info@ilonaapartman-hajduszoboszlo.hu
/
+36 (30) 398 5356
Szállást foglalok!
« Összes bejegyzés

7 kihagyhatatlan látnivaló Hajdúszoboszlón

Közzétette
Ilona Apartman
Megjelenés dátuma
2023.márc.13

Hajdúszoboszló egy idilli magyar város az Alföldön, és rengeteg látnivalót és tevékenységet kínál a látogatóknak. A történelmi emlékhelyektől a természeti csodákig Hajdúszoboszló mindenkinek tartogat valamit. Ha pedig szállást keres, az Ilonaapartman apartman hajdúszoboszló tökéletes választás a szállásigényeinek kielégítésére! Olvasson tovább, hogy megtudja, milyen csodálatos látnivalók találhatók ebben a bájos városban és környékén.

1. Hortobágyi Nemzeti Park: A Hajdúszoboszlótól rövid autóútra található 962 km²-es természetvédelmi terület Magyarország legnagyobb védett területe, és fontos része a világörökség részét képező "Pusztai kultúrtáj". Itt hatalmas nyílt tájakat fedezhetsz fel, megfigyelheted a hagyományos magyar lovaséletet, megfigyelheted a bőséges vadvilágot, például a fehérfarkú sasokat és a fajdokat, meglátogathatod a helyi múzeumokat, mocsarakon és sóstavak között barangolva kiszáradt folyómedreket fedezhetsz fel, és még sok minden mást!

2. Debreceni Állatkert és Vidámpark: A közelben, Debrecenben található állatkert és vidámpark tökéletes alkalom arra, hogy a családdal töltsön el egy napot. Utazzon izgalmas hullámvasutakon, találkozzon a világ minden tájáról származó egzotikus állatfajokkal, köztük elefántokkal, zsiráfokkal és orángutánokkal élőhelyükön, és pihenjen meg a számos étkezde valamelyikében.

3. Hajdúszoboszlói Aquapark: Az Ilonaapartman Apartment Hajdúszoboszló szomszédságában található a Hajdúszoboszlói Aquapark - a vízi sportok szerelmeseinek paradicsoma! Az aquapark rengeteg izgalmas tevékenységet kínál, mint például csúszdás medencék, szörfhullámok, szaunák és gyógyfürdők. A kisebb gyerekekkel érkezőknek is van mit keresniük; külön gyermekmedencével rendelkeznek, amely tele van olyan szórakoztató elemekkel, mint a szökőkutak és a vízsugarak!

4. Hortobágyi marhapiac: A Hortobágyi Nemzeti Parkban 1996 óta minden júniusban megrendezett éves rendezvény a hagyományos magyar szarvasmarha-kultúrát ünnepli népzenei előadásokkal és néptánccal, amelyet élő pásztorok kísérnek, akik lóháton hajtják a juhokat a városba. Ez a nyüzsgő rendezvény nemcsak tanulságos, hanem szórakoztató is - mindenképpen szerepeljen az útitervében, ha Hajdúszoboszlóra látogat!

5. Kossuth tér: A Kossuth tér sétatávolságra található - remek hely egy kényelmes sétára vagy egy kávéra a számos kávézó egyikében! Itt található néhány érdekes épület, mint például a görög katolikus templom, valamint a magyar történelem jelentős alakjait, például Kossuth Lajost (akiről a tér a nevét kapta) ábrázoló emlékművek.

6. Halászbástya (Halászbástya): Ahogy a neve is mutatja, ezt az erődítményt 1901-ben, I. Ferenc József király uralkodása alatt építették a helyi halászok, hogy megemlékezzenek az 1848-49-es osztrák uralom elleni felkelés során nyújtott hozzájárulásukról - így a magyar történelem hihetetlenül fontos része! Innen a látogatók lenyűgöző kilátást élvezhetnek a Duna völgyére, miközben megcsodálhatják a gyönyörű udvarokat és a hét tornyot, amelyek Magyarország eredeti magyar törzseinek mindegyikét jelképezik.

7. Városi Múzeum: Hajdúszoboszlótól sétatávolságra található a Városi Múzeum - ahol a látogatók megismerkedhetnek a régió egyedülálló kulturális örökségével a lenyűgöző kiállításokon keresztül, ahol régészeti leletek láthatók az őskortól a mai modern Hajdú-Bihar megyei életet tükröző tárgyakig - a történelem szerelmeseinek mindenképpen érdemes meglátogatniuk!

Foglaljon szállást könnyedén!
Foglalás űrlap Össz

Legfrisseb híreink

Hajdúszoboszló Aquapark árak 2024
Elolvasom
Közzétéve: 2024.márc.28
Hajdúszoboszló gyógyfürdő kezelések - egészség és pihenés
Elolvasom
Közzétéve: 2024.márc.28
Nyugdíjasbarát apartman kényeztető csomagajánlatban!
Elolvasom
Közzétéve: 2024.febr.01
Szeretnél értesítést kapni
hasonló cikkekről?
Iratkozzon fel, hogy ne maradjon le újdonságainkról.
Feliratkozás egyszerű

További híreink

Megnézem az összeset!
Megnézem az összeset!
Foglaljon szállást könnyedén!
Foglalás
Ilona Apartman I.
Ilona Apartman II.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig napra kész tájékoztatást kapj aktuális ajánlatainkról és híreinkről.
Feliratkozás Footer
© 2024 Ilona Apartman. Minden jog fenntartva
AdatkezelésÁSZFImpresszumHázirendKisfaludy pályázat
crosschevron-down