info@ilonaapartman-hajduszoboszlo.hu
/
+36 (30) 398 5356
Szállást foglalok!
« Összes bejegyzés

Szent Mihály-napi hétvége Hajdúszoboszlón – mi így kezdjük az őszt!

Szent Mihály napi hétvége
Közzétette
Ilona Apartman
Megjelenés dátuma
2018.szept.29

A Szent Mihály-napi hétvége Hajdúszoboszlón idén is lesz olyan különleges és szuper, hogy érdemes miatta több napra és akár messzebbről is eljönni a városba. Szent Mihály napja hagyományosan az ősz kezdete (az őszi napéjegyenlőség napja), nem csoda, hogy népi hagyományok is kapcsolódnak hozzá. Mi inkább a természetbe vonulunk, de az már biztos, hogy sokféle lesz a programok kínálata – csak győzz választani!

 

 

Szent Mihály-napi hétvége Hajdúszoboszlón – az őszt ezennel hivatalosan is megnyitjuk!

 

A Szent Mihály napi hétvége Hajdúszoboszlón ezúttal sem lesz piskóta. A hétvége két napján összesen ötféle programmal várunk, amelyek javarésze a természethez kapcsolódik, mégis olyan sokszínű, hogy mindenki megtalálhatja közte a számára legérdekesebbet, legszórakoztatóbbat.

 

Miért olyan nagy buli a Szent Mihály-nap éppen Hajdúszoboszlón és környékén? Mert Európa-szerte Szent Mihály napja hagyományosan a pásztorok ünnepe. Tavasszal Szent György-napon hajtották ki a legelőre a ridegtartású állatokat, ősszel pedig Szent Mihály-napkor hajtották vissza a legelőről őket. Ekkor számoltak el az állatokkal a pásztorok, juhászok, csikósok, kondások és gulyások a gazdáknak, és ekkor kapták meg a pásztorok is ezért a járandóságukat. Volt tehát miből ünnepelni. 🙂

 

Idén pedig rengeteg alkalmad lesz ünnepelni – elsősorban a természet lágy ölén. Nézzük is meg a programkínálatot, csak hogy ki tudd választani, melyikre mész el!

 

Szent Mihály-napi hétvége Hajdúszoboszlón - ennek természetesen része a pásztorünnep is a Hortobágyon.

Szent Mihály-napi hétvége Hajdúszoboszlón - ennek természetesen része a pásztorünnep is a Hortobágyon. Kép: programturizmus.hu

 

Szent Mihály-napi hétvége Hajdúszoboszlón – irány a természet!

 

Szombaton, azaz szeptember 29-én megláthatod, mit is jelent valójában a Szent Mihály-napi hétvége Hajdúszoboszlón. Igazi, hamisítatlan pásztorünnepen vehetsz ugyanis részt, ha ezen a napon eljössz a hortobágyi Pusztai Állatparkba a Szent Mihály-napi vigasságokra. Régi pásztorszokásokat és pásztorételeket ismerhetsz meg – utóbbiakat nemcsak megkóstolhatod, hanem azt is megtanulhatod, milyen technikákkal készítették el ezeket a régiek.

 

Szeptember 29-én és 30-án vezetett túrán vehetsz részt a Hortobágyi nemzeti Parkban a darvak vonulását követve. Képzeld el a látványt, ahogyan több tízezer daru húz el a naplementében. Hát ezt láthatod, ha benevezel erre a túrára.

 

Szeptember 30-án is válogathatsz a programok közül. Mehetsz ugyanis Kovács Máté Művelődési Központba is, hogy a magyar népmese napján ismerkedj meg a magyar népmesevilág hatalmas kincsével. Hallgathatsz, olvashatsz meséket, de a népmesékben megjelenő régi kifejezésekkel, népszokásokkal, és a mesék néprajzi vonatkozásaival is megismerkedhetsz.

 

Ugyanezen a napon a kutyásoknak is kedvez a város, hiszen ekkor rendezzük meg a hagyományos Szoboszlói Kutya Vasárnapot is. Rengeteg kutya- és kutyásprogrammal készültek a szervezők. Lesz kutyaszépségverseny, de bemutatkoznak a különböző kutyásszervezetek is, ahogyan agility show-t is láthatsz majd. Hozd a kutyádat is! 🙂

 

Szent Mihály-napi hétvége Hajdúszoboszlón – ha hétvége, akkor az legyen kényelmes!

 

Mégpedig csak a keleti kényelem lehet a mérce!

 

Ezért is szerezték meg az Ilona apartmanok a Magányszállásadók Országos Szövetségének négykoronás minősítését. Ez mit jelent? Minden olyat, amit csak egy apartman nyújthat – sőt egy kicsit még azon is túl. Például azt is, hogy félpanziós ellátást kapsz, ha nyugdíjasként ezt a csomagunkat rendeled meg. ›››

 

A vendégeink szerint kihagyhatatlan. ›››

 

Kép: programturizmus.hu

Foglaljon szállást könnyedén!
Foglalás űrlap Össz

Legfrisseb híreink

Hajdúszoboszló Aquapark árak 2024
Elolvasom
Közzétéve: 2024.márc.28
Hajdúszoboszló gyógyfürdő kezelések - egészség és pihenés
Elolvasom
Közzétéve: 2024.márc.28
Nyugdíjasbarát apartman kényeztető csomagajánlatban!
Elolvasom
Közzétéve: 2024.febr.01
Szeretnél értesítést kapni
hasonló cikkekről?
Iratkozzon fel, hogy ne maradjon le újdonságainkról.
Feliratkozás egyszerű

További híreink

Megnézem az összeset!
Megnézem az összeset!
Foglaljon szállást könnyedén!
Foglalás
Ilona Apartman I.
Ilona Apartman II.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig napra kész tájékoztatást kapj aktuális ajánlatainkról és híreinkről.
Feliratkozás Footer
© 2024 Ilona Apartman. Minden jog fenntartva
AdatkezelésÁSZFImpresszumHázirendKisfaludy pályázat
crosschevron-down