info@ilonaapartman-hajduszoboszlo.hu
/
+36 (30) 398 5356
Szállást foglalok!
« Összes bejegyzés

Szilveszteri csergetés, te tudod mi az?

A tuti szilveszter Hajdúszoboszlón - hagyományosan elmaradhatatlan program az óévbúcsúztató szilveszteri csergetés, ahol a múlt találkozik a jelennel.
Közzétette
Ilona Apartman
Megjelenés dátuma
2023.dec.01

Szilveszteri csergetés, hallottál már róla? Hajdúszoboszló egyedülálló hagyományőrző programja Szilveszter napján, mely lázban tart minden évben kicsiket-nagyokat egyaránt. Méltó óvévbúcsúztató, majd örömteli újév köszöntés. Éld át Te is!

 

Év végi élmények Hajdúszoboszlón

December hónapba lépve mindannyian szerintünk elkezdik a visszaszámlálást. Közeleg az ünnepi időszak, karácsonyra készülünk, és lassan itt az év vége is. Kérdés, hogy hol és mivel töltsük az év utolsó napjait? Hajdúszoboszló ilyenkor is kiváló döntés, remek úti cél! A szilveszteri csergetés egyedülálló program szilveszterkor, egyszer át kell élni!

Év végi élményekből sem szenvedünk hiányt városunkban. A fürdő és az Aqua-Palace Élményfürdő egész évben nyitva. November végétől már fényárban és ünnepi hangulatban úszik minden. A karácsony és a szilveszter nálunk szintén maradandó emlék lesz, ha úgy döntesz. A meleg vízben való lazulás és a wellness igazi rekreáció az esti séták mellett.

Az Aqua-Palace ezenkívül karácsonyi programmal is vár december 25. délutánján. A fürdőzést zenével és lézershow elemekkel fűszerezik a trópusi medencénél. A fedett élményfürdő szilveszterkor pedig ismét egy fergeteges buli helyszíne lesz. Lézershow-val egybekötött fürdés, habparti, zene-tánc és szilveszteri vacsora koktélokkal mind-mind fokozzák az év utolsó élményeit.

 

Szilveszteri csergetés, látványos hagyományőrzés

Hajdúszoboszlón a hagyományőrzés is fontos. A szilveszteri csergetés a legrégebbi, élő hagyománya városunknak. Minden évben szilveszter estéjén a főtéren kerül megrendezésre, igazi kuriózuma városunknak, rengeteg látogatót vonz. Maga a szilveszteri csergetés egy zajkeltő, hagyományőrző pásztorfelvonulás.

A csergetés mint szokás korábban a pásztorok bajelhárító, bőség- és szerencsekívánó jellegű tevékenysége volt. Az ostorpattogtatás az erős hangjával a gonosz erők elűzésében játszott, játszik szerepet. Éppen ezért igen látványos és nem mindennapi a szilveszteri csergetés programja a tűzijátékkel és koncertekkel később kiegészülve.

A hagyomány eredetét egy monda adja. E szerint a hajdúk a törökök felett aratott győzelmére is emlékeztet a szilveszteri csergetés. Úgy tartják, hogy 1559. december 31. napján csapott össze a két fél, és a török elűzésében nagy szerepe volt a zajkeltésnek, ostorpattogtatásnak és kolompolásnak. Az év utolsó napján erre is emlékezünk.

 

Óévbúcsúztató hangulat szilveszteri csergetéssel

Hajdúszoboszlón december 31-én nem csak a szokásos szilveszteri hangulatot élheted át. Az óév búcsúztatása városunkban is persze hangos és zajos, vidámsággal és emelkedett hangulattal teli. A idei év elengedése és a bizalommal, reményekkel teli új év várása mindenütt mindenkiben jelen van.

A szilveszteri csergetés megalapozza minden évben a fergeteges hangulatot. Az est folyamán persze nálunk sem maradhat el kicsik és nagyok örömére a tűzijáték. Ezzel egyidőben pedig nagyszabású koncertek várnak mindenkit, városunkba látogató érdeklődőt is szeretettel. A program ingyenes, csak a réteges öltözett ajánlott.

Délután 5 órától kezdődik Szilveszter napján a színes programok sora, így a híres szilveszteri csergetés. Látogass el idén Te is családoddal Hajdúszoboszlóra, és búcsúztassuk az idei, köszöntsük az új évet együtt!

Foglaljon szállást könnyedén!
Foglalás űrlap Össz

Legfrisseb híreink

Nyugdíjasbarát apartman kényeztető csomagajánlatban!
Elolvasom
Közzétéve: 2024.febr.01
A tavasz Hajdúszoboszlón kultúrával és művészettel köszön be
Elolvasom
Közzétéve: 2024.jan.19
Hajdúszoboszlói fürdő télen melegen ajánlva
Elolvasom
Közzétéve: 2024.jan.05
Szeretnél értesítést kapni
hasonló cikkekről?
Iratkozzon fel, hogy ne maradjon le újdonságainkról.
Feliratkozás egyszerű

További híreink

Megnézem az összeset!
Megnézem az összeset!
Foglaljon szállást könnyedén!
Foglalás
Ilona Apartman I.
Ilona Apartman II.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig napra kész tájékoztatást kapj aktuális ajánlatainkról és híreinkről.
Feliratkozás Footer
© 2024 Ilona Apartman. Minden jog fenntartva
AdatkezelésÁSZFImpresszumHázirendKisfaludy pályázat
crosschevron-down