Hajdúszoboszló, Hajdúszoboszló apartman, Hungarospa

Napisten a gyógyfürdőben

Nincs ember, aki ne szeretné a napot. S bár ma már nem istenként tekintünk rá, eleink többezer éven keresztül imádkoztak hozzá. Mert a Nap volt az első olyan jelenség az emberiség történetében, amely mindig megmutatta magát, és mindig reményt adott nekünk. Nem véletlen, hogy Hajdúszoboszlón is megjelent a Napisten, egyenesen a gyógyfürdő csónakázótavának közepén.

 

 

A napsütés pozitív hatásai

 

Az emberek mindig felnéztek a napra. Hozzá intézték rimánkodó szavaikat, hozzá igazították az életüket, sőt történészek szerint Jézus Krisztus története is egy napistenéből ered. Nem kell mitológiakutatónak, de tudósnak sem lennünk ahhoz, hogy tudjuk, a nap milyen pozitív hatással van ránk:

  • elősegíti a D-vitamin termelést,
  • megfázás idején gyógyít,
  • megnyugtatja a lelket a borongósabb napokon,
  • segít a depressziós állapot leküzdésében,
  • energiával tölt fel,
  • jó alvást biztosít éjszaka (a napon tartózkodás elősegíti az éjszakai melatonin-termelést) és persze
  • újjáteremti a természetet.

 

 

A nap és a gyógyfürdőzés együttes ereje

 

Ha a napos időszakban víz közelében vagyunk, megduplázzuk az egészségünkért tett erőfeszítéseink hatását. Tudta ezt Szabó László nemzetközi hírű szobrászművészünk is. Amikor 1972-ben Napisten elnevezésű alkotását városunknak, Hajdúszoboszlónak adta, a következőket mondta:

„Azzal a kívánsággal adom át szobromat Hajdúszoboszló városának, hogy a Nap és a víz között hirdesse szent óhajunkat, hogy ezen a sokszorosan megáldott Földön – mely egyszer majd engem is itt befogad – mindannyian élhessünk, békés tevékenységeinkben, barátságban.”

 

Szabó László: Napisten (Forrás: www.kozterkep.hu)

 

 

Békesség, napsütés, gyógyfürdőzés

 

Ez a mi hármas boldogságunk tavasz idején, az első napsugarak megjelenésekor. A békét megtalálod az Ilona Apartmanban, amely mintegy „háttérintézményként” biztosítja gyógyfürdőzésed időszakában a gondtalanságot. Félpanzió, négykoronás szálláshely, saját lakosztály, ahonnan bármikor élvezheted a napot, és pár lépéses sétával már el is merülhetsz a gyógyfürdő gyógyvizében.

Használd ki az előszezont, és élvezd most a tavaszi napsütés gyógyító hatását teljes víznyugalom mellett. Ki fogsz cserélődni, hidd el nekünk. Közel 20 éve azért dolgozunk, hogy a legjobb szállást biztosítsuk a vendégeinknek. Nagyon sok mindent láttunk már, de csalódott arcokat nem. A gyógyvíz csodás, hatása vitathatatlan, Hajdúszoboszló pedig évről évre továbbszépül.

Látogass el hozzánk, és élj akciós lehetőségünkkel.