info@ilonaapartman-hajduszoboszlo.hu
/
+36 (30) 398 5356
Szállást foglalok!
« Összes bejegyzés

Babával nyaral a család

Babával nyaral a család - babás nyaralás
Közzétette
Ilona Apartman
Megjelenés dátuma
2017.febr.13

Ugye milyen sok megoldandó probléma adódik, ha babával nyaral a család?

 

Helyszín

Ha babával nyaral a család,  első közös nyaralásukat tervezzük, először is el kell dönteni, hova menjünk? Hol lenne az a hely, ahol a baba is, és a szülők is jól érezhetnék magukat? Belföld, vagy külföld legyen a cél? Ha belföld, akkor városlátogatás, kirándulás a hegyekbe, vagy vízpart? Ha vízpart akkor természetes víz, vagy termálfürdő?

A nagy távolság miatt, a külföldre utazást nem ajánlom kisbabával. A városlátogatás vagy kirándulás a hegyekbe macerás lehet babával. Persze az életkorától függ. Nagyon pici babát egy háti hordozóban bárhová magunkkal vihetjük. Nagyobb babával ezt már nem tehetjük meg. Unalmas lehet neki a babakocsiban való üldögélés, nem élvezné a múzeumlátogatást, templomnézést - kirámolná a vitrineket. Egy vízparti nyaralás jó döntés lehet, különösen egy termálfürdő. Bátran ajánlom Hajdúszoboszlót. Itt minden adott egy gondtalan, kellemes nyaraláshoz, ahol a kisbaba élvezheti a fürdőzést és a szülei is pihenhetnek. Ellentétben a tóparttal, itt például nem kell az időjárás miatt aggódni. Ha kicsit hűvösebb, vagy esősebb az idő, az Aqua-Palace medencéiben a víz mindig állandó hőmérsékletű. Ez a fedett élményfürdő 0 éves kortól várja a babákat, ahol egy külön szint épült a gyerekeknek. Kulturált körülmények között élvezhetik a fürdőzést kicsik és nagyok. A pihenő és pelenkázótól kezdve, minden a babák kényelmét szolgálja. De a strand is a gyermekek paradicsoma. Egész pici pancsolóló, gyermekmedence, játszótér is található itt. Persze az alapvető higiéniai szabályok betartása kötelező. Például úszópelenka a gyermeknek. A gyógyvizes, forró vizű medencékbe kisgyerekek nem mehetnek!

Figyeljünk a baba napvédelmére. Érdemes egy leszúrható napernyőt, vagy napozó sátrat vinni a strandra, hogy a megfelelő védelemről gondoskodjunk. Ahol esetleg pihenhet, alhat is, árnyékban a baba. A fejfedőről sosem felejtkezzünk el és a bőrápolás is fontos!

 

Utazás

Ha babával nyaral a család, a nyári nagy melegben hosszú útra kelni nem egyszerű dolog. De nem lehetetlen. Használjunk az autóban napárnyékolót, hogy védjük a tűző naptól a babát. Autóklíma használata nem a legszerencsésebb. Nem tesz jót a babának, ha hosszú ideig nagyon hidegben van, mikor kiszállunk a nagy melegbe. Vigyünk magunkkal váltóruhát az útra, ha valami baleset történne, lebukizná a ruháját. Pelenkát bőségesen. Enni, inni valót, az út hosszának megfelelően. Ha még szopik, álljunk meg az etetés idejére. Egyébként is érdemes nagyobb útnál néha megállni, kicsit pihenni a babával. Vigyünk magunkkal játékot a kocsiban, amivel eltölti az idejét. Nagyobb gyerekkel nézegessünk mesekönyvet, meséljünk neki. Érdemes megfontolni a korai utazást, hogy hűvösebb időben autózzunk a babával, amikor esetleg még végig is alussza az utat. Így sokkal egyszerűbb.

 

Szálláshely

Következő nagyon fontos kérdés,  ha babával nyaral a család, a szállás.

Véleményem szerint, akármilyen bababarát egy szálloda, nem tudja azt nyújtani, amit egy apartman. A babának a kötött étkezések között is szüksége lehet etetésre. Egy megfelelően kiválasztott apartmanban, otthoni körülmények között nyaralhat a család és a baba is kevesebb megrázkódtatásnak van kitéve. Ahol egy otthonihoz hasonló környezet fogadja, kedvezőbb lehet az átállás. Ez kisgyerektől függ ugyan, hogy kit, mennyire visel meg a környezetváltozás. Mikor kimozdul a megszokott kis életritmusából, mindenképpen hatással van rá. Van aki nyugodtan viseli, más baba esetleg nyűgösebb, nyugtalanabb lehet.

Milyen apartmant válasszunk? Ez attól függ, otthon milyen körülményekhez van szoktatva a baba. Például külön szobában alszik-e? Vagy együtt a családdal? Próbáljunk meg az otthonihoz hasonló körülményekre törekedni nyaralás alatt is. Így biztosíthatjuk a nyugodt pihenést. Ha a babának szüksége van a külön szobára, ahhoz hogy csendben aludni tudjon, az apuka pedig meccset szeretne nézni a tévében, akkor mindenképpen szükséges egy kétszobás apartman, különben mindenki elégedetlen lesz. Tájékozódjunk és körültekintően foglaljunk szállást.

Egy nagyon fontos kérdés, a távolság a fürdőhelytől. Mérlegeljünk, hogy megéri-e nekünk egy olcsóbb apartmant bérelni, ahonnan autóval kell minden nap a strandra járni. A fürdő környékén minden parkolóhelyért fizetni kell. Apuka nem ihat egy sört a strandon, mert vezetnie kell.

 

Babafelszerelés

Egy bababarát szálláshelyen, - mint nálunk is az Ilona Apartmanban - 3 éves kor alatt nem kell a szállásért fizetni, ha babával nyaral a család. A különböző babafelszereléseket ingyen biztosítjuk a babáknak.

Nagy segítség ez a szülőknek, utazás előtt. Így is van épp elég holmi, amit be kell pakolni az autóba, nem kell még az utazóágyat, etetőszéket, fürdetőkádat is bepréselni a csomagok közé. De van még hálós járókánk, bilink és kis zsámolyunk is, hogy elérje a kisgyerek a mosdót. Ezeket a felszereléseket előzetes egyeztetés alapján, bekészítjük az apartmanba.

 

Nézd meg ajánlatunkat: http://www.ilonaapartman-hajduszoboszlo.hu/bababarat-szallas/

Foglaljon szállást könnyedén!
Foglalás űrlap Össz

Legfrisseb híreink

Hajdúszoboszló gyógyfürdő kezelések - egészség és pihenés
Elolvasom
Közzétéve: 2024.márc.28
Nyugdíjasbarát apartman kényeztető csomagajánlatban!
Elolvasom
Közzétéve: 2024.febr.01
A tavasz Hajdúszoboszlón kultúrával és művészettel köszön be
Elolvasom
Közzétéve: 2024.jan.19
Szeretnél értesítést kapni
hasonló cikkekről?
Iratkozzon fel, hogy ne maradjon le újdonságainkról.
Feliratkozás egyszerű

További híreink

Megnézem az összeset!
Megnézem az összeset!
Foglaljon szállást könnyedén!
Foglalás
Ilona Apartman I.
Ilona Apartman II.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig napra kész tájékoztatást kapj aktuális ajánlatainkról és híreinkről.
Feliratkozás Footer
© 2024 Ilona Apartman. Minden jog fenntartva
AdatkezelésÁSZFImpresszumHázirendKisfaludy pályázat
crosschevron-down