info@ilonaapartman-hajduszoboszlo.hu
/
+36 (30) 398 5356
Szállást foglalok!
« Összes bejegyzés

Szállás kisgyerekkel – hogyan lehet kiválasztani az igazit?

Szállás kisgyerekkel - Ilona Apartman Hajdúszoboszló
Közzétette
Ilona Apartman
Megjelenés dátuma
2017.aug.16

A szállás kisgyerekkel nem egyszerű ügy. Sokan állítják, csakis a vakszerencsén múlik, sikerül-e olyan szállást kifogni, amelyben a nyaralás ideje alatt a kisgyerekkel együtt is jól tudja magát érezni az egész család. 30 éves vendéglátós tapasztalatom azonban azt mondatja velem, hogy ez nem egészen így van. Hidd el, Te is sokat tudsz tenni azért, hogy jó szállásod legyen, és ne csak a szerencsében kelljen bíznod. Ehhez adok tippeket.

 

 

Szállás kisgyerekkel – melyik az igazi?

 

Sok szállás van – még Hajdúszoboszlón is – amelyik gyerek-, baba- vagy családbarátnak hirdeti magát. Többnyire nincs is ezzel gond, a szállásadók zöme valóban igyekszik a vendégek kedvében járni. (Még akkor is, ha a kedves vendég esetleg még nincs egyéves sem.)

 

Az azonban már egy teljesen másik kérdés, hogy kinek mi jelenti a gyerek-, baba- vagy családbarát szállást. És ez az a pont, ahol már érhetik meglepetések a vendéget – és van olyan, hogy a szállásadót is.

 

Hogyan lehet mégis meggyőződni arról, hogy egy szállás kisgyerekkel pont Nektek való lenne? Adok néhány tippet a választás megkönnyítéséhez.

 

Szállás kisgyerekkel – mintha otthon lennétek

 

Utazás babával

 

Kisgyerekkel utazni mindig körülményes. Minél kisebb a gyerek, annál inkább igaz ez. A babák meglehetősen „rugalmatlanok” ezen a téren, némelyikük kifejezetten nehezen visel bármilyen változást. Azonban erről nem a baba tehet, hiszen ő csak biztonságban szeretné érezni magát.

 

A fejlődéspszichológia ugyanis azt mondja, hogy a baba számára a világ nemcsak felfedezni való, hanem idegen is. Az anyukája hasa után egyenesen ijesztő. Nem véletlen, hogy még a legkisebb zajtól is összerezzennek – ha a zaj ismeretlen számukra.

 

Ezen egy dolog segíthet csak: a rutin. Az, hogy mindennel megvan egy megszokott sorrendje, helye, ritmusa, színe, illata, hangja, tapintása – bármilyen olyan tulajdonsága, amit a baba képes érzékelni, és felismeri, hogy igen, ez az, amit már ismerek (megszoktam). Nem véletlen, hogy éppen a babával utazó szülők azok, akik szinte az egész házat felpakolják, ha a babával utaznak. A megszokott hintőportól kezdve a babakocsin át a kiságyneműig. (A plüssökről már ne is beszéljünk...)

 

A baba akkor nyugodt, ha a megszokott dolgok veszik körül – mert akkor nem fél. Minden apróság könnyen kibillentheti ebből a nyugalomból. Ilyen a nyaraláskor óhatatlanul elcsúszó napirend változása is, de az is, hogy nincs kéznél a rongyi.

 

Utazás kisgyerekkel

 

Kisgyerekeknél már sokkal kevésbé számítanak ezek a dolgok. A szállás kisgyerekkel már nem annyira a tárgyakról, berendezésekről fog szólni, hanem sokkal inkább a család kialakult szokásrendszerétől. A napi rutintól kezdve az, hogy a kisgyerek maga szokott-e aludni, vagy a szülőkkel egy szobában, mind befolyásolja azt, hogy jó lesz-e a szállás Nektek.

 

Vagyis az első és talán a legfontosabb választási szempont:

 

a szállás kisgyerekkel is tudja-e majd azt nyújtani, vagy legalábbis erősen megközelíteni, amit a kisgyerek otthon megszokott.

 

A nyugodt éjszakai alvást ez sokszor befolyásolja alapvetően. Ha pl. a kicsi ahhoz szokott hozzá, hogy otthon egy csendes környéken van a szobája, akkor most is próbáljatok olyan szállást keresni, amelynek legalább az ablaka a csendes belső udvarra nyílik, és nem a zajos városközpontra, ahol mindig ezer az ember, mert valamilyen rendezvény van még este is.

 

A második szempont:

 

a szállás kisgyerekkel is alkalmas-e arra, hogy minél inkább tartsátok az otthon megszokott rutint, napi ritmust.

 

Ha pl. a gyerek ahhoz van szokva, hogy a délutáni alvásán nem alszik el akárhol, akkor lehetőleg essen minél közelebb a strandhoz, hogy a szálláson, nyugodt körülmények között tudjon aludni a kicsi.

 

A harmadik szempont:

 

a szállás kisgyerekkel is alkalmas-e arra, hogy mindennel ellássátok a kicsit – akkor is, ha a nagy kupac holmi között pont valamit otthon felejtettetek.

 

Ahogyan azt korábban már írtam, sok szülő szinte a komplett gyerekszobát költözteti egy-egy nyaraláshoz. Mégis előfordul, hogy ez vagy az otthon marad. Egyrészt, mert az ember feje nem káptalan, és a sok minden között úgyis elfelejt valamit. Másrészt, mert előfordulhat, hogy valamire nem készülünk fel, nem tartjuk valószínűnek, hogy megeshet a nyaralás alatt, és az ehhez szükséges holmit nem hozzuk magunkkal.

 

Ilyenkor nagyon sokat számít, hogy hogyan van felszerelve a szállás, hogy megtaláltok-e ott mindent, amire szükségetek lehet. Ez már csak azért is jó, mert így nem kell mégsem mindent becuccolnotok, és kényelmesebben utazhattok. Másrészt sok múlik a szállásadón is, hogy ha valami még sincs kéznél, akkor segít-e megszerezni, vagy valahogyan megoldani a helyzetet.

 

Szállás kisgyerekkel – mihez legyen közel?

 

Ha Hajdúszoboszlóról beszélünk, akkor a strandhoz mindenképpen. Nincs annál kényelmetlenebb, mint amikor fel vagytok pakolva a strandholmival meg a gyerek ezer cuccával, még a gyerek is ölbe kívánkozik – és kisebb gyalogtúrát kell megtennetek, hogy a strandra eljussatok. A nap még csak akkor kezdődik, de máris kivagytok, mint a liba.

Jó, ha a szállás kisgyerekkel olyan helyen fekszik, ahonnan elérhetőek a játszóterek is. Lehet, hogy a baba kicsi még ehhez, de nézelődni, sétálni akkor is szeretnek ott a kisebbek is. Ha pedig a strand nem merítette ki eléggé a gyermekedet, akkor a játszótéren még mindig van esélyed, hogy úgy elfáradjon, hogy jót is aludjon. (A város játszótereiről és vidámparkjairól már írtam korábban itt.)

 

Az sem árt, ha a szállás kisgyerekkel elérhető távolságon belül van olyan szórakozási lehetőségekhez is, amit gyerekkel együtt élvezhettek. (Arról, hogy Hajdúszoboszlón milyen szórakozási lehetőségek vannak, amelyeket az egész családdal látogathattok, korábban írtam már itt és itt, no meg itt is.)

 

Szállás kisgyerekkel – és hol lehet ilyet találni?

 

Itt, az Ilona apartman I.-ben. Mindegy, hogy babával érkezel, vagy kicsit nagyobb gyerekekkel, mindenképpen találsz itt olyan apartmant, ami pont jó lesz a családodnak. Ha nem pont olyan, akkor is meg tudjuk beszélni, amikor telefonon egyeztetek Veled érkezés előtt. (Ráadásul mindarra, amit akkor megbeszélünk, 100% garanciát is vállalok, hogy tartani fogom!)

 

Még tart a nyár! Ha a szünidő vége előtt még utoljára egy kellemes családi élményt szeretnétek, akkor ne habozz szállást foglalni nálunk – kisgyerekkel is. 🙂

 

(Hogy mi hogyan megy nálunk a foglalástól kezdve a távozásig, arról itt olvashatsz bővebben.)

 

Fotó: saját

Foglaljon szállást könnyedén!
Foglalás űrlap Össz

Legfrisseb híreink

Hajdúszoboszló Aquapark árak 2024
Elolvasom
Közzétéve: 2024.márc.28
Hajdúszoboszló gyógyfürdő kezelések - egészség és pihenés
Elolvasom
Közzétéve: 2024.márc.28
Nyugdíjasbarát apartman kényeztető csomagajánlatban!
Elolvasom
Közzétéve: 2024.febr.01
Szeretnél értesítést kapni
hasonló cikkekről?
Iratkozzon fel, hogy ne maradjon le újdonságainkról.
Feliratkozás egyszerű

További híreink

Megnézem az összeset!
Megnézem az összeset!
Foglaljon szállást könnyedén!
Foglalás
Ilona Apartman I.
Ilona Apartman II.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig napra kész tájékoztatást kapj aktuális ajánlatainkról és híreinkről.
Feliratkozás Footer
© 2024 Ilona Apartman. Minden jog fenntartva
AdatkezelésÁSZFImpresszumHázirendKisfaludy pályázat
crosschevron-down