Hajdúszoboszló, Hungarospa

Vizes élmények Hajdúszoboszlón

Hajdúszoboszló különleges gyógyhatású termálvízének köszönheti ismertségét. Az évtizedek alatt azonban méltán vált európai hírű fürdőhellyé, itt található Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, a Hungarospa, is. No de lássuk milyen vizes élmények várnak pontosan a Hajdúszoboszlóra látogatókra?

Hungarospa fürdőkomplexum

A legnagyobb nyári kánikulában a Hungarospa fürdőkomplexumban kicsik és nagyok egyaránt megtalálják a számításaikat. Ki-ki a saját vérmérséklete szerint élvezheti a medencék és élményelemek nyújtotta lehetőségeket. A különböző élménymedencék, úszó-, hullám-, pezsgő- és gyermekmedencék a családi nyaralás minden napjára jó szórakozást ígérnek. A legnagyobb épített medence mediterrán hangulata pedig a tengerparti fürdőzés élményét keltik.

Gondoltad volna, hogy Magyarország első csúszdaparkja Hajdúszoboszlón épült? Ma már 15 óriáscsúszda várja az adrenalinra éhes fürdőzőket. Pihenésképpen a sordófolyosóban és az élménymedencében töltődhetnek fel az újabb csúszás előtt. Az Aquaparkban a gyerekek szórakozásáról a medencében álló, élethű elefántok, gyermekcsúszdák, játszótér, valamint a 6-12 évesek számára épült kalandmedencék gondoskodnak.

Ha már unalmas a napozás és pancsikolás, inkább aktív vizes élményre vágytok? Érdekes, de már kipróbáltátok vagy nem vonz titeket annyira az Aquapark? Akkor irány a Csónakázó-tó! A strand több, mint 5 hektáros taván lehetőség nyílik vízibicikli kölcsönzésére is. Remek élmény gyereknek, felnőttnek egyaránt, egy szórakoztató felfedezés vízközelségben maradva.

Vizes élmények Hajdúszoboszló környékén

Szerettek minél több élményt gyűjteni a nyaralás alatt, és szívesen tesztek kisebb-nagyobb kirándulásokat a környéken is? Nos, nagy hőségben a városnézés, hosszas autózás nem túl ideális, vonzó ötlet. Viszont, – amiért megéri Hajdúszoboszlót választani – itt a környékén bőven akad vizes program is!

A Debreceni Aquaticum, az egykori 200 éves fürdő helyén, szintén felejthetetlen élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak. A strandon komplex vízi élmények, különleges attrakciók és izgalmas vizes elemek várják a családokat. A 15 különböző funkciójú medence, az egészen kicsi gyermekektől az idősebb korosztályig, az aktívabb, sportosabb fürdőzési lehetőségtől, a rekreáción át a nyugodt pihenésig, relaxációig minden megtalálható.

Sőt, rossz idő esetén sem kell lemondani a debreceni fürdőzésről! A Mediterrán élményfürdő esős napokon is igazi strandélménnyel vár mindenkit. Érdemes ellátogatni a városba, ahol karnyújtásnyira Hajdúszoboszlótól még több vizes élménnyel, kalandokkal gazdagodhattok.

Víz, másképp

Alig 4 kilométerre Hajdúszoboszló és Debrecen között található a Sáska-tó. A mesterségesen kialakított horgásztó nyugodt környezetet biztosít sport- és hobbihorgászok számára egyaránt.  A Nádaspark horgásztó a kirándulók paradicsoma, kiépített homokos strandján fürdőzésre is van lehetőség, és számos ritka védett növény- és állatfajnak otthona. Különlegessége még, hogy horgászni nem csak a partról, hanem a nádasok között hosszan benyúló stégről is lehet.

Debrecenben a Nagyerdei víztorony jó programlehetőség hűvösebb, borongós napokon. A 42 méter magas, gyönyörű épület a felújítása óta a helyiek kedvenc találkozóhelye és népszerű turisztikai célpont. Érdemes felmenni az épület tetejére, mert a fáradozásunkért cserébe fantasztikus panorámában lehet részünk. Ha estére időzítitek a látogatást, mondjuk egy nagyerdei fürdőzés után, megcsodálhatjátok a lenyűgöző fény- és látványattrakciót is.

Megfontolandó a Tisza tavi ökocentrum felkeresése, ha nem zárkóztok el egy egész napos kirándulás ötletétől sem. A poroszlói látogatóközpontban Magyarország második legnagyobb tavának gazdag élővilágát ismerhetjük meg játékosan. Tanulás és szórakozás egyben az egész család számára, tényleg érdemes rá időt szánni, akár érkezésetek vagy elutazásotok napján tervbe venni.

 

Nyáron mindenki keresi a vizes élményeket, ezekből pedig Hajdúszoboszló és környéke garantáltan nem szenved hiányt. Családbarát úticélhoz családbarát szállásajánlat is jár, hiszen számunkra fontos, hogy megfelelő környezetben és minőségben tudjatok pihenni felnőttek, miközben a gyerekek is jól érzik magukat. Kérdés esetén keressetek bizalommal, mindig nagy szeretettel várunk benneteket!

További cikkek