info@ilonaapartman-hajduszoboszlo.hu
/
+36 (30) 398 5356
Szállást foglalok!
« Összes bejegyzés

Tavaszi fáradtság? Az Ilona apartmanban kipihenheted!

Tavaszi fáradtság - amikor semmi bajod sincs, csak éppen az ágyból sem kelnél ki. Mi lehet az ellenszer?
Közzétette
Ilona Apartman
Megjelenés dátuma
2018.febr.16

A tavaszi fáradtság egyre többünkön vesz erőt, ahogyan közeledik a tavasz. Nem is csoda. Télen kevesebb a napfény, nem jutunk annyi vitaminhoz, az immunrendszer is akadozik... nem is csoda, ha tél végére elfáradunk. Még akkor is, ha nyugdíjasok vagyunk, és elvileg időnk, mint a tenger, dolgunk meg kevés. Ezért is jó tavaszi fáradtság ellen a nyugdíjas gyógyüdülés Hajdúszoboszlón, az Ilona apartmanban.

 

 

Tavaszi fáradtság – ez a Te bajod!

 

A tavaszi fáradtság egy nagyon rafinált nyavalya. Igazából semmi bajod, mert nem fáj semmid, nem vagy rosszul, nincsenek egészségügyi tüneteid, mint például az állandó orrfújás. Vannak azonban hangulati tüneteid, mint például a lógó orr, az enerváltság, hogy semmire nem tudod rávenni Magad, mert úgy érzed, se hangulatod, se energiád nincs hozzá. És hiába elég már évek óta egy pár óra alvás, most mégis úgy érzed, ideje lenne téli álomra hajtani a fejed, olyan fáradt vagy.

 

Tavaszi fáradtság - amikor semmi bajod sincs, csak éppen az ágyból sem kelnél ki. Mi lehet az ellenszer?

Tavaszi fáradtság - amikor semmi bajod sincs, csak éppen az ágyból sem kelnél ki. Mi lehet az ellenszer? - Fotó: pixabay.com

 

Az orvosok szerint a tavaszi fáradtság oka igazából nem a tavasz, hanem sokkal inkább a tél. Ilyenkor ugyanis kevesebb a napfény, ami a hangulatunknak alapból nem tesz jót. De a D-vitamin háztartásunknak sem, hiszen azt csak napsütésben képes előállítani a bőrünk. (A tetejébe pedig, még akkor sem állnánk jól D-vitaminnal, ha hétágra sütne a nap, mert egész testünket az orrunk hegyéig bebugyoláljuk a hideg ellen. A napfény viszont sajnos több réteg ruhán nem tud átsütni.)

 

A napfény hiánya azonban nemcsak a vitaminháztartásunkat borítja fel, hanem a hormonális egyensúlyunkat is. Kevesen tudják, hogy legnagyobb részben a szerotonin (boldogsághormon) és a melatonin (alváshormon) egyensúlya is a napfénytől függ. Szerintem mindenki kitalálja, hogy télen, a napfény erősségének és mennyiségének csökkenésével melyik hormon kerül túlsúlyba... 🙂

 

Mindemellett kevesebb gyümölcsöt, zöldséget eszünk, így kevesebb vitaminhoz jut a szervezetünk. Ettől gyengül az immunrendszer (nem véletlen, hogy a tél vége-tavasz eleje az influenza szokásos nagy szezonja), és ami még állja is a sarat a rendszerből az immunvédekezésben, azt is csak többletenergia árán tudja védelemre mozgósítani a testünk. Csoda, ha ebben kimerülünk?

 

Ha mindehhez még hozzájön az is, hogy esetleg itt fáj, ott fáj, az tényleg nem teszi elviselhetőbbé a tél végét.

 

Mit lehet tenni a tavaszi fáradtság ellen – túl azon, hogy marékszámra szedjük a vitamint?

 

A tavaszi fáradtság ellen gyógyvízzel

 

Bárkinek nyugodt szívvel ki merem jelenteni, hogy a tavaszi fáradtság egyik legjobb ellenszere a gyógyüdülés. Akkor is, ha nyugdíjas vagy, és akkor is, ha még túl fiatal vagy a nyugdíjhoz. A hajdúszoboszlói termálvíz még nem ártott meg senkinek, akinek javasolt a betegségére, vagy aki egyébként egészséges volt. (Elismerem, vannak tiltólistás betegségek, akkor tényleg ne ülj be a gyógyvizünkbe, jobb a békesség.)

 

Egy biztos: ha fáradt vagy, a jó meleg termálvíz szinte kimossa Belőled a stresszt és a fáradtságot! Csak ülsz a vízben, amely melegen körülölel, és lebegsz benne. Súlytalanul, ráérősen. Az érzés isteni, a hatás garantált.

 

Ha pedig nyugdíjasként már a „csontjaidat is érzed”, akkor kifejezetten ajánlott Neked a nyugdíjas gyógyüdülés. Nemcsak tavaszi fáradtságra, hanem az egészséged érdekében is. Ezekben az esetekben, amelyekről már itt írtam korábban, kifejezetten jót tesz Neked a hajdúszoboszlói gyógyvíz. Ezeket a kezeléseket pedig az egészségbiztosítás is támogatja, tehát egyenesen vétek lenne kihagyni!

 

A tavaszi fáradtság maradékát pedig mi intézzük el – a következő tavaszig!

 

Ha még a szakszerű gyógykezelések, a gyógyvizes fürdőzések ellenére is úgy érzed, nem sikerült teljesen leküzdeni a tavaszi fáradtságot, akkor az Ilona apartman I.-ben teljes mértékben kiheverheted ezt a kellemetlen állapotot.

 

Amit mi adunk ehhez:

 

  • minden figyelmességünket, vendégszeretetünket – erről meggyőződhetsz vendégeink véleménye alapján
  • ingyen fuvart a saját autónkon, ha vonattal érkezel, a vasútállomástól az Ilona apartman I-ig
  • kényelmes, tágas, 40 négyzetméteres lakrészeket,
  • amelyek mindennel, de tényleg mindennel fel vannak szerelve
  • még egy tökéletes kis konyhát is találsz benne, ha hazai ízekre vágysz, és főzni szeretnél
  • és természetesen a félpanziós ellátás is jár Neked, hogy teljes kényelemben üdülhess, pihenhess
  • kétszemélyes, gyógymatracos franciaágyakat a lakosztályokban, hogy még akkor is pihentető legyen az alvás, ha hátfájós vagy.

 

Meggyőztünk? Akkor foglald le az apartmanodat már most, és töröld el a tavaszi fáradtságot!

 

Fotó: pixabay.com/wviegascaldeira

Foglaljon szállást könnyedén!
Foglalás űrlap Össz

Legfrisseb híreink

Hajdúszoboszló Aquapark árak 2024
Elolvasom
Közzétéve: 2024.márc.28
Hajdúszoboszló gyógyfürdő kezelések - egészség és pihenés
Elolvasom
Közzétéve: 2024.márc.28
Nyugdíjasbarát apartman kényeztető csomagajánlatban!
Elolvasom
Közzétéve: 2024.febr.01
Szeretnél értesítést kapni
hasonló cikkekről?
Iratkozzon fel, hogy ne maradjon le újdonságainkról.
Feliratkozás egyszerű

További híreink

Megnézem az összeset!
Megnézem az összeset!
Foglaljon szállást könnyedén!
Foglalás
Ilona Apartman I.
Ilona Apartman II.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig napra kész tájékoztatást kapj aktuális ajánlatainkról és híreinkről.
Feliratkozás Footer
© 2024 Ilona Apartman. Minden jog fenntartva
AdatkezelésÁSZFImpresszumHázirendKisfaludy pályázat
crosschevron-down