info@ilonaapartman-hajduszoboszlo.hu
/
+36 (30) 398 5356
Szállást foglalok!
« Összes bejegyzés

Téli ízületi fájdalmak enyhítése Hajdúszoboszlón

Ilona Apartman I
Közzétette
Ilona Apartman
Megjelenés dátuma
2023.febr.11

A hidegben Téged is kellemetlen téli ízületi fájdalmak gyötörnek? Ez egy természetes folyamat, hidegben merevebbek az izmok, ízületek, bár ez sovány vígasz. Jó hír azonban, tehetsz ellene! Olajozd be ízületeidet a hajdúszoboszlói gyógyvízben és frissülj fel nálunk!

Miért erősödnek fel télen az ízületi fájdalmak?

Bizony előfordul, hogy azok is tapasztalnak télen ízületi fájdalmakat és izommerevséget, akiknél ez a probléma az év más szakaszában nem jelentkezik. Ennek több oka lehet, és nem feltétlenül csak a nyugdíjas korosztályt érinti. Hogy mi az a három leggyakoribb ok, ami folytán szinte bárkinél jelentkezhetnek panaszok?

Ahogy már azt korábbi blog cikkeinket olvasgatva láthattátok, igyekszünk a nyugdíjas üdüléshez és városunkban a minél kellemesebb, tartalmasabb időtöltéshez információkat is adni. Nincs ez másképp az egészség, gyógykúra és gyógyvíz, prevenció témakörében sem, így pár egészségtippel és javallattal engedd, hogy segítsünk.

Az ízületi fájdalmak felerősödésének az egyik alapvető oka az időjárási viszonyok változása. Tudtad, hogy a légnyomás csökkenése következtében a szövetek megduzzadnak, ami irritálja az ízületeket és fájdalmat vált ki? A hideg csökkenti a vérkeringést a kéz- és lábujjakban, és izomgörcsöt is okozhat. A kevés napfény miatt kialakuló D-vitamin hiány pedig a csontok, izmok, ízületek legyengüléséhez vezethet.

Másik fontos tényező a panaszok kialakulásában a mozgáshiány. A hideg idő beköszöntével ritkábban mozdulunk ki a meleg lakás biztonságából. Annak ellenére is, hogy tudjuk, a rendszeres testmozgásra az ízületeknek szüksége van. Ha nálunk jártok, az Ilona Apartman remek elhelyezkedése miatt kiváló sétákat tehettek ennek elkerüléséért.

Harmadrészt pedig rendkívül fontos a megfelelő étrend, e nélkül szintén erősödhetnek az ízületi fájdalmak. A téli hónapokban az ideális tápanyagbevitel kihívást jelenthet, hiszen lényegesen kisebb a választék friss, szezonális alapanyagokból. Érdemes tudatosan figyelni és tervezni, itt tartózkodásotok alatt pedig mi gondoskodunk a félpanziós ellátásról.

Válaszd az Ilona Apartmant ilyenkor is!

Mivel az Ilona Apartman a ténylegesen néhány méterre a gyógyfürdő bejáratától található, egy rövid sétát nap mint nap megtehetsz már a gyógykúrára igyekezve. Vagy utána, netán a pihenő napodon egy teljes városnézést is tervezhetsz, hiszen látnivaló akad kisvárosunkban szép számmal.

A hajdúszoboszlói termálvíz gyógyító hatásairól egy korábbi bejegyzésünkben már szó esett. A gyógymedencék meleg vízében ejtőzve, lazulva enyhítheted fájdalmaidat. A gyógyfürdőben alkalmazott kúrák pedig hatékonyak az ízületi gyulladások mellett a gerinc gyulladásos megbetegedései, az idült idegfájdalmak, ideggyulladások vagy csontsérülések utókezelése.

Hajdúszoboszlón egyszeriben minden adott, amivel jobban érezheted magad téli ízületi gyulladások panaszai esetén! Nemcsak nyáron, így téli-tavaszi időszakban is válaszd bátran. Gyógyulj és pihenj nálunk! Kedvező csomagajánlatunk részeként, még az OEP által támogatott gyógykúra igénylésében segítségedre leszünk.

Hogyan enyhítheted a téli ízületi fájdalmakat?

Először is, pótold a vitaminokat és tápanyagokat étrendkiegészítőkkel! Ilyen például a csontok számára is nélkülözhetetlen D-vitamin, amit a téli hónapokban fontos pótolni, hiszen kellő napsütés hiányában nem tudja előállítani szervezetünk. Emellett pedig szeretettel várunk Hajdúszoboszlón egy gyógyüdülésre!

Remek téli-tavaszi nyugdíjasbarát csomagajánlatunk keretében garantált a testi-lelki feltöltődés egy nyugodt, kellemes környezetben. Apartmanunk az esti békéről gondoskodik, míg napközben a pár lépésre található gyógyfürdőben regenerálódtok. A szemközt található Szent István park és Mátyás király sétány az új élményelemekkel a sétákhoz kiváló.

Emlékszel? Fentebb említettük, hogy a napi mozgás a kinti hideg ellenére szükséges. Mozogj, sétálj hát ilyen csodás környezetben itt Hajdúszoboszlón! Mivel a huzamosabban hideg időben tartózkodás nem tesz jót az ízületeknek, ezért otthon érdemes ilyenkor olyan mozgásformát választanod, ami a szoba melegében is elvégezhető.

Fogyassz sok folyadékot! A megfelelő folyadékbevitel nemcsak nyáron, hanem télen is rendkívül fontos. A dehidratáltság ugyanis izomgörcsökhöz, és ezáltal ízületi fájdalmakhoz vezethet. Gondolj arra, milyen jól esik egy lélekmelengető forró tea a napi séta után, vagy egy párás-ködös reggelen!

Vegyél meleg fürdőt! A kellemesen meleg víz serkenti a vérkeringést és ellazítja az izmokat. A meleg fürdő a legjobb kezelési módja az ízületi gyulladásos fájdalmaknak. Ezt tökéletesen kiegészíti, ha egy masszázst is igénybe veszel. Egy jó masszázs lazítja az izmokat, serkenti a vérkeringést.

 

Az biztos, ha téli ízületi fájdalmak kínoznak, egy gyógyüdülés Hajdúszoboszlón csak jó döntés lehet! A gyógyfürdő a nagyszerű gyógykúrákkal, a város a békés hangulatával és mi, az Ilona Apartman tulajdonosai szeretettel és tárt kapukkal várunk, hogy személyesen is megtapasztald!

Foglaljon szállást könnyedén!
Foglalás űrlap Össz

Legfrisseb híreink

Hajdúszoboszló Aquapark árak 2024
Elolvasom
Közzétéve: 2024.márc.28
Hajdúszoboszló gyógyfürdő kezelések - egészség és pihenés
Elolvasom
Közzétéve: 2024.márc.28
Nyugdíjasbarát apartman kényeztető csomagajánlatban!
Elolvasom
Közzétéve: 2024.febr.01
Szeretnél értesítést kapni
hasonló cikkekről?
Iratkozzon fel, hogy ne maradjon le újdonságainkról.
Feliratkozás egyszerű

További híreink

Megnézem az összeset!
Megnézem az összeset!
Foglaljon szállást könnyedén!
Foglalás
Ilona Apartman I.
Ilona Apartman II.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig napra kész tájékoztatást kapj aktuális ajánlatainkról és híreinkről.
Feliratkozás Footer
© 2024 Ilona Apartman. Minden jog fenntartva
AdatkezelésÁSZFImpresszumHázirendKisfaludy pályázat
crosschevron-down