info@ilonaapartman-hajduszoboszlo.hu
/
+36 (30) 398 5356
Szállást foglalok!
« Összes bejegyzés

Érdekességek Hajdúszoboszlón: Tudtad?

Hajdúszoboszló madártávlatból
Közzétette
Ilona Apartman
Megjelenés dátuma
2022.aug.09

Amit jó tudni és felfedezni! Érdekességek Hajdúszoboszlón, tudtad-e, avagy mi jusson még eszedbe a gyógyvízen és a strandon kívül, ha itt jársz!

Fedezd fel Hajdúszoboszlót!

Magyarország egyik legnépszerűbb fürdővárosa, nevét nincs olyan ember, aki ne ismerné. Látnivalók és érdekességek Hajdúszoboszlón minden évszakban várnak, így bármikor is érkezz hozzánk, felejthetetlen napokat tölthetsz el.

Az Ilona Apartmanház kapuja családbarát szálláshelyként nyitva áll a legkisebbek előtt is éppúgy, mint a gyógyulni, felüdülni vágyó felnőttek, örökifjak előtt. Hajdúszoboszló pedig nemcsak a fürdőt, a strandot és aquaparkot jeleni, hanem számos nevezetességét is érdemes az itt tartózkodás alatt felkeresni.

Valódi érdekességek Hajdúszoboszlón  

Ha még nem jártál itt, akkor mindenképp olvass tovább, ha már volt alkalmad ellátogatni városunkba, akkor is ajánljuk ezt a fejezetet, hátha akad még újdonság az érdekességek Hajdúszoboszlón összeállításunkban!

A blogunk cikkei között találsz számos ajánlást, útmutatót a városhoz és környék bebarangolásához, valamint élmények szerzéséhez. Most pedig jönnek az igazi érdekességek Hajdúszoboszlón. Hadd kezdjük rögtön egy kis történelmi vonatkozással!

Tudtad, hogy a királyi korona több ízben Hajdúszoboszlón volt az 1848-49-es szabadságharc idején? 1848. december 30-án rendelte el az országgyűlés, hogy Debrecenbe szállítsák a koronázási jelvényekkel együtt. A vasút akkoriban Szolnokig volt kiépítve, onnan szekéren érkezett január 3-án Szoboszlóra, majd 4 nappal később Debrecenbe. 1849. június 4-én került másodszor a városba a visszaút során.

Akit érdekel a történelem, a város és környékének története, az feltétlenül látogasson el a Bocskai Múzeumba! Több állandó kiállítás mellett itt található az a Bocskai zászló, amelyet a fejedelem ajándékozott a hajdú vitézeknek. A múzeum további különlegessége a Fejedelmi kincstárban őrzött Bocskai korona és jogar másolata.

 

Érdekességek Hajdúszoboszlón a Harangház és festett jelfái, ezek ugyanis a város szimbólumává váltak. Apartmanházunkkal szemközt, a Szent István parkban felkeresheted és megcsodálhatod a közel 50 harangból álló épített örökséget; Rácz Zoltán építész alkotása. Érdemes a harangjátékot is meghallgatni, maradandó élmény!

Ha kíváncsi vagy, milyen volt régen az élet, hogyan néztek ki a háztartások és milyen eszközöket használtak, valamint a népi gyógyítás rejtelmeibe belelátnál, akkor vedd fel a megtekintendők sorába a Gazdaházat. A város szélén áll, előtte pedig egy Gyógynövénykertet is megszemlélhetsz, ahol mintegy 50 fajtával találkozhatsz.

Gyermekekkel utazóknak nem szabad kihagyniuk a teljesen berendezett, kétszintes, csigalépcsős Fordított házat! Tudtad, hogy hazánkban két ilyen fordított ház található? Siófok mellett városunkban tapasztalhatod meg ezt az élményt Daniel Czaipienski, lengyel vállalkozónak köszönhetően; ő a megálmodó.

Várunk, hogy megmutathassuk!

Az érdekességek Hajdúszoboszlón lépten-nyomon megtalálhatóak, így aki nyitott szemmel jár és különleges élményekre vágyik, az mindenképpen vegye fel a bakancslistájára a várost! Nyáron, ősszel, bármikor.

Szállásként foglalhatod apartmanjaink egyikét egész évben. Nézz körül kisebb-nagyobb, különböző típusú és hangulatú lehetőségek között, és szerezz magatoknak pár nap, de inkább egy hét valódi kikapcsolódást élményekkel gazdagon!

Foglaljon szállást könnyedén!
Foglalás űrlap Össz

Legfrisseb híreink

Hajdúszoboszló Aquapark árak 2024
Elolvasom
Közzétéve: 2024.márc.28
Hajdúszoboszló gyógyfürdő kezelések - egészség és pihenés
Elolvasom
Közzétéve: 2024.márc.28
Nyugdíjasbarát apartman kényeztető csomagajánlatban!
Elolvasom
Közzétéve: 2024.febr.01
Szeretnél értesítést kapni
hasonló cikkekről?
Iratkozzon fel, hogy ne maradjon le újdonságainkról.
Feliratkozás egyszerű

További híreink

Megnézem az összeset!
Megnézem az összeset!
Foglaljon szállást könnyedén!
Foglalás
Ilona Apartman I.
Ilona Apartman II.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig napra kész tájékoztatást kapj aktuális ajánlatainkról és híreinkről.
Feliratkozás Footer
© 2024 Ilona Apartman. Minden jog fenntartva
AdatkezelésÁSZFImpresszumHázirendKisfaludy pályázat
crosschevron-down