info@ilonaapartman-hajduszoboszlo.hu
/
+36 (30) 398 5356
Szállást foglalok!
« Összes bejegyzés

Szoboszlói Folkhétvége – így buliztak a dédik

A kézművesek utcája - Szoboszlói Folkhétvége
Közzétette
Ilona Apartman
Megjelenés dátuma
2017.júl.18

A Szoboszlói Folkhétvége egy ritkaságszámba menő, egyedi esemény Hajdúszoboszlón. Persze, vannak máshol is népművészeti rendezvények, még akár több naposak is. De ilyen összművészeti, amelynek ilyen egyéni, utánozhatatlan hangulata van, nincs még egy! Már csak ezért is érdemes eljönnöd megnézni. Meg még sok minden másért is. Mutatom.

 

 

Szoboszlói Folkhétvége – ahogyan a dédszüleink tolták

 

Nemcsak a bulit. De azt is.

 

A Szoboszlói Folkhétvége arra jó, hogy megismerd, dédszüleink és az ő dédszüleik hogyan éltek. Hogyan tették szebbé az életüket, környezetüket, hogyan dolgoztak és hogyan szórakoztak. Kicsit visszarepülhetsz az időben, és kipróbálhatod, milyen lehetett az élet egy hajdúsági kisvárosban, ha be akartad rendezni az otthonodat, ha dolgoztál, vagy ha éppen bulizni támadt kedved.

 

Mindezt művészi színvonalon.

 

Mert minden népművészeti ág képviselteti majd itt magát – a zenétől a táncon át a hímzésekig és fafaragásig. Ha nem is vagy a népművészetek nagy rajongója, akkor is jól fogod itt érezni Magad. Mert nemcsak a régmúltat idézzük majd meg, hanem azt is megnézheted, hogyan él tovább a népművészet – a XXI. századra áramvonalasítva.

 

Szoboszlói Folkhétvége – indul a banzáj!

 

Július 27-én, csütörtökön kezdődnek a programok. A Kulturális Központban 17.00 órakor Radácsi Piroska hímző és Császi Ferenc fafaragó, a Népművészet mestereinek kiállítása nyílik meg, amely a Szoboszlói Folkhétvége alatt folyamatosan megtekinthető.

 

Este 19.00 órától pedig a „Fölszállott a páva” népművészeti tehetségkutató verseny gyermekszereplőinek gálaműsora látható majd a Szabadtéri Színpadon. Lehet ámulni és bámulni, hogy mire képesek a gyerekek!

 

A kézművesek utcája - Szoboszlói Folkhétvége

Szoboszlói Folkhétvége

Szoboszlói Folkhétvége – rákapcsolunk!

 

Július 28-án, pénteken kapcsolunk csak rá igazán! Igazi csemegék lesznek műsoron, szerintem kár lenne kihagyni.

 

Este 18.00 órától a Kisszínpadon ugyanis a Kökörcsin Népzenei Együttes és a Kulturális Központ Citerazenekarának közös műsora lesz látható. Népzene a köbön. Ha tényleg tudni akarod, hogyan éltek, hogyan éreztek elődeink, ha dolgoztak, szerettek, menekültek, igazságtalanság érte őket, vagy bármi ás történt velük, akkor ezt mind átélheted a népdalokon keresztül.

 

Egy órával később a Szabadtéri Színpadon pedig egy rendhagyó prímástalálkozóval kezdünk, aztán pedig a népzene találkozik a XXI. századdal – érdekes lesz, hogy mi sül ki belőle. Már csak azért is, mert ezt a találkozást nem akárkik prezentálják. Szörényi Levente és a Vujicsics együttes zenélnek majd a színpadon, ami igazi zenei csemegének ígérkezik.

 

Szoboszlói Folkhétvége – a szombat esti láz

 

Július 29, szombat. És ha már szombat, akkor rúgjuk is ki a ház oldalát!

 

Este 18.00 órakor, ahogyan azt már megszokhattuk, a Kisszínpadon kezdünk. A Flaska Banda ad koncertet. Ez pedig nagyon jó „bemelegítés” és ráhangolás lesz az esti főműsorhoz.

 

Mert 19.00 órától a Szabadtéri Színpadon már Herczku Ági és a Banda fog zenélni. Őket pedig nem kisebb név fogja követni, mint a nemzetközi hírű Csík zenekar. Igazi, fergeteges folkbulira lehet számítani!

 

Szoboszlói Folkhétvége – a méltó zárás

 

Július 30-án, vasárnap zárul a rendezvénysorozat. És ha valamikor is bulizni akartál, akkor most garantáltan itt a helyed!

 

18.00 órától a Kispergő zenekar alapozza meg a hangulatot a Kisszínpadon. Hidd el, erre szükséged is lesz, mert ami ezután jön, az az igazi dédibuli!

 

19.00 órától ugyanis a Szabadtéri Színpadon már Tímár Sára és zenekara húzza a talpalávalót. Őket követi Szivárvány Néptáncegyüttes és a Bakator Zenekar táncháza – vagyis néptáncot tanulhatsz közösen, ha pedig már tudsz néptáncolni, akkor megmutathatod, milyen is a magyar virtus.

 

Szoboszlói Folkhétvége – és ami nem maradhat ki...

 

...az a hétvége állandó kísérő programja, a Kézművesek utcája a Harangház mellett. Itt a folkhétvége teljes ideje alatt megtekinthető a népi kismesterségek bemutatója. A legtöbb helyen nemcsak nézheted, hogyan kell fazekat vagy éppen szőttest készíteni, hanem ki is próbálhatod. Ami tetszik, azt pedig a vásáron meg is veheted – és ezek nem valami ipari utánzatok, hanem zsűrizett alkotók által készített tárgyak lesznek.

 

Szoboszlói Folkhétvége – ez sem maradhat ki!

 

A Szoboszlói Folkhétvége négy napos buli. Éppen ezért szerencsés, ha van hol aludnod is ebben a négy napban. Például az Ilona apartman I.-ben, ha babával, ha családdal vagy ha idősebb korosztályként a pároddal érkezel. Ha pedig fiatal párként vágysz romantikus pihenésre, akkor próbáld ki az Ilona apartman II.-t!

 

Így aztán már nyugodtan bulizhatsz dédi-módra – kivilágos kivirradtig. 🙂

 

Fotó: hajduszoboszlo.hu 

Foglaljon szállást könnyedén!
Foglalás űrlap Össz

Legfrisseb híreink

Hajdúszoboszló Aquapark árak 2024
Elolvasom
Közzétéve: 2024.márc.28
Hajdúszoboszló gyógyfürdő kezelések - egészség és pihenés
Elolvasom
Közzétéve: 2024.márc.28
Nyugdíjasbarát apartman kényeztető csomagajánlatban!
Elolvasom
Közzétéve: 2024.febr.01
Szeretnél értesítést kapni
hasonló cikkekről?
Iratkozzon fel, hogy ne maradjon le újdonságainkról.
Feliratkozás egyszerű

További híreink

Megnézem az összeset!
Megnézem az összeset!
Foglaljon szállást könnyedén!
Foglalás
Ilona Apartman I.
Ilona Apartman II.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig napra kész tájékoztatást kapj aktuális ajánlatainkról és híreinkről.
Feliratkozás Footer
© 2024 Ilona Apartman. Minden jog fenntartva
AdatkezelésÁSZFImpresszumHázirendKisfaludy pályázat
crosschevron-down