Hajdúszoboszló, Hajdúszoboszló apartman

V. Szoboszlói Toros Napok az Ilona Apartmannal

szoboszloi toros napok

Évente hat nagy gasztrofesztivált rendeznek nálunk, Hajdúszoboszlón, Európa legnagyobb fürdőkomplexumának városában. Ezt a rendezvénysorozatot nyitja meg idén is a Szoboszlói Toros Napok, amely évről évre egyre több látogatót vonz városunkba. Ez persze nem véletlen.

Nem tudom, mennyire vagy oda egy jó disznótorosért, és egyáltalán, hogy állsz a húsételekhez, de így is-úgy is vétek lenne kihagyni ezt a fantasztikus programot. Az V. Szoboszlói Toros Napokon ugyan tényleg szinte minden a húsfélékről és a jófajta pálinkákról szól, de folyamatosan vannak kulturális programok is a „vásártéren”.

Programízelítő

Én minden évben kinézek erre a fantasztikus rendezvényre, ahol rendszerint előrukkolnak valami új programelemmel is.

  • Ha például szereted az operetteket, és szívesen meghallgatnád Szulák Andreát vagy Homonnay Zsoltot élőben, mindenképp itt a helyed.
  • Ha a néphagyományok, az autentikus népzene és néptáncok érdekelnek, szintén el kell jönnöd Hajdúszoboszlóra. Nálunk komoly hagyományőrző csoportok tevékenykednek, amelyeknek célja, hogy csodálatos és egyedi kultúránkat megőrizzék nekünk és az utókornak.
  • Mindig van kolbászfaló verseny, tréfás zenés vigadalom, utcabál és persze finomabbnál finomabb disznótoros ételek.
  • Mivel idén március 15-re esik a Szoboszlói Toros Napok nyitása, természetesen hős eleinkről is megemlékezünk. A rendezvény pénteki napja ezért Lengyel-Magyar Hagyományőrző napnak minősül, ahol 1848-49-es katonai hagyományőrző csoportok díszőrsége fog felvonulni.

Nem akarom most leírni az összes programelemet, mert akkor holnapig is olvasgathatnád a blogomat, itt viszont minden fontos információt megtalálsz a szoboszlóiak egyik kedvenc rendezvényéről.

Foglalj szállást az Ilona Apartmanban!

A szállásra se legyen gondod! Tudod, az Ilona Apartman minden szempontból a legideálisabb választás erre a hétvégére is. Ha például beiktatnál egy kis gyógyfürdőzést két hurka közé, akkor azt bármikor megteheted. Apartmanunk egy malacfaroknyira van a gyógyfürdőtől, így sokat fáradnod sem kell.

Csak foglalj időben szállást, nehogy beteljünk teljesen! Már csak két hét, és indul az igazi tavaszi fesztiválszezon.

Telefonálj, vagy intézd online a foglalást, hogy készülhessünk az érkezésedre. És ne feledd, nem kell azonnal a rendezvény után visszautaznod. Futó akciónk keretében kifejezetten kedvezményes összegért szállhatsz meg nálunk. Használd ki a lehetőséget, és maradj egy hétig velünk!

Annyi idő úgyis kell, hogy lefürdőzd a sok disznótorost.

További cikkek