info@ilonaapartman-hajduszoboszlo.hu
/
+36 (30) 398 5356
Szállást foglalok!
« Összes bejegyzés

Szoboszlói Toros Napok - mi időben szóltunk!

Szoboszlói Toros Napok - 2018. március 15-17 között tájjellegű, finom ételekkel vár Hajdúszoboszló idei első gasztrofesztiválja
Közzétette
Ilona Apartman
Megjelenés dátuma
2018.febr.26

A Szoboszlói Toros Napok az első a hajdúszoboszlói gasztronómiai rendezvények sorában ez évben is. Bár az esemény jó két hét múlva lesz, már most szólunk, hogy időben neki tudj fogni a szervezésnek. Ez lesz az a rendezvény ugyanis, ami a március 15-i hosszú hétvégén lesz.

 

 

Szoboszlói Toros Napok – jó étvággyal temetjük a telet

 

A Szoboszlói Toros Napok már hagyományosan nyitja a hajdúszoboszlói gasztronómiai rendezvények éves sorát. Idén is lesz majd Grill- és sörfesztivál, meg Hajdúsági Ízek Fesztiválja is, a Toros Napokat azonban semmiképpen sem érdemes kihagyni.

 

Miért? Mert egészen másféle, mint a többi gasztrorendezvény.

 

Mint a neve is mutatja, a Szoboszlói Toros Napok alkalmával igazi, házias, disznótoros ételeket kóstolhatsz addig, amíg a füled is háromfelé áll a jóllakottságtól. A kolbászok, hurkák, szalonnák, füstölt csülkök, oldalasok, töltött káposzták tömege vár.

 

És persze az egész nem érne semmit, ha nem idéznénk meg a régi disznóvágások hangulatát is. Úgyhogy igen, lesz melengető pálinka is. 🙂 Az egyéb ételek mellé pedig finom bor is.

 

Természetesen alap, hogy az ételek sem „csak” disznótoros tálra, asztalra valók legyenek. A rendezvény elsődleges célja a hagyományőrzés. Ezért nemcsak a disznóvágást idézzük majd meg, hanem a disznóból készült ételek is tájjellegűek lesznek. Elkészítési módjuk pedig a népi hagyományokat kelti életre. (Te mit sütnél szívesen például kemencében, hmmmmm? 🙂 )

 

Szoboszlói Toros Napok - 2018. március 15-17 között tájjellegű, finom ételekkel vár Hajdúszoboszló idei első gasztrofesztiválja

Szoboszlói Toros Napok - 2018. március 15-17 között tájjellegű, finom ételekkel vár Hajdúszoboszló idei első gasztrofesztiválja - fotó: hajduszoboszlo.hu

 

Szoboszlói Toros Napok – nemcsak az étel a lényeg!

 

Ahogyan azt már fentebb is írtam, a Toros Napok lényege nem az össznépi lakmározás és ivászat, hanem elsősorban a hagyományőrzés. Ennek megfelelő lesz majd a műsor is.

 

Sajnos jelen pillanatban még eléggé foghíjas információink vannak arról, hogy pontosan mivel és kivel fogjuk múlatni az időt. Annyi már azonban biztos, hogy Mr. Rick, Sasvári Sándor és az Irigy Hónaaljmirigy gondoskodnak majd a Toros Napokon a szórakozásunkról.

 

A hagyományőrzés jegyében – és a korábbi évek tapasztalata szerint – minden bizonnyal idén is lesznek népzenei és néptáncbemutatók, és egyéb, táncra, mozgásra ingerlő műsorszámok. Ez utóbbiakra szükség is lesz, mert bár a rendezvény idejére már nem lesz ilyen farkasordító hideg, mint most a -15-20 fokkal, azért még igencsak a tavasz elején járunk. Én mindenesetre a szervezők helyében biztosan nem bíznám a vendégek átmelegítését csak a pálinkára...

 

Szoboszlói Toros Napok – levezetés

 

Mert az is kell. 🙂 És persze, hogy a fürdőben!

 

Attól függően, hogy mi az igény és kivel jössz, kedvedre választhatsz, hogy a Toros Napokon feltankolt pluszkalóriákat a fedett élményfürdőben vagy a gyógyfürdőben égeted-e el. Így nemcsak az élvezeteknek hódolhatsz, hanem az egészséges életmódnak is.

 

Ráadásul ha kisgyerekekkel érkezel, az élményfürdő arra is kiváló alkalmat ad, hogy a gyerekek kifáradjanak, és alaposan megéhezzenek. A fürdőből kifelé jövet ugyanis gyorsan elérhetitek a Toros Napok helyszínét, a Szent István parkot.

 

Ahonnan már a szállásig sem kell majd sokat gyalogolni – alig 100 métert az út másik oldalán.

 

Szoboszlói Toros Napok és az Ilona apartman I.

 

Természetesen az Ilona apartman I. található ilyen közel – mind a fürdőhöz, mind a rendezvényhez. Ezért „földrajzilag” a lehető legjobb választás volt, ha az Ilona apartman I.-ben foglaltak szállást azok a vendégeink, akik ezt már megtették – akár fiatal vagy, akár idősebb. Így nálunk ezen a hétvégén már teltház van.

 

Pedig az Ilona apartman I. előnyei itt még nem értek véget!

 

  • Az apartmanok tágasak – a családi lakosztályok 80 négyzetméteresek, a kétszemélyesek 40 négyzetméteren „terülnek el”
  • Az apartmanokban mindent megtalálsz, amire csak szükséged lehet – az otthonosság érzetét keltő felszereltséggel várunk
  • Az apartmanokban kétszemélyes franciaágyakon, gyógymatracokon alhatsz – mindent megteszünk az éjszakai pihentető alvásodért
  • Gyógyüdülésre érkező vendégeink számára félpanziót is biztosítunk, ha a Toros Napok választéka nem lenne kielégítő – a közeli Halász étteremben reggelit és meleg vacsorát kapnak kedves vendégeink
  • Pontosan tudni fogod, mit foglaltál le – mert otthonról virtuális körsétát tehetsz a számítógépeddel, és az Ilona apartman I. minden lakosztályát körbejárhatod.

 

Hát, ezen a hétvégén erről már sajnos lemaradtál. Pedig mi szívesen láttunk volna - családostul, pároddal, vagy akár egyedül is, ha ahhoz van kedved.

 

Hogy legközelebb ne járj így, már most szemeld ki Magadnak a naptárban azt az időpontot, amikor eljönnél Hozzánk egy kiadós lazításra, gyógyulásra, vagy éppen családi nyaralásra! És aztán cselekedj! Jobb, ha a foglalásodat mihamarabb elintézed itt! ›››

MentésMentés

MentésMentés

Foglaljon szállást könnyedén!
Foglalás űrlap Össz

Legfrisseb híreink

Hajdúszoboszló gyógyfürdő kezelések - egészség és pihenés
Elolvasom
Közzétéve: 2024.márc.28
Nyugdíjasbarát apartman kényeztető csomagajánlatban!
Elolvasom
Közzétéve: 2024.febr.01
A tavasz Hajdúszoboszlón kultúrával és művészettel köszön be
Elolvasom
Közzétéve: 2024.jan.19
Szeretnél értesítést kapni
hasonló cikkekről?
Iratkozzon fel, hogy ne maradjon le újdonságainkról.
Feliratkozás egyszerű

További híreink

Megnézem az összeset!
Megnézem az összeset!
Foglaljon szállást könnyedén!
Foglalás
Ilona Apartman I.
Ilona Apartman II.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig napra kész tájékoztatást kapj aktuális ajánlatainkról és híreinkről.
Feliratkozás Footer
© 2024 Ilona Apartman. Minden jog fenntartva
AdatkezelésÁSZFImpresszumHázirendKisfaludy pályázat
crosschevron-down