info@ilonaapartman-hajduszoboszlo.hu
/
+36 (30) 398 5356
Szállást foglalok!
« Összes bejegyzés

Bakancslista 10 pontban: Hajdúszoboszló és környéke

Harangház Hajdúszoboszló
Közzétette
Ilona Apartman
Megjelenés dátuma
2022.júl.12

Bár első a strand és a gyógyfürdő, azért bőven akad látnivaló Hajdúszoboszló és környéke térképén. A teljesség igénye nélkül összeállítottunk egy amolyan bakancslistát 10 pontban itt tartózkodásod élménydússá tételéhez.

Hajdúszoboszló egész évben vár

Magyarország egyik legnépszerűbb termálvizes üdülőhelye Hajdúszoboszló, amely egész évben vár. Családosok és nyugdíjas vendégek egyaránt felejthetetlen napokat tölthetnek el itt és Hajdúszoboszló környékén. Számtalan programot tervezhetsz, de persze a strand, az aquapark és a gyógyfürdő elsőszámú szinte minden látogatónak.

A hazai fürdővárosok között Hévíz után a legismertebb, ahol a gyógyfürdő kultúrájának kezdete az 1900-as évek elejére vezethető vissza. Az 1091 m mélyről feltörő 73 fokos kénes-jódos víz gyógyerejét felismerve, 1934-ben kapta meg gyógyvíz minősítését, majd a strand is hamarosan felépült és kedvelt úti céllá vált.

A legnagyobb vonzerő a 30 hektáros parkosított területen fekvő Hungarospa Hajdúszoboszló, amely Európában egyedülálló komplexum, így méltán látogatják évről évre egyre többen a világszínvonalú létesítményt. Apartmanházunk a bejárattól mindössze pár lépésre található, így a foglalás mielőbb javasolt a kedvező elhelyezkedés miatt, hogy Hajdúszoboszló látnivalók egész sorát könnyen felkereshesd.

Bakancslista: Hajdúszoboszló és környéke látnivalói

A fürdőzés mellett azonban talán elsőre nem is gondolnánk, hogy mennyi programot és élményt rejt Hajdúszoboszló, valamint a környéke. Most arra vállalkoztunk, hogy egy tíz pontos listába összegyűjtjük neked, mik azok, amelyeket feltétlenül nézz meg, élj át, ha Hajdúszoboszló az úti célod.

  1. Városnéző séta a Belvárosban, amely alatt felfedezhetjük a Kálvin téren magasodó Református-templomot és mellette az egykori városfal maradványait egy sarokbástyával.
  2. A Szent László Római Katolikus-templom belsejét érdemes megszemlélni, mivel az egyházi témák mellett a város gyógyvizének megtalálása kapcsán is találunk jeleneteket. Érdekessége, hogy II. János Pál pápa még krakkói érsekként járt ebben a templomban.
  3. A fürdő mellett, apartmanházunkkal szemközt a Szent István parkban emelkedik az ikonikus Harangház, amely közel 50 harangból álló látványos alkotás; Rácz Zoltán építész keze munkája. A harangjáték fenséges hangulatot ébreszt.
  4. Bocskai István Múzeum a város és a térség történetét bemutató kiállítás, amelynek egyedisége a Bocskai-zászló, a fejedelem ajándéka volt a hajú vitézeknek, valamint különlegessége a tavaly átadott Bocskai korona és jogar másolata a Fejedelmi kincstárban. Az értékes gyűjteményt és a múzeum több állandó kiállítását, mint a retro vagy modern képtár, mindenkinek ajánljuk megtekintésre. Ha múzeum látogatásra adod a fejed, a Géptárat se hagyd ki!
  5. A városnézést nosztalgia kisvonaton vagy egy bringóhintó kormánya mögött is megtehetjük, amely főként gyermekes családoknak nagy élmény. Múzeumba is mehetünk kisvonattal idén, ugyanis a szezonban megáll a Bocskai Múzeum előtt a dottó!
  6. Gyerekek és örökifjak számára is remek szórakozást és kikapcsolódást ígér a Mókuskaland Élménypark, ahol tesztelheted ügyességed, koncentrációképességed a változatos feladatok, akadályok között.
  7. Természeti szépségekben nincs hiány, így egy kirándulás a Nagyhegyesi-krátertóhoz egy nagyon kellemes program nem csak túrabarátoknak. A tó körül sétautat alakítottak ki padokkal, illetve a bejárat mellett kitűnő piknikező hely várja a látogatókat.
  8. Debrecen városa egy karnyújtásnyira fekszik, így egy városnézést a Debreceni Nagytemplom környékén, egy sétát a Nagyerdőben semmiképp se hagyjunk ki.
  9. Az Alföld ékessége a Hortobágy, látogass el ide egy nap és garantáltan élmények sokaságával térsz haza! A Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpontja mellett a Pásztormúzeum és a Csárda kiállítás rendkívüli ismereteket ad a hajdani életről, a Vadaspark és a Madárpark pedig a nemzeti park állatvilágát hozza közelebb.
  10. Irány a Hajdúszoboszlói Reptér, ha élménygyűjtés a cél, ugyanis kicsik és nagyok egyaránt élvezhetik a füves kifutópályákról szemlélni a sétarepülőket, sárkányrepülőket, esetleg a bátrabbak egy izgalmas repülőúton is részt vehetnek. A sebesség szerelmesei az itt található gokartpályán is próbára tehetik tudásukat.

Hajdúszoboszló látnivalók és nyári programok

Gyógyfürdőjének köszönhetően egész évben kínál lehetőségeket Hajdúszoboszló az élményszerzésre, kétségtelen azonban, hogy a nyár a legforgalmasabb időszak. Ilyenkor szinte minden nap van valamilyen esemény a városban. Hajdúszoboszló látnivalók sora mellett az élményszerzésre is nagy hangsúlyt fektet.

Remek fesztiválok, koncertek várják a látogatókat július-augusztus folyamán, így megéri Hajdúszoboszló mellett dönteni még utolsó pillanatokban is! A hajdúszoboszlói programok 2022-ben ismét színvonalasak és változatosak, korábban írtunk egy programajánlót erről. Családok, baráti társaságok fedezzétek fel idén Hajdúszoboszlót!

Foglaljon szállást könnyedén!
Foglalás űrlap Össz

Legfrisseb híreink

Hajdúszoboszló Aquapark árak 2024
Elolvasom
Közzétéve: 2024.márc.28
Hajdúszoboszló gyógyfürdő kezelések - egészség és pihenés
Elolvasom
Közzétéve: 2024.márc.28
Nyugdíjasbarát apartman kényeztető csomagajánlatban!
Elolvasom
Közzétéve: 2024.febr.01
Szeretnél értesítést kapni
hasonló cikkekről?
Iratkozzon fel, hogy ne maradjon le újdonságainkról.
Feliratkozás egyszerű

További híreink

Megnézem az összeset!
Megnézem az összeset!
Foglaljon szállást könnyedén!
Foglalás
Ilona Apartman I.
Ilona Apartman II.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig napra kész tájékoztatást kapj aktuális ajánlatainkról és híreinkről.
Feliratkozás Footer
© 2024 Ilona Apartman. Minden jog fenntartva
AdatkezelésÁSZFImpresszumHázirendKisfaludy pályázat
crosschevron-down