Egyéb

Gasztronómia Hajdúszoboszlón: kell egy kis kulináris élvezet is!

Ilona Apartman

Gasztronómia Hajdúszoboszlón miben más, miért különleges? Mi vár rád, ha ellátogatsz városunkba a közeljövőben, és mit ne hagyj ki idén ősszel, ha egy kis kulináris élvezetre is vágysz a látogatásod alatt? Gasztro kalandok ősszel, hiszen Hajdúszoboszló mindig jó ötlet!

Ha gasztronómia Hajdúszoboszlón, akkor birka és slambuc

Idén szeptember 9-én – amolyan igazi nyárbúcsúztatóként – kerül megrendezésre a hajdúszoboszlói reptéren az egész napos, színes programokkal teli Szoboszlói Birka- és Slambucfőző Örömnap. A már hagyománnyá vált gasztronómiai rendezvény 24. alkalommal hozza össze városunk és a környék intézményeinek, vállalkozásainak dolgozóit, családjait és a baráti társaságokat.

Cél a felhőtlen kikapcsolódás, a minőségi együtt töltött idő és az önfeledt beszélgetések, közös szórakozás. Ha gasztronómia Hajdúszoboszlón, akkor a birka és a slambuc meghatározó a térség hagyományai között. Ennek a hagyománynak a megőrzése és népszerűsítése kiváltképp célja ennek a napnak. Te ismered, tudod például, hogy milyen étel a slambuc? Látogass el hozzánk és meg is kóstolhatod most!

A városunkba látogatók számára is ingyenesen látogató, hiszen a régió sajátos ételreceptjeit és a szabadtéri főzés kultúráját, illetve a magyar konyha hagyományos értékeinek bemutatását rendkívül fontosnak tartják a szervezők. Egyrészt főzőverseny a helyi csapatoknak, másrészt egy kapcsolódási lehetőség a helyiek és a vendégek között, ahol a móka és kacagás a gasztronómiai élvezettel párosul.

Szoboszlói Birka- és Slambucfőző Örömnap

Gasztronómia: Szoboszlói Birka- és Slambucfőző Örömnap

Újra Bor- és Gasztrofesztivál Hajdúszoboszlón!

Még egy igazi szabadtéri nagy fesztiválra sokan vágyunk a hűvösebb, borúsabb valóban őszi időszak előtt, ugye? Látogassatok el hozzánk Hajdúszoboszlóra, élvezzétek ki szeptember 15-17. között a Bor- és Gasztrofesztivál ízélményeit, fergeteges hangulatát! A három nap során számos kulturális program, zenés-táncos bemutató és esti koncertek várnak ránk.

A híres magyar gasztronómia Hajdúszoboszlón sem lenne teljes neves hazai borok nélkül. Az idei rendezvény borvendége a 950 éves Tokaji Világörökségi Borvidék. Ezen a hétvégén főszerepet kapnak a kiváló hazai borászatok, a finomabbnál finomabb ételeket kínáló éttermek; senki nem marad kulináris élvezet nélkül, ahogy a szórakozás tekintetében sem!

Az egész család, kicsik és nagyok, valamint baráti társaságok egyaránt jól érezhetik magukat a város különböző pontjain, hiszen izgalmas programok és játékok várnak mindenkire. A teljes programot ajánljuk böngésszétek végig, rengeteg koncert közül választhattok, amik mind ingyenesek lesznek.

A sokszínű koncertkínálat között a szombaton és vasárnap borbemutató is helyet kapott, illetve Kreatív Műhely, arcfestés, csillámtetoválás, játszóház és bábszínház várja a kicsiket. A Europe Direct játéksarokban minigolf, óriás játékok, EU országok vaktérképe, ügyességi játékok sorát lehet kipróbálni. Nem mellesleg a Civilek Sétánya is érdekes, hiszen szüreti pecsétgyűjtés lesz ajándékokért!

Bor- és Gasztrofesztivál Hajdúszoboszló

Gasztronómia: Bor- és Gasztrofesztivál Hajdúszoboszló

Apartman és minőségi gasztronómia Hajdúszoboszlón?

Ha hozzánk érkeztek, akkor apartmanjaink mindegyikében kényelmes és jól felszerelt konyhát találtok, így nem jelenthet gondot, ha magatok főznétek. Az Ilona Apartman központi elhelyezkedése révén nem esik messze a boltoktól, pékségtől, azonban szeretettel ajánljuk, hogy látogassatok el a Termelői Piac standjaihoz pénteken.

Minden pénteken délután Hajdúszoboszlói Termelői Piac van ugyanis, ahol a helyi és a térségi termelők friss és kiváló minőségű termékeivel találkozhattok. A zöldség, gyümölcs mellett házias ízek, helyi termékek, mint gyümölcslevek, lekvárok, sajtok vagy házi sütemények széles körű választékát találjuk.

Megismerkedhettek eközben magukkal a termelőkkel és első kézből szerezhettek be minden alapanyagot egy egészséges reggelihez vagy éppen vacsorához. Gyertek hozzánk, szeretettel várunk, ha a gasztronómia Hajdúszoboszlón magával ragadott és megtapasztalnád, megízlelnéd személyesen!