Hajdúszoboszló, Hajdúszoboszló apartman

Szent Mihály-napi hétvége Hajdúszoboszlón – mi így kezdjük az őszt!

Szent Mihály napi hétvége

A Szent Mihály-napi hétvége Hajdúszoboszlón idén is lesz olyan különleges és szuper, hogy érdemes miatta több napra és akár messzebbről is eljönni a városba. Szent Mihály napja hagyományosan az ősz kezdete (az őszi napéjegyenlőség napja), nem csoda, hogy népi hagyományok is kapcsolódnak hozzá. Mi inkább a természetbe vonulunk, de az már biztos, hogy sokféle lesz a programok kínálata – csak győzz választani!

 

 

Szent Mihály-napi hétvége Hajdúszoboszlón – az őszt ezennel hivatalosan is megnyitjuk!

 

A Szent Mihály napi hétvége Hajdúszoboszlón ezúttal sem lesz piskóta. A hétvége két napján összesen ötféle programmal várunk, amelyek javarésze a természethez kapcsolódik, mégis olyan sokszínű, hogy mindenki megtalálhatja közte a számára legérdekesebbet, legszórakoztatóbbat.

 

Miért olyan nagy buli a Szent Mihály-nap éppen Hajdúszoboszlón és környékén? Mert Európa-szerte Szent Mihály napja hagyományosan a pásztorok ünnepe. Tavasszal Szent György-napon hajtották ki a legelőre a ridegtartású állatokat, ősszel pedig Szent Mihály-napkor hajtották vissza a legelőről őket. Ekkor számoltak el az állatokkal a pásztorok, juhászok, csikósok, kondások és gulyások a gazdáknak, és ekkor kapták meg a pásztorok is ezért a járandóságukat. Volt tehát miből ünnepelni. 🙂

 

Idén pedig rengeteg alkalmad lesz ünnepelni – elsősorban a természet lágy ölén. Nézzük is meg a programkínálatot, csak hogy ki tudd választani, melyikre mész el!

 

Szent Mihály-napi hétvége Hajdúszoboszlón - ennek természetesen része a pásztorünnep is a Hortobágyon.

Szent Mihály-napi hétvége Hajdúszoboszlón – ennek természetesen része a pásztorünnep is a Hortobágyon. Kép: programturizmus.hu

 

Szent Mihály-napi hétvége Hajdúszoboszlón – irány a természet!

 

Szombaton, azaz szeptember 29-én megláthatod, mit is jelent valójában a Szent Mihály-napi hétvége Hajdúszoboszlón. Igazi, hamisítatlan pásztorünnepen vehetsz ugyanis részt, ha ezen a napon eljössz a hortobágyi Pusztai Állatparkba a Szent Mihály-napi vigasságokra. Régi pásztorszokásokat és pásztorételeket ismerhetsz meg – utóbbiakat nemcsak megkóstolhatod, hanem azt is megtanulhatod, milyen technikákkal készítették el ezeket a régiek.

 

Szeptember 29-én és 30-án vezetett túrán vehetsz részt a Hortobágyi nemzeti Parkban a darvak vonulását követve. Képzeld el a látványt, ahogyan több tízezer daru húz el a naplementében. Hát ezt láthatod, ha benevezel erre a túrára.

 

Szeptember 30-án is válogathatsz a programok közül. Mehetsz ugyanis Kovács Máté Művelődési Központba is, hogy a magyar népmese napján ismerkedj meg a magyar népmesevilág hatalmas kincsével. Hallgathatsz, olvashatsz meséket, de a népmesékben megjelenő régi kifejezésekkel, népszokásokkal, és a mesék néprajzi vonatkozásaival is megismerkedhetsz.

 

Ugyanezen a napon a kutyásoknak is kedvez a város, hiszen ekkor rendezzük meg a hagyományos Szoboszlói Kutya Vasárnapot is. Rengeteg kutya- és kutyásprogrammal készültek a szervezők. Lesz kutyaszépségverseny, de bemutatkoznak a különböző kutyásszervezetek is, ahogyan agility show-t is láthatsz majd. Hozd a kutyádat is! 🙂

 

Szent Mihály-napi hétvége Hajdúszoboszlón – ha hétvége, akkor az legyen kényelmes!

 

Mégpedig csak a keleti kényelem lehet a mérce!

 

Ezért is szerezték meg az Ilona apartmanok a Magányszállásadók Országos Szövetségének négykoronás minősítését. Ez mit jelent? Minden olyat, amit csak egy apartman nyújthat – sőt egy kicsit még azon is túl. Például azt is, hogy félpanziós ellátást kapsz, ha nyugdíjasként ezt a csomagunkat rendeled meg. ›››

 

A vendégeink szerint kihagyhatatlan. ›››

 

Kép: programturizmus.hu

További cikkek