Hajdúszoboszló

Világszabadalom az Ilona Apartman közelében

Már megszokhattad, hogy ilyenkor, tavasszal folyamatosan jobbnál-jobb programokat ajánlunk neked Hajdúszoboszlón. Most sem lesz ez másként, de ezúttal egy kicsit több dolgot is meg akarunk említeni. Mert a városunk, a környékünk programok nélkül is megér egy ideutat, sőt egy legalább egy hetes itt tartózkodást.

Tudod, azt szeretnénk, ha te is úgy tudnád megélni az itt töltött napokat, ahogy mi: nyugalomban, jókedvűen, tiszta szívvel. Hisszük, hogy ezek mind kellenek egy igazi kikapcsolódáshoz, valódi felüdüléshez.

 

 

Hajdúszoboszlói látnivalók az Ilona Apartman közelében

 

Ha a napokban ellátogatsz hozzánk, akkor még élhetsz első negyedéves akciónkkal, és nagyon olcsón igénybe veheted az Ilona Apartman négykoronás szálláshelyét félpanzióval. Ha pedig már itt vagy, javasoljuk, hogy sétálj egyet tavaszi virágzó városunkban. Több látnivaló is van, amelyet vétek lenne kihagyni:

Forrás: https://szallas.hu/programok/haranghaz-hajduszoboszlo-p3489

 

 

Harangok, Világszabadalom, Hajdúszoboszló

 

Ez utóbbi, vagyis a Harangház városunk szimbólumává nőtte ki magát. A Millenium tiszteletére létesült 1999 nyarán, és 50 különleges harangnak ad otthont. Hajdúszoboszló szülöttje volt Oborzil Edit, aki férjével, Jenei Imrével olyan új harangkészítési eljárást fejlesztett ki, hogy megkapták rá a világszabadalmat is. A harangházban látható harangok ugyanis nem a szokásos bronzból, hanem alumínium-ón ötvözetből vannak, amelyek előállítása olcsóbb és gyártási idejük is sokkal rövidebb. A harangok viszont ugyanúgy zenélnek, és egy oktávig hangolhatók, amelyet a különleges réseiknek köszönhetik.

A Harangházban látható Oborzil-hagyaték mindegyik harangja szorosan kapcsolódik a magyar történelemhez, az állapalapításhoz, Kölcseyhez, a Világharang pedig a világszabadalom prototípusa.

A kerek épület, amely szerves része a kiállításnak Rácz Zoltán építész munkája, de olyan nagynevű alkotók is kivették részüket a Harangházban, mint Galánffi András, a népművészet mestere vagy Győri László szobrászművész.

 

 

Hajdúszoboszlói programajánló

 

De nem szeretnénk minden titkot elárulni erről a különleges épületről és a benne lévő harangokról. Egyszerűen muszáj megnézned. A Harangház a főutca és a Gyógyfürdő közötti Szent István parkban található, vagyis elég közel az Ilona Apartmanhoz.

És ha már sétálgatsz, vegyél egy kellemes gyógyfürdőt vagy válogass a hajdúszoboszlói programokból is:

 

Félpanziós ajánlatunkat itt találod, ha foglalni szeretnél egy hetes gyógykúrát: https://www.ilonaapartman-hajduszoboszlo.hu/nyugdijasbarat-szallashely/

További cikkek