info@ilonaapartman-hajduszoboszlo.hu
/
+36 (30) 398 5356
Szállást foglalok!
« Összes bejegyzés

5 érdekesség Hajdúszoboszló felfedezéséhez

Közzétette
Ilona Apartman
Megjelenés dátuma
2023.máj.26

5 érdekesség Hajdúszoboszló életéből, bár bizony sokkal több is akad. Turisztikai szempontból a gyógyvízéről méltán híressé vált városunk ma már egy olyan családbarát hely, ahova érdemes nyaralni jönni. Kicsik és nagyok életre szóló emlékeket gyűjthetnek a felfedezésével.

Fedezd fel Te is Hajdúszoboszló érdekességeit!

Hajdúszoboszló és a környéke magával ragadó történelemmel és kultúrával rendelkezik, amely folyamatosan nagy népszerűségnek örvend a turisták körében. A termálvíztől kezdve az egyedülálló építészetig, van számos érdekesség Hajdúszoboszló történetében, és a kevéssé ismert tények teszik ezt a várost kihagyhatatlan úti céllá.

Bizonytalan vagy benne, hogy milyen kincseket is rejt és neked való úti cél-e? A ténylegesen minden évszakban élményekkel teli kisvárost most igyekszünk közelebb hozni hozzád. Álljon itt most öt érdekesség erről a gyönyörű városról, ami segíthet a döntésben, hogy megéri hozzánk ellátogatni.

Hajdúszobszló felirat

Megújult a Szent István park és Mátyás király sétány - forrás: hajduszoboszlo.hu

Néhány érdekesség Hajdúszoboszló megismeréséért

Valószínűleg nem tévedünk nagyot, ha Hajdúszoboszlóról a legtöbbeknek elsőként a gyógyvíz jut eszébe. Korántsem csak ennyit nyújt azonban városunk; időről időre érdemes ellátogatni, hiszen alakul, fejlődik. Remek úti cél családoknak éppúgy, mint a gyógyulni vágyóknak. Te mennyire ismered Hajdúszoboszlót? Jöjjön néhány érdekesség, amit nem biztos, hogy tudtál.

A termálvizet véletlenül fedezték fel

1925. október 26-án kőolaj és földgázfúrások során fedezték fel a termálforrást, amely a mai híres-neves hajdúszoboszlói termálfürdő alapját adja. A természetes jóddal színezett gyógyvíz hatására fejlődött az évtizedek alatt a város népszerű üdülőhellyé. Magyarországon és nemzetközi viszonylatban is ma már meghatározó szerepet tölt be a gyógyturizmusban.

Érdekességként Hajdúszoboszlón található Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma

Tudtad, hogy a közel 100 éves múlttal rendelkező Hungarospa Gyógyfürdő egész Európában az egyik legnagyobb fürdőkomplexum? Területe 30 hektár, amely területen - viszonyításképpen – 43 focipálya férne el. A strandon 13 különböző medence található, az Aquaparkban pedig számtalan csúszda és további élményelemek várnak.

Fordított ház, ahol fejre állt a világ

A 2019-ben épült turisztikai látványosság egy lengyel építész tervei alapján készült. A házba belépve megtapasztalhatod, hogy milyen a plafonon járni és közben fejjel lefelé látni mindent magad körül. A bejárat a tetőtérbe vezet, a csigalépcsőn pedig a földszintre jutunk „fel”. Kiváló szórakozás gyereknek-felnőttnek kipróbálni, milyen denevérnek lenni!

Hajdúszoboszló felfedezése bringóhintón

Hajdúszoboszlón bérelhetsz ilyen mókás négykerekűt az egész család számára, hogy aktívan és szórakozva töltsétek az időt. Remek módja a város felfedezésének. Tudtad, hogy a bringóhintó ötlete 1984-ben született meg két magyar család találkozásakor Bulgáriában, majd 1985-ben a Margitszigeten indult el vállalkozásuk?

Érdekesség Hajdúszoboszlón egyetlen eredeti műemlék épület található

Bár Hajdúszoboszló történelme közel 1000 éves, és olyan földesurai voltak, mint Hunyadi János, Szilágyi Erzsébet és Dobó István, a tatár járás során szinte teljesen megsemmisült a település. A városban az egyetlen eredeti műemlék épület a református templom. Ezt éppen ezért semmiképp se hagyd ki a városnézés során!

Hajdúszoboszló bringó

bringó hintó Hajdúszoboszló

Indulj gyerekkel az érdekességek, Hajdúszoboszló felfedezésére!

A nyár vitathatatlanul a családoké és a gyerekeké Hajdúszoboszlón. A magas színvonalú strand és tengerparti élményekhez hasonlatos hangulat vonzó, de a város maga is gyerekzsivajtól hangos ilyenkor. A már említett bringóhintó mellett a városnéző kisvonat is népszerű elfoglaltság a gyermekes családok számára.

A megújult Szent István park és a Mátyás király sétány a városunkba látogatóknak idén új impulzusokat tartogat. Órákat tölthet el itt az egész család zöldövezetben, miközben a látványelemeket élvezik. A csónak úsztatás, egy kisebb verseny hamar a gyerekek kedvenc időtöltése lehet. És mindez csak egy-egy példa, lehetne még sorolni...

Élménypont a Szent István parkban

Megújult a Szent István park - Élményelemek várnak - forrás: hajduszobszlo.hu

Téged melyik érdekesség lepett meg? Mi vonz jobban, egy csobbanás a mediterrán jellegű strandon vagy a feje tetejére állított világ a fordított házban? Pattanj bringóhintóra és fedezd fel a város parkjait és látnivalóit! Egy tartalmas nap végén pedig vár kényelmes apartmanunk egy jól megérdemelt pihenésre, feltöltődésre. Milliónyi élmény, ez vár rád nálunk, Hajdúszoboszlón!

Foglaljon szállást könnyedén!
Foglalás űrlap Össz

Legfrisseb híreink

Hajdúszoboszló Aquapark árak 2024
Elolvasom
Közzétéve: 2024.márc.28
Hajdúszoboszló gyógyfürdő kezelések - egészség és pihenés
Elolvasom
Közzétéve: 2024.márc.28
Nyugdíjasbarát apartman kényeztető csomagajánlatban!
Elolvasom
Közzétéve: 2024.febr.01
Szeretnél értesítést kapni
hasonló cikkekről?
Iratkozzon fel, hogy ne maradjon le újdonságainkról.
Feliratkozás egyszerű

További híreink

Megnézem az összeset!
Megnézem az összeset!
Foglaljon szállást könnyedén!
Foglalás
Ilona Apartman I.
Ilona Apartman II.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig napra kész tájékoztatást kapj aktuális ajánlatainkról és híreinkről.
Feliratkozás Footer
© 2024 Ilona Apartman. Minden jog fenntartva
AdatkezelésÁSZFImpresszumHázirendKisfaludy pályázat
crosschevron-down