Hajdúszoboszló, Hajdúszoboszló apartman

Birka- és Slambucfőző Örömnap Hajdúszoboszlón

A főszezon végén vagy inkább az utószezon elején járva újabb események várnak rád Hajdúszoboszlón. Tudjuk ugyan, hogy most elsősorban minden az iskolakezdésről szól, de ha eddig nem tetted, miért ne gondolhatnál végre magadra is?

Szeptemberben még él Páros nyaralás akciónk, amely kifejezetten kedvező áron kínál tartalmas és hosszú pihenést. Péládul egy jó kis slambucfőző fesztivállal.

 

 

 

XX. Birka- és Slambucfőző Örömnap

 

Minden szempontból. Tudod, ide az év bármely szakában érdemes eljönnöd. Most viszont azért, mert szeptember 7-én kimehetsz a Birka- és Slambucfőző Örömnapra.

Ahogy a rendezvényről írják, „Az örömnapot elsősorban azzal a céllal szervezik a helyi Kovács Máté Művelődési Központ munkatársai, hogy a magyar gasztronómia – ezen belül is Hajdúszoboszló és térségének – sajátos ételreceptjeit és a szabadtéri főzés kultúráját megismertessék a látogatókkal.”

Az biztos, hogy a helyi ételek nagyon különlegesek és finomak. Persze nem éppen arról híresek, hogy a mai modern reformétkezéseknek teljes mértékben megfelelnének, mégis mindegyiket el lehet készíteni úgyis, hogy ételérzékenyek is fogyaszthassák.

Birka- és Lambucfőző Örömnap

Birka- és Lambucfőző Örömnap Hajdúszoboszlón

 

Mit takar a Birka- és Slambucfőző Örömnap?

 

Nekünk azért fontosak az ilyen jellegű gasztroesemények, mert szívügyünk a térség kultúrájának megőrzése és meg is mutatása. Nem véletlenül írok a blogon is olyan sokszor a helyi nevezetességekről, rendezvényekről.

A Birka és Slambucfőző Örömnapot például úgy képzeld el, mint egy nagy családi vagy baráti összejövetelt. Szabad tűzön, bográcsban készítik a különböző csapatok, barátok, szervezetek az ételeket, amelyek mindegyike vagy slambuc, vagy birkából megalkotott csoda.

Ahogy az ilyen rendezvényeken lenni szokott, természetesen itt is lesznek kísérő programok, fellépők. A legnagyobb sztárfellépő idén a repülétéren felállított színpadon maga a Karthago együttes lesz.

Egy kis múltidézés, egy kis romantikázás és persze ragyogó hangulat. Ezt tudom nektek írni. Ami pedig az Ilona Apartmant illeti, ott tökéletesen kipihenhetitek majd a napot.

 

 

 

Kényelem az Ilona Apartmanban

 

Az Ilona Apartman II. a város üdülőnegyedének zöldövezeti részén található. Csodálatos hársfasor, csend, nyugalom és kényelem jellemzi a környéket.

Szerintem nincs is másra szükséged az első őszi hónap beköszöntével, igaz?

Ilona Apartman II.n

Birka- és Lambucfőző örömnap

További cikkek