Hajdúszoboszló, Hajdúszoboszló apartman

Nyaralás a Hajdúságban

Te mi alapján döntöd el, hogy hová mentek nyaralni? Melyek azok a dolgok, amelyek a nyaralás megszervezésében befolyásolnak? Vagy konkrétabban kérdezve, számít-e, hogy milyen az adott környék, vannak-e látnivalók, programok?

Lehet, hogy elsőre butának tűnik ez a pár felvetés, de nem véletlenül érdeklődöm. Nálunk, az Ilona Apartmanban nagyon sokféle ember megfordul, és mindenki másért jön Hajdúszoboszlóra:

Neked mennyit számít, hogy a nyaralás alatt mivel tudsz kikapcsolódni?

 

 

Ismerd meg az Ilona Apartman városát!

 

Mi azt a nézetet képviseljük, hogy mindig érdemes felfedezni az adott tájat, országrészt, vagy a szállást adó apartman városát. Ha külföldre megyünk is így teszünk, igaz? Miért ne akarnánk hát megismerni a hazánkat is?

A „hajdúsági” térség – ahogy felénk mondják – bőven kínál érdekességeket. Sokan ugyan ódzkodnak az Alföldtől, hiszen nekünk nincsenek nagy hegyeink, hatalmas tavaink, és így azt hiszik, látnivalókban is hiányt szenvedünk.

A blogon szinte hétről hétre tájékoztatunk arról, mi minden történik Hajdúszoboszlón, a Hortobágyon. Igyekszünk sok-sok háttérinformációval is szolgálni a programokról, de a nevezetességeinkről is. Mert valljuk, hogy egy nyaralás úgy lehet igazán teljes, ha közben a tudásunk, az ismereteink is észrevétlenül bővülnek.

 

 

Nyaralás szoboszlói folkprogramok kíséretében

 

A hajdúlét igazi csoda, és szeretnénk, ha ezt te is megismernéd, megtapasztalnád. Július 23. és 28. között rendezik meg például a Szoboszlói Folkhétvégét, amely egy igazi népzenei, népművészeti fesztivál.

Ezen a rendezvényen

  • bepillantást nyerhetsz a régi világunkba,
  • minden este nemzetközi hírű táncosok, együttesek bemutatóján vehetsz részt,
  • találkozhatsz a „Fölszállott a páva” versenyzőivel is,
  • a Kézművesek utcájában pedig közelebb kerülhetsz a hajdúsági népi világhoz, az itteni kismesterségekhez.

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy július 27-én a Csík zenekar is megtiszteli a Szabadtéri Színpadunkat.

Tudom, hogy a népzene egyre inkább rétegzenévé válik. Nem szeretheti mindenki. De azt te sem tagadhatod, hogy egy ilyen fesztivál olyan hangulatot teremt, amelyet nem szabad kihagyni. Mert nekünk, szoboszlóiaknak talán ez a legfontosabb: jó hangulat, kellemes nyári esték, színvonalas programok és persze maga a fürdő.

Szeretettel várunk Hajdúszoboszlón az Ilona Apartmanban.

További cikkek