info@ilonaapartman-hajduszoboszlo.hu
/
+36 (30) 398 5356
Szállást foglalok!
« Összes bejegyzés

Szent Márton-napi liba Hajdúszoboszlón és környékén

Szent Márton-napi liba - mi jut eszedbe róla? Nekünk a jó étel, a jó bor, a jó buli, és persze a szíves vendéglátás az Ilona apartmanban!
Közzétette
Ilona Apartman
Megjelenés dátuma
2018.nov.07

A Szent Márton-napi liba hagyománya az egész országban sok települést „megihlet”, és szerveznek különböző programokat a jeles nap, nomeg a libasült kóstolásának alkalmából. Az már hab a tortán, hogy mindenhol más ok miatt, de akár egy hétig is eltart, amíg mindenhol megünnepeljük ezt a szép napot. Ezért lesz ezen a hétvégén „libabuli” mindenhol a környékünkön, míg nálunk, Hajdúszoboszlón csak a jövő hét végén. Vagyis egy hétig járhatod a környéket, és mindig lesz hol libát enned... 🙂 

 

 

Szent Márton-napi liba – Debrecenben most nem pulykát kapsz!

 

Bár a Szent Márton-napi liba ezen a hétvégén nem nálunk lesz kipróbálható, a közelünkben több helyen is megízlelheted ezt a különleges pecsenyét. Így ha ezen a hétvégén látogatsz el Hajdúszoboszlóra, akkor sem maradsz liba nélkül.

 

Már november 9-én pénteken elkezdődik a Szent Márton-napi liba körüli buli Debrecenben, a Kossuth téren. Nem véletlen, hogy három napos az eszem-iszom. Kevesebb napba ugyanis nem férne bele a sok-sok finomság ízlelgetése.

 

Debrecenben ugyanis nemcsak a Szent Márton-napi liba kerül terítékre. A megszokott sült libacomb mellett lesz itt még ludaskása, libatoros káposzta, libahússal töltött káposzta, hagymás libamáj, libazúzapörkölt, sőt libakolbász is. Aki édességre vágyik, az a sokféle rétes és csörögefánk mellett ne hagyja ki a lúdlábat sem. 🙂

 

Hogy teljes legyen a lakoma, beszálltak a buliba az egri borászok is. Ha jártál már valaha az Egri Borvidéken, akkor tudhatod, hogy az nemcsak az Egri Bikavérről híres. (Bár éppen ez a többféle vörösbor házasításából származó különlegesség nagyszerűen megy nemcsak a marha- és vadételekhez, de a libahúshoz is.) Úgyhogy bizton számíthatsz most is a fehérborokra is (például Irsai Olivérre vagy az Egri leánykára), de a rozékra is (azokat is érdemes liba mellé kortyolgatni).

 

Szent Márton-napi liba - mi jut eszedbe róla? Nekünk a jó étel, a jó bor, a jó buli, és persze a szíves vendéglátás az Ilona apartmanban!

Szent Márton-napi liba - mi jut eszedbe róla? Nekünk a jó étel, a jó bor, a jó buli, és persze a szíves vendéglátás az Ilona apartmanban! - kép: programturizmus.hu - köszönet érte!

 

Szent Márton-napi liba – Hajdúböszörményben

 

Szintén a közelünkben, Hajdúböszörményben is találsz majd Szent Márton-napi liba különlegességeket. Sőt egyenesen ludasságokat!

 

Hajdúböszörményben, a Bocskai téri Művelődési Központban rendezik meg november 10-én, szombaton azt a családi napot, amely a keresztségben a Márton-napi ludasságok nevet kapta. A név pedig árulkodó. Ez a rendezvény ugyanis nem elsősorban a Szent Márton-napi liba jó étvágyú elfogyasztása körül forog, hanem konkrétan a liba körül.

 

Ezen a hagyományőrző családi napon jól szórakozhatsz, ha érdekel az utcaszínház, a népi játékok, a kézművesfoglalkozások, vagy éppen a libaterelés.

 

 Szent Márton-napi liba – vad változatban

 

Nem hiszem, hogy annak idején Szent Mártont pont ilyen libák segítették volna, ettől függetlenül a Szent Márton-napi liba jó apropó arra, hogy a Hortobágyon november 10-én szombaton megfigyeld a vadludak gyülekezését.

 

A Hortobágyi libanapon először előadást hallgathatsz meg a vadludak életéről, szokásairól, és arról, hogy hogyan is élnek a Hortobágyon. Ezek után pedig a szabad levegőn, szép tájon figyelheted meg a madarakat.

 

Szent Márton-napi liba – Hajdúszoboszlóról is megtalálod!

 

Hajdúszoboszló nagyon is jó helyen van – és ezt mindjárt be is bizonyítom.

 

Debrecen alig több, mint 20 km-re van tőlünk autóval, és még vonattal is 21 perc alatt elérhető. Hajdúböszörmény alig van messzebb, 37 km-re. Igaz, tömegközlekedéssel bő egy óra alatt érhetsz oda az átszállások miatt, de ha érdekelnek a ludasságok, akkor is nagyon megéri.

 

Legfőképpen úgy, hogy nálunk, az Ilona apartman I.-ben szállsz meg!

 

Miért állítom ezt?

 

 

Kiélveznéd ezt a Márton-napi hétvégét? Miért nem inkább két hétvégét? Mert a jövő hétvégén nálunk is lesz Márton Napi Libalakoma!

Foglald le a szállásodat már most! ›››

 

Fotó: programturizmus.hu

 

Foglaljon szállást könnyedén!
Foglalás űrlap Össz

Legfrisseb híreink

Hajdúszoboszló Aquapark árak 2024
Elolvasom
Közzétéve: 2024.márc.28
Hajdúszoboszló gyógyfürdő kezelések - egészség és pihenés
Elolvasom
Közzétéve: 2024.márc.28
Nyugdíjasbarát apartman kényeztető csomagajánlatban!
Elolvasom
Közzétéve: 2024.febr.01
Szeretnél értesítést kapni
hasonló cikkekről?
Iratkozzon fel, hogy ne maradjon le újdonságainkról.
Feliratkozás egyszerű

További híreink

Megnézem az összeset!
Megnézem az összeset!
Foglaljon szállást könnyedén!
Foglalás
Ilona Apartman I.
Ilona Apartman II.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig napra kész tájékoztatást kapj aktuális ajánlatainkról és híreinkről.
Feliratkozás Footer
© 2024 Ilona Apartman. Minden jog fenntartva
AdatkezelésÁSZFImpresszumHázirendKisfaludy pályázat
crosschevron-down