Hajdúszoboszló

Megújult a Szent István park Hajdúszoboszlón!

Hajdúszobszló felirat

Gyertek és töltődjetek nálunk! A megújult Szent István park apartmanházunkkal szemben a szintén újjászületett Mátyás király sétánnyal kitűnő egy reggeli sétához vagy remek élményekkel gazdagít délután a késő őszi napsütésben.

Megújult a Szent István park és környéke

Hajdúszoboszló megszépült! Még nagyobb hangsúlyt kap ezentúl a nyugalom, a testi-lelki feltöltődés városunkban. Egy komplex turisztikai fejlesztésnek köszönhetően a fürdő szomszédságában megújult a Szent István park, illetve a Mátyás király sétány.

Ahogy weboldalunk apartmanleírásában is olvashatjátok, közvetlenül a Szent István parkkal szemben várunk benneteket. A legújabb attrakciókat egy könnyed séta keretében feltétlenül nézzétek majd meg! Élvezzétek a csendet, a gazdag kényelmi elemeket és a kialakított élménypontokat!

Nyugalom és élményelemek várnak

A fejlesztés célja volt, hogy egy olyan közteret hozzanak létre Európa legnagyobb fürdőkomplexumának környékén a város üterében, amely egyaránt vonzerővel bír a vendégeknek és a helyi lakosságnak. A megújult Szent István park és vele együtt a Mátyás király sétány igazi pihenőpont, mentes a gépjárműforgalomtól és a zöldterületek is növekedtek.

szállás Hajdúszoboszló

szállás Hajdúszoboszló

Egy őszi-téli nyugdíjasbarát feltöltődés kihagyhatatlan része, ahol a koncepció részeként a város és a víz szoros összefonódása kézzelfoghatóvá vált. Fontos szempont volt, hogy a régió kiemelkedő turisztikai úti célja – Debrecen és a Hortobágy, valamint a Tisza-tó – valamiképpen megjelenjen a megújult területen.

Több élménypont került kialakításra, melyeken arra ösztönzik az embert, ismerje és fedezze fel közelebbről városunkat és a térség adottságait. Különféle látványelemekkel, 3D-s megoldással ellátott köztéri alkotások, szobrok állítják meg és csalogatják elgondolkodásra, fényképezésre, élmények gyűjtésére a sétálót.

Hogy említsünk is ezek közül: A gyógyfürdő és a fürdőélet szimbolikájaként, a belépés előtti hangulat megteremtéseként egy párásító funkcióval ellátott szökőkút készült el. Találkozunk itt továbbá a hozzáillő strandolást, gyógyüdülést idéző szoborcsoportokkal is. A közepén egy acélvázból megvalósított „Hajdúszoboszló” felirat áll, amely minden bizonnyal rengeteg fotón fog szerepelni.

A Szent István park élménypontja, a mélység a hullám/patak kicsiket és nagyokat elkápráztat, és az 1100 m mélyen megbújó termálvíz lelőhelyét, barlangjait szimbolizálja. Élményét a 3D-s burkolatfestés adja, amivel a mélységérzetet keltik életre az alkotók. Ahhoz, hogy ezt a legjobb perspektívából tudjuk fotón megörökíteni, a földön megjelölt helyről érdemes fotózni. Így tudjuk a beszakadt barlang érzését szemléltetni.

Élménypont a Szent István parkban

Megújult a Szent István park – Élményelemek várnak – forrás: hajduszobszlo.hu

Töltődj fel nálunk, térj haza megújult energiával!  

A megújult Szent István park és a Mátyás király sétány tervezetten nem csak nyáron és a napsütéses napokon fog felüdülést biztosítani. Minden évszakban megmutatja a maga báját és az élmények szerzésének kifogyhatatlan tárházát.

Keressetek, írjatok nekünk nyugodtan, és segítünk a tervezésben, vagy nyugdíjasbarát őszi-téli csomagajánlatunk részleteit átbeszéljük, amelyhez akár transzfert is biztosítunk a vasútállomástól apartmanházunkig! Szerezzetek magatok egy pihentető hetet még a karácsonyi ünnepek előtt!

További cikkek