info@ilonaapartman-hajduszoboszlo.hu
/
+36 (30) 398 5356
Szállást foglalok!
« Összes bejegyzés

Szilveszteri csergetés és óévbúcsúztató Hajdúszoboszlón

Szilveszteri csergetés Hajdúszoboszlón
Közzétette
Ilona Apartman
Megjelenés dátuma
2022.dec.16

Tudod, hogy mi az a szilveszteri csergetés, és azt, hogy honnan ered? Elmeséljük a hagyományát, de ezt a különleges óvévbúcsúztatót Hajdúszoboszlón át kell élni egyszer! Töltsd nálunk, városunkban az év végét!

 

Szilveszteri csergetés, buli és kikapcsolódás

Gondolhatnánk, hogy Hajdúszoboszló egy alföldi kisváros, amely téli álmot alszik ilyenkor. Az idősebb generációk úti célja, akik kényelmesen gyógyulhatnak és regenerálódhatnak a gyógyvíznek és a gyógyfürdő szolgáltatásainak köszönhetően. Nem is tévedhetnénk nagyobbat!

A weboldalunkon megtalálható persze nyugdíjasbarát ajánlat, ugyanakkor mindenkinek remek időszak a karácsonyi ünnepek alatt és év végéhez közeledve egy szoboszlói kikapcsolódás. A szilveszteri csergetés egyedülálló, többszáz éves hagyomány, amit egyszer ajánljuk, éljetek át!

 

Szilveszteri csergetés Hajdúszoboszlón

Hogy mi is pontosan az a szilveszteri csergetés Hajdúszoboszlón? Egy ma is élő hagyomány, ami gyakorlatilag egy zajkeltő felvonulás és hagyományőrző program szilveszter estéjén. A város főterén, a Hősök terén elevenítik fel a szilveszteri csergetéssel a legendát.

Azt a török hadsereg elűzéséről szóló legendát, amely 1559. december 31-re nyúlik vissza. A történet szerint a törököket hangos kolompszóval és ostorpattogtatással, cselhez folyamodva űzték el a város közeléből a lakók. Felmérték ugyanis, másképpen esélyük sincs.

Szilveszteri csergetés Hajdúszoboszlón

Szilveszteri csergetés Hajdúszoboszlón - fotó: hajduszoboszlo.hu

Az óriási lárma ellensúlyozta, hogy kevesen voltak hozzájuk képest, így a csel sikerült. A törökök megfutamodtak, a város pedig azóta is hű a hagyományhoz és feleleveníti ezt az eseményt. A szilveszteri csergetés ma már koncertekkel és tűzijátékkal zárul.

Érdemes még annyit feltétlen tudni a csergetésről, hogy korábban ez a pásztorok szokása volt. Ők alkalmazták bajelhárító, bőség- és szerencsekívánó jelleggel. A szilveszteri csergetés egyúttal remek óvévbúcsúztató, hiszen elűzi a gonosz erőket, és optimistán, reménnyel telve köszönhetjük az új évet.

A teljes esti program ingyenesen látogatható. A város főterére, a Hősök terére várnak minden érdeklődőt, látogató vendéget szeretettel. Ne hagyjátok ki, ha tehetitek!

 

Óévbúcsúztató Hajdúszoboszlón habparty-val

Ha bulizni vágysz egész éjjel, fantasztikus hangulatban zenés-táncos mulatságban búcsúztatni az évet, majd köszönteni az elkövetkezendőt, akkor az Aqua-Palace Élményfürdőben a helyed!

A Hungarospa weboldalán megtaláljátok az óévbúcsúztató esemény részleteit. Az év legnagyobb medencés party-jaként számontartott program élményéért a különleges habparty, a lézershow és a DJ-k mellett olyan sztárvendég felelős idén, mint Zséda.

Az estétől hajnalig tartó fergeteges buli alatt szilveszteri ételek és italok széles választéka áll rendelkezésükre a vendégeknek. Garantált a kisebbeknek és a nagyobbaknak is a felejthetetlen szilveszteri este, az új év köszöntése!

Aqua-Palace szilveszteri habparty

Aqua-Palace szilveszteri habparty

Az Ilona Apartmanház nevében engedjétek meg, hogy megragadva az alkalmat, egy meghitt, békés karácsonyt és boldog, egészségben gazdag új esztendőt kívánjunk! Reméljük mihamarabb személyesen is találkozunk!

Foglaljon szállást könnyedén!
Foglalás űrlap Össz

Legfrisseb híreink

Hajdúszoboszló Aquapark árak 2024
Elolvasom
Közzétéve: 2024.márc.28
Hajdúszoboszló gyógyfürdő kezelések - egészség és pihenés
Elolvasom
Közzétéve: 2024.márc.28
Nyugdíjasbarát apartman kényeztető csomagajánlatban!
Elolvasom
Közzétéve: 2024.febr.01
Szeretnél értesítést kapni
hasonló cikkekről?
Iratkozzon fel, hogy ne maradjon le újdonságainkról.
Feliratkozás egyszerű

További híreink

Megnézem az összeset!
Megnézem az összeset!
Foglaljon szállást könnyedén!
Foglalás
Ilona Apartman I.
Ilona Apartman II.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig napra kész tájékoztatást kapj aktuális ajánlatainkról és híreinkről.
Feliratkozás Footer
© 2024 Ilona Apartman. Minden jog fenntartva
AdatkezelésÁSZFImpresszumHázirendKisfaludy pályázat
crosschevron-down