info@ilonaapartman-hajduszoboszlo.hu
/
+36 (30) 398 5356
Szállást foglalok!
« Összes bejegyzés

Hurrá, ősz van! – Őszi programok Hajdúszoboszlón

Őszi programok Hajdúszoboszlón - Autómentes Nap
Közzétette
Ilona Apartman
Megjelenés dátuma
2017.szept.19

Programok Hajdúszoboszlón nemcsak nyáron vannak. Miért lenne kivétel az ősz, amikor a fürdővárosban a nyár elmúltával sem áll meg az élet? Hiszen a fürdővendégek továbbra is érkeznek – legfeljebb a vendégek már nem a kisgyermekes családok közül kerülnek ki főként. Hanem az 50+ korosztályból. Márpedig ez a korcsoport is él – nem is kicsit! Úgyhogy most megmutatom, mi vár Rád, ha most érkezel gyógykúrára.

 

 

Őszi programok Hajdúszoboszlón – mert 50 felett is van élet

 

De még mennyire, hogy van!

 

A programok Hajdúszoboszlón éppen ezért nem állnak le ősszel sem – csak egy kicsit átalakulnak. Másfajta programok közül lehet válogatni – a másfajta fürdőző közönségnek.

 

Mindez persze nem zárja ki azt, hogy ne lehetne ősszel is jól érezned Magad Hajdúszoboszlón.

 

Őszi programok Hajdúszoboszlón – Világkóstoló

Őszi programok Hajdúszoboszlón

Őszi programok Hajdúszoboszlón

Szeptember 21-én ingyenes a belépés Kulturális Központba, ahol a Világkóstoló című rendezvényen vehetsz részt. Ahogyan azt a résztvevők már megszokhatták, ilyenkor képzeletben beutazzuk, és végigesszük a világot.

 

A legközelebbi alkalommal Szabó Miklós, hivatásos világjáró ételkóstoló Anglia kulináris különlegességei között kalauzol el. Az angol konyháról a szélesebb közönség nem sokat tud, kicsit le is sajnálja, mert maximum a fish and chips-et ismeri. Azt már kevesebben tudják, hogy az ezredforduló gasztronómiai forradalma éppen Londonból indult, vagyis Anglia ma már kulináris szempontból kifejezetten izgalmas helynek számít. Vagyis bőven lesz érdekesség a Világkóstolón.

 

Ha pedig megéheznél a virtuális kajatúra után, akkor kedvedre választhatsz Hajdúszoboszló számos jó étterme, vendéglője közül. (Ajánlom a Halász éttermet, a vendégeink nagyon meg vannak elégedve, mióta a félpanziós ellátást ott kapják.)

 

Őszi programok Hajdúszoboszlón – Európai Mobilitási Hét

 

Ezen a héten zajlik Európa-szerte a Mobilitási Hét, amelynek során a különböző közlekedési módozatokkal lehet barátkozni, illetve a jövő közlekedését megismerni. Ennek keretében rendezik meg szeptember 22-én Hajdúszoboszlón is az Autómentes Napot.

 

Mint a nap neve is sugallja, aznap jobb, ha a garázsban hagyjuk a kocsit, és gyalog, bringán, tömegközlekedéssel indulunk neki a városnak – vagy egy környékbeli kirándulásnak. Persze ahogyan azt már megszokhatták a városba rendszeresen látogató vendégeink, a programok Hajdúszoboszlón nemcsak ennyiből fognak állni ezen a napon.

 

Már reggel fél 9-től gólyalábas cirkusz várja a gyerekeket a Kulturális Központ melletti parkolóban. És persze ne feledkezzük meg az ugrálóvárról, a lufifújó bohócról, de a mini KRESZ-parkról sem.

 

És most jön csak a meglepi! Délután lesz még középkori játszóház is – nyugdíjasoknak! Sajnos – vagy nem sajnos? – a szervezők erről a programpontról pont nem árultak ennél többet. De azért valljuk meg őszintén, hogy egy középkori játszóház már önmagában is érdekes lenne – na de egy olyan, ami kifejezetten a nyugdíjas korosztálynak szól? Szerintem mindenképpen megéri megnézni.

 

Lesz még közlekedésbiztonsági vetélkedő iskolásoknak, a közlekedési rajzverseny eredményhirdetése, illetve kerékpáros felvonulás is. Itt a triciklitől kezdve a kempingbringán át a cirkuszi egykerekűig mindennel részt lehet majd venni.

 

Őszi programok Hajdúszoboszlón - Autómentes Nap

Őszi programok Hajdúszoboszlón - Autómentes Nap. Fotó: hajduszoboszlo.hu

 

Őszi programok Hajdúszoboszlón – városnézés idegenvezetővel

 

Arról már korábban is írtam több cikkben, hogy Hajdúszoboszló nem egy unalmas, „lapos” város. Rengeteg látnivalót találsz itt akkor is, ha a művészetek, a hagyományok vagy a történelem érdekel.

 

Szeptember 27-én, a Turizmus Világnapja alkalmából ehhez a sok látnivalóhoz most ráadásul szakértő segítséget is kapsz. Mellé pedig ajándékba egy üveg Pávai gyógyvizet.

 

Indulás délután 14.00 órakor a Tourinform hajdúszoboszlói irodája elől a Dottó kisvonattal. A rendezvény teljesen ingyenes, csak előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni tudsz a Tourinform hajdúszoboszlói irodájának a telefonszámán: 52/558-928, vagy a helyi iroda e-mail címén: turizmus@hajduszoboszlo.hu

 

Ezen a napon a Hungarospa is programokkal várja a vendégek.

Őszi programok Hajdúszoboszlón

Őszi programok Hajdúszoboszlón

Őszi programok Hajdúszoboszlón – és ami utána van...

 

A programok Hajdúszoboszlón mindig változatosak – ugyanakkor fárasztóak is. Még akkor is igaz ez, ha már nem egész napos „ereszd-el-a-hajamat” típusú rendezvények vannak. A nap másik felében ugyanis a fürdőben gyógyulhatsz – a gyógyuláshoz pedig hozzátartozik a regeneráció is.

 

Ezért jó, ha az Ilona apartman I.-ben „építed ki” a bázisodat. Hiszen alig 100 méternyire fekszik a gyógyfürdőtől, így ha gyógyüdülésre érkezel, valóban csak pár lépés választ el a jótékony fürdőzéstől.

Ősszel is jó Hajdúszoboszló

Őszi programok Hajdúszoboszlón

Ráadásul az „alig 100 méterre a gyógyfürdőtől” kitétel nemcsak a fürdőzés szempontjából előnyös. Hanem azért is, mert azt jelenti, hogy az Ilona apartman I. központi fekvésű. Vagyis innen gyakorlatilag bármi rövid idő alatt elérhető. A Kulturális Központ is, és a Dottó kisvonat is.

 

És ha mindez még nem lenne elég, akkor sorolom az Ilona apartman I. egyéb előnyeit is:

 

  • jól felszerelt, tágas és kényelmes
  • szeptembertől már félpanziós ellátással rendelhető meg a szállás
  • lehetnek egyedi igényeid is, amelyet előzetesen, még az érkezésed előtt telefonon egyeztetünk – és 100% garanciát vállalok rá, hogy minden úgy is lesz, ahogyan megbeszéltük
  • ha vasúton érkezel, akkor az állomáson várunk érkezéskor, és házig is fuvarozunk a saját autónkon, így a sok csomagot sem kell cipelned.

 

Ha azt szeretnéd, hogy biztosan a Tiéd lehessen egy ilyen apartman ezzel az ellátással, mert a fürdőzésen-gyógyuláson kívül is szeretnéd itt jól eltölteni az idődet, utána pedig egy pihentetőt lazítani, akkor foglald le a szállásodat már most! ›››

 

Érdekes volt? Oszd meg, kérlek!

 

Fotók: hajduszoboszlo.hu és saját

Foglaljon szállást könnyedén!
Foglalás űrlap Össz

Legfrisseb híreink

Hajdúszoboszló Aquapark árak 2024
Elolvasom
Közzétéve: 2024.márc.28
Hajdúszoboszló gyógyfürdő kezelések - egészség és pihenés
Elolvasom
Közzétéve: 2024.márc.28
Nyugdíjasbarát apartman kényeztető csomagajánlatban!
Elolvasom
Közzétéve: 2024.febr.01
Szeretnél értesítést kapni
hasonló cikkekről?
Iratkozzon fel, hogy ne maradjon le újdonságainkról.
Feliratkozás egyszerű

További híreink

Megnézem az összeset!
Megnézem az összeset!
Foglaljon szállást könnyedén!
Foglalás
Ilona Apartman I.
Ilona Apartman II.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig napra kész tájékoztatást kapj aktuális ajánlatainkról és híreinkről.
Feliratkozás Footer
© 2024 Ilona Apartman. Minden jog fenntartva
AdatkezelésÁSZFImpresszumHázirendKisfaludy pályázat
crosschevron-down