszoboszlón - kiállítás és díjkiosztó Fekete Borbála emlékére

Októberi programok Hajdúszoboszlón - kiállítás és díjkiosztó Fekete Borbála emlékére - fotó: HVTV

 

Október 7-én lesz a Fekete Bori-díj átadása, amelyet kiállításmegnyitóval is egybe kötöttek a szervezők. A kiállításon L. Ritók Nóra grafikusművész és Lukács Gábor festőművész, grafikus munkáiból nyílik tárlat. A gyönyörű képeket október 28-ig lehet megtekinteni a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár épületében.

 

Október 15-én a Kulturális Központban láthatod Pindroch Csaba színművész önálló estjét. Ez igazából egy egyszemélyes darab, amely a házasság buktatóiról szól – hihetetlenül sok humorral, iróniával, érzelemmel.

 

Októberi programok Hajdúszoboszlón – Ha a zenét szereted...

 

...akkor is rendezvények széles választékát találod majd itt. A programok Hajdúszoboszlón zenei téren sem okoznak majd csalódást. Elég, ha rögtön október 7-én a Ganxta Zolee és a Kartel koncertjére gondolunk, ami a Rock Cafe-ban lesz.

 

Szintén a Rock Cafe-ban lép majd fel október 14-én az AB/CD, amely a világhírű AC/DC együttes tribute zenekara (vagyis a példakép együttes zenéit adják elő). Ha igazi rockélményre vágsz, akkor ott a helyed.

 

És akkor van itt még valami, kifejezetten a legkisebbeknek. A Rió Játszóház és Mókaközpontban október 22-én rendezik meg Tompeti és barátai koncertjét.

 

Októberi programok Hajdúszoboszlón – Ha tanulni is szeretnél valamit...

 

...akkor az ismeretterjesztő rendezvényeket ne hagyd ki!

 

Október 3-án a Gazdaházban lekvárfőzés lesz. Bár a lekvárfőzés a főattrakció, ha már ott van a sokféle gyümölcs, akkor érdemes kipróbálni velük az aszalást is. A végén persze vihetsz Magaddal is abból, amit segítettél elkészíteni.

 

Egy héttel később, október 10-én pedig szintén a Gazdaházban savanyúságkészítésre nevezhetsz be. Sőt még befőzés is lesz. A zöldségen és a gyümölcsön kívül pedig gyógynövényekkel is fogtok ismerkedni.

 

Még mindig a Gazdaház: tudsz igazi, finom, ropogós, puha házikenyeret sütni? Ha nem, de szívesen kipróbálnád, megtanulnád, akkor menj el október 15-én a Gazdaházba, és vágj bele! A kenyérre valóval sem lesz gondod: vajat is köpültök, és fűszeres kenőkéket is készítetek – így még finomabb lesz a frissen sült kenyér.

 

A Világkóstoló rendezvénysorozat keretében következő alkalommal, október 19-én Szabó Miklós idegenvezető Amerika kulináris csodáiról beszél majd. A beszélgetés a Kulturális Központban lesz.

 

Októberi programok Hajdúszoboszlón - a Szoboszlói Szüreti Mulatság nagy buli a gyomrodnak is, és a lábadnak is. :)

Októberi programok Hajdúszoboszlón - a Szoboszlói Szüreti Mulatság nagy buli a gyomrodnak is, és a lábadnak is. 🙂 - fotó: HVTV

 

És az igazi, őszi „ereszdelahajamat” típusú rendezvény október 20-22 között a Szoboszlói Szüreti Mulatság lesz. Lesz itt minden, mi szem-szájnak ingere, de főként finom borok és pálinkák, de éhes sem maradsz a hagyományos népi ételek és persze az utcai kaják mellett. Műsor is lesz, természetesen a népi hagyományok őrzésétől kezdve az alternatív zenekarokig bezárólag.

 

Októberi programok Hajdúszoboszlón – Ha igazán jól akarod érezni Magad...

 

...akkor mindezeket a programokat egy szuper szálláson kell kipihenned. Egy olyan helyen,

 

 

Ez az Ilona apartman I.

 

Foglalnál? Semmi akadálya, csak egy kattintásnyira vagy a lehetőségtől! ›››

 

Fotó: Hajdúszoboszlói Városi Televízió - köszönet érte!

Foglaljon szállást könnyedén!
Foglalás űrlap Össz

Legfrisseb híreink

Hajdúszoboszló Aquapark árak 2024
Elolvasom
Közzétéve: 2024.márc.28
Hajdúszoboszló gyógyfürdő kezelések - egészség és pihenés
Elolvasom
Közzétéve: 2024.márc.28
Nyugdíjasbarát apartman kényeztető csomagajánlatban!
Elolvasom
Közzétéve: 2024.febr.01
Szeretnél értesítést kapni
hasonló cikkekről?
Iratkozzon fel, hogy ne maradjon le újdonságainkról.
Feliratkozás egyszerű

További híreink

Megnézem az összeset!
Megnézem az összeset!
Foglaljon szállást könnyedén!
Foglalás
Ilona Apartman I.
Ilona Apartman II.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig napra kész tájékoztatást kapj aktuális ajánlatainkról és híreinkről.
Feliratkozás Footer
© 2024 Ilona Apartman. Minden jog fenntartva
AdatkezelésÁSZFImpresszumHázirendKisfaludy pályázat
crosschevron-down