info@ilonaapartman-hajduszoboszlo.hu
/
+36 (30) 398 5356
Szállást foglalok!
« Összes bejegyzés

Debreceni Virágkarnevál – ami Rio de Janeiro-nak a rumba, az Debrecennek a virág

A Debreceni Virágkarnevál minden év augusztus 20-án nemzetközi hírű látványosság.
Közzétette
Ilona Apartman
Megjelenés dátuma
2017.aug.10

A Debreceni Virágkarnevál már egy több évtizede hagyományos esemény, és aki a virágot szereti, az legalább egyszer életében meg is fordul a karneválon. De hogy jön ide Hajdúszoboszló? Hát, kicsit úgy, mint a kellemes és a hasznos, ami összeköthető. Bár itt most pontosabb lenne a kellemes és a szuper szavak használata...

 

 

Debreceni Virágkarnevál – hogy jön ide Rio?  

 

Láttad már valaha a Debreceni Virágkarnevál színkavalkádját közelről? Minden évben augusztus 20-án felbolydul a város. Kicsit olyan lesz minden, mint a riói karneválon, csak itt nem a szamba (és a lányok) a főszereplők, hanem a virágok. Viszont ugyanúgy megmozdul a város, ugyanúgy van valami esemény a város szinte minden szegletében, és ugyanúgy egy évig készül rá mindenki.

 

Nekem legalábbis mindig az jut eszembe, ha látom a felvételeket a Virágkarneválról, hogy olyan ez, mint Rio, csak kicsiben. Mindjárt be is bizonyítom az igazam, Te meg csak győzd követni, hogy mi mindent nézhetsz majd meg augusztus 20-án a Debreceni Virágkarneválon!

 

Debreceni Virágkarnevál – ami szép, az szép!

 

OK, tudom, a Debreceni Virágkarnevál nem olyan mozgalmas, mint a riói. Ennek egyébként csak két oka van:

 

  • a szamba – amely latin zeneként szinte hipnotizálja az embert arra, hogy járjon keze-lába, és táncoljon, mozogjon
  • a tömeg – Rio de Janeiro valahogy mindig felkapottabb turistacélpont volt, mint Debrecen...

 

Debreceni léptékkel mérve azonban a Virágkarnevál nagyon is mozgalmas esemény. Ha nem hiszed, gyere el, és próbáld ki! (A Debreceni Virágkarnevál némelyik programjára még kapsz jegyet itt. ››› Ha fürge vagy... 🙂 )

 

Az, hogy mozgalmas, még nem lenne elég. Szép is. Annyiféle virág, annyiféle szín és forma, annyiféle kompozícióba rendezve, hogy döbbenet. Én például sosem hittem volna, hogy mennyi mindent lehet virágból elkészíteni. Akár még Doki DeLorean-jét is. (Vissza a jövőbe, rémlik az időutazó autó?)

 

A Debreceni Virágkarnevál minden év augusztus 20-án nemzetközi hírű látványosság.

fotó: debreceniviragkarneval.hu - köszönet érte!

 

Persze a virágkocsik felvonulásán kívül is akad itt még látnivaló. Nem is kevés. És sokfelé is. De ez egy külön történet.

 

Debreceni Virágkarnevál – van itt sok-sok látnivaló!

 

Csak győzzem elsorolni...

 

Azzal kezdem, hogy itt bizony mese nincs, korán kell kelni. A felvonulás ugyanis már reggel 7 órakor elkezdődik a Nagyerdei körúton, a Megyeházánál.

 

Az útvonal és a vonulás várható érkezési időpontjai:

 

7.00 – Megyeháza, Nagyerdei körút

7.30 – Rózsa utcai lelátó, Kossuth téri lelátó

8.00 – Kölcsey Központ melletti lelátó

8.15 – Füredi úti lelátó (Füredi út és Egyetem sugárút kereszteződése)

8.30 – Egyetem téri lelátó

 

A Debreceni Virágkarnevál felvonulási útvonala

 

És ekkortól csak vonulnak, és vonulnak a kocsik végeláthatatlan sorban.

 

Bár a vonulás a Debreceni Virágkarnevál leglátványosabb pontja, ezzel még nem elégedtek volna meg a szervezők. Így aztán számos kísérőprogram is zajlik a virágkarneváli vonulás idején és utána is:

 

  • 8.00 – 2.00 – Cseh Sörkert a Nagyerdőn
  • 10.00 – 20.00 – a Kölcsey Központ kiállító termeiben a Hajdú-Bihar megyei Értéktár kiállításától kezdve a Szomjazóművészek (kaktuszok és pozsgások) kiállításán és vásárán keresztül a hazai fejlesztők által alkotott világító(!) növényekig minden lesz itt.
  • 11.00 – 15.00 – a Galiba Gyermekfesztivál várja már hagyományosan a családokat a Nagyerdőn, ahol gólyalábasok, utcaszínház és mazsorettbemutató is lesz
  • 13.00 – 20.00 – Virágkocsi kiállítás a Nagyerdei Stadion északi rendezvényterén – szóval ha lemaradtál a vonulásról, itt még meg tudod nézni a kocsikat 🙂
  • 15.00 – 20.00 – a Nagyállomás – Egyetem tér – Nagyállomás vonalon (az 1-es villamos vonalán) zenész nosztalgiavillamossal közlekedhetsz. A zenés villamos pedig azt jelenti, hogy óránkénti váltásban más-más zenekarok szolgáltatják élőben a zenét a járművön, Ti meg utazás közben táncolhattok 🙂
  • 19.00 - ??? – a Nagyerdei Stadionban kivilágos kivirradtig tart a Karneváléj című rendezvény, amely nevéhez hűen egy kiadós össznépi buli.

 

Hát, nagyjából így néz ki majd a napod, ha a Debreceni Virágkarnevál a választott látnivalód augusztus 20-ára. Egy biztos: szép lesz, de eszméletlenül fárasztó is.

 

Ezért aztán nagyon nem mindegy, hogy...

 

Debreceni Virágkarnevál – Hajdúszoboszlóról?

 

...szóval nagyon nem mindegy, hogy honnan jössz és hová mész vissza pihenni.

 

Hiszen egy ilyen mozgalmas napra jó, ha előre rápihensz. Utána megteljesen egyértelmű, hogy valahol ki is kell pihenned a fáradalmakat.

 

Ennél mi sem egyszerűbb! Eljössz Hajdúszoboszlóra már mondjuk a hét elején, de legkésőbb pénteken reggel. Az egész napot eltöltöd a strandon, élvezed a vizet, a napfényt, a levegőt és a számos attrakciót, amit a fürdő kínál. Aztán egy kellemes és finom vacsora után kipihened Magad vagy az Ilona apartman I.-ben, vagy az Ilona apartman II.-ben. Szombaton ugyanezt megismétled, csak egy kicsit korábban térsz nyugovóra. Így vasárnap reggel fitten-frissen indulhatsz is Debrecenbe, hiszen a két város alig több, mint 20 km-re van egymástól. Ráadásul ez az a ritka eset, amikor vonattal gyorsabban (menetrend szerint 15 perc alatt) érsz oda, mint autóval (ami nagyjából fél óra).

 

Amikor augusztus 20-án éjjel visszafelé jössz Debrecenből, a kis távolság miatt olyan, mintha Budapest egyik pontjáról próbálnál eljutni a másikba, ahol történetesen a szállásod van. Vagyis akármekkora partiarc vagy, és jól bírod a bulizást, még mindig elérhető közelségben lesz a hajdúszoboszlói szállásod ahhoz, hogy ne a vonaton aludj be.

 

Azt már nem ecsetelem külön, hogy miért leszel tökéletesen elégedett, ha az Ilona apartmanok valamelyikében szállsz meg. Erről már írtam korábban itt és itt és itt.

 

Legyen elég annyi, hogy várunk szeretettel!

 

Hidd el, a vendégeink eddig nem tudtak olyat kérni, amit ne tudtam volna nekik teljesíteni. J A Debreceni Virágkarnevál alkalmából pedig itt foglalhatod le a szállásodat. ››› 

 

Fotó: debreceniviragkarneval.hu

Foglaljon szállást könnyedén!
Foglalás űrlap Össz

Legfrisseb híreink

Hajdúszoboszló gyógyfürdő kezelések - egészség és pihenés
Elolvasom
Közzétéve: 2024.márc.28
Nyugdíjasbarát apartman kényeztető csomagajánlatban!
Elolvasom
Közzétéve: 2024.febr.01
A tavasz Hajdúszoboszlón kultúrával és művészettel köszön be
Elolvasom
Közzétéve: 2024.jan.19
Szeretnél értesítést kapni
hasonló cikkekről?
Iratkozzon fel, hogy ne maradjon le újdonságainkról.
Feliratkozás egyszerű

További híreink

Megnézem az összeset!
Megnézem az összeset!
Foglaljon szállást könnyedén!
Foglalás
Ilona Apartman I.
Ilona Apartman II.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig napra kész tájékoztatást kapj aktuális ajánlatainkról és híreinkről.
Feliratkozás Footer
© 2024 Ilona Apartman. Minden jog fenntartva
AdatkezelésÁSZFImpresszumHázirendKisfaludy pályázat
crosschevron-down